Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λειψία - Ατλέτικο Μαδρίτης: Οι «ταύροι» έριξαν στο καναβάτσο τους «ροχιμπλάνκος» κι έγραψαν ιστορία (video)

Λειψία - Ατλέτικο Μαδρίτης: Οι «ταύροι» έριξαν στο καναβάτσο τους «ροχιμπλάνκος» κι έγραψαν ιστορία (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
14/8/2020 00:00
Η Λειψία θριάμβευσε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1, στο δεύτερο προημιτελικό του Final 8 του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξάγεται στη Λισαβόνα. Οι «ταύροι» προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά, εκεί όπου θα συναντήσουν την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ για ακόμα μία φορά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έμεινε με άδεια χέρια.

Αυτό σημαίνει ότι στον τελικό της 23ης Αυγούστου στο «Ντα Λουζ», θα υπάρχει μία πρωτάρα φιναλίστ, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν παίξει σε αγώνα για το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λειψία ή η Παρί Σεν Ζερμέν.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο είχε ρυθμό αλλά δεν δημιουργήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Από ένα σημείο κι έπειτα μάλιστα φάνηκε οι δύο αντίπαλοι να εξουδετερώνουν ο ένας τον άλλον.

Η εικόνα του δευτέρου μέρους όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Η Λειψία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Σάμπιτζερ να σεντράρει από τα δεξιά και τον Ντάνι Όλμο να νικάει με διαγώνια κεφαλιά του Όμπλακ για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι «ροχιμπλάνκος» έπρεπε να βγουν μπροστά και δεν μπορούσαν να παίξουν το ίδιο αμυντικά. Οι αλλαγές του Αργεντινού προπονητή βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η είσοδος του Ζοάο Φέλιξ ήταν καθοριστική, με τον 20χρονο Πορτογάλο να πρωταγωνιστεί στη φάση της ισοφάρισης.

Στο 70ο λεπτό συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Ντιέγκο Κόστα κι ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κλόστερμαν. Ο ίδιος ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα ανέλαβε την εκτέλεση κι έφερε το ματς στα ίσα, νικώντας τον Γκουλάστσι.

Οι «ροχιμπλάνκος» πλέον πατούσαν σαφώς καλύτερα στο χορτάρι του «Ζοσέ Αλβαλάδε» και φαινόταν ότι αν σκόραρε μία ομάδα, αυτή θα ήταν η μαδριλένικη. Ο χρόνος κυλούσε και φαινόταν ότι το ματς θα πήγαινε στην παράταση, όμως στο 88', κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Τάιλερ Άνταμς σκόραρε για τη Λειψία.

Οι Γερμανοί βρήκαν ανοργάνωτοι την άμυνα της Ατλέτικο και ο Αμερικανός μέσος σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Σάβιτς κι αναπαύτηκε στο βάθος της εστίας των Ισπανών.

Στο χρόνο που απέμενε οι τυπικά φιλοξενούμενοι «κατασκήνωσαν» στην περιοχή της ομάδας του Νάιγκελσμαν, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης.

Το τελευταίο σφύριγμα του Πολωνού διαιτητή Μαρτσίνιακ βρήκε τη Λειψία να πανηγυρίζει για ένα ιστορικό επίτευγμα και πλέον στρέφεται στον ημιτελικό με την Παρί, την ώρα που η «Ατλέτι» θα πρέπει να ετοιμάσει τις αποσκευές της για να επιστρέψει στη βάση της.

Δείτε το video με τα highlights της αναμέτρησης:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.