Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουβέντους-Λυών: Δεν έφτανε ο Ρονάλντο, ήττα αλλά πρόκριση για τη Λυών! (video)

Γιουβέντους-Λυών: Δεν έφτανε ο Ρονάλντο, ήττα αλλά πρόκριση για τη Λυών! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
8/8/2020 00:06
Η Λυών μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 στο Τορίνο από τη Γιουβέντους, έχοντας όμως στις αποσκευές της το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) πήρε μία τεράστια πρόκριση για το Final 8 της Λισαβόνας. Προηγήθηκαν με πέναλτι του Ντεπάι στο 12' οι Γάλλοι, οι πρωταθλητές Ιταλίας γύρισαν το παιχνίδι με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (43'πεν.,60') αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση. Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ.

Πέναλτι εφευρέσεις και ισοπαλία στο ημίχρονο

Η Γιουβέντους ήξερε ότι πρέπει να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ μετά την ήττα της με 1-0 στον πρώτο αγώνα, η Λυών όμως ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με ένα σουτ του Αουάρ στο 9' το οποίο έδιωξε ο Σέζνι σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο ρέφερι της αναμέτρησης Φέλιξ Τσβάιερ, είδε επαφή του Μπερναρντέσκι στο πόδι του Αουάρ μέσα στην περιοχή καταλογίζοντας το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Ο Μέμφις Ντεπάι με εκτέλεση αλά Πανένκα άνοιξε το σκορ, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους Γάλλους.

Οι "μπιανκονέρι" πλέον είχαν ένα βουνό να ανέβουν καθώς έψαχναν τρία γκολ για να πάρει την πρόκριση και αύξησαν την πίεση τους. Ο Μπερναρτνέσκι στο 19΄με υπέροχη ενέργεια έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όμως τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Μαρτσέλο πριν τελειώσει τη φάση και στο 40' ο Λόπες σταμάτησε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δύο λεπτά μετά ο Τσβάιερ ανακάλυψε νέο πέναλτι σε κολλημένο χέρι του Ντεπάι μέσα στην περιοχή και ο Κριστιάνο ανέλαβε την εκτέλεση φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Γκολάρα Ρονάλντο αλλά δεν ήταν αρκετό

Η ισοφάριση αναπτέρωσε το ηθικό το παικτών του Σάρι που μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στην ανατροπή και στο 60' ο Κριστιάνο Ρονάλντο με μία οβίδα με το αριστερό έξω από την περιοχή, έγραψε το 2-1. Πλέον οι γηπεδούχοι έψαχναν ένα γκολ για να πάρουν την πρόκριση, απειλούσαν κυρίως με στημένα και από ένα κόρνερ στο 76' ο Κριστιάνο αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Γιουβέντους είχε την κατοχή δεν μπόρεσε όμως να αναπτυχθεί σωστά, έψαξε το τρίτο γκολ κυρίως με γεμίσματα και δεν δημιούργησε μία καθαρή ευκαιρία. Η Λυών κατάφερε έτσι και πήρε μία σπουδαία πρόκριση, με το μέλλον του Σάρι πλέον να μοιάζει δυσοίωνο στο Τορίνο.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.