Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Κλείδωσε» τη Λίβερπουλ και πάει με προβάδισμα στο «Άνφιλντ» η Ατλέτικο (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: «Κλείδωσε» τη Λίβερπουλ και πάει με προβάδισμα στο «Άνφιλντ» η Ατλέτικο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/2/2020 00:04
Η Ατλέτικο με γκολ του Κόκε (4’), κέρδισε με 1-0 την Λίβερπουλ στη Μαδρίτη και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τα κατάφεραν απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των «ροχιμπλάνκος» οι «κόκκινοι», που απείλησαν σε λίγες περιπτώσεις, ενώ η αντίπαλος τους είχε σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα.

Δε συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα η επιστροφή της Λίβερπουλ στο γήπεδο όπου πριν λίγους μήνες στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ηττήθηκε με 1-0 από την Ατλέτικο και καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα στη ρεβάνς του «Άνφιλντ» αν θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η Ατλέτικο μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 4’ ο Κόκε εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Φιρμίνο και στρώθηκε στον Σαούλ, που με πλασέ από τη μικρή περιοχή «έγραψε» το 1-0. Μετά το γκολ η Λίβερπουλ κέρδισε μέτρα αλλά αδυνατούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των «ροχιμπλάνκος». Μάλιστα κινδύνεψε σοβαρά σε δύο περιπτώσεις με ένα δεύτερο γκολ, αφού στο 20’ ο Ρόμπερτσον έκοψε σωτήρια με προβολή τη μπάλα πριν αυτή περάσει στον Μοράτα που βρίσκονταν σε θέση βολής, ενώ στο 26’ ο Ισπανός βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Άλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ βγήκε νικητής στη μεταξύ τους μονομαχία. Οι «κόκκινοι» ανέβασαν ρυθμούς στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους και στο 36’ είχαν την πρώτη και μοναδική σημαντική στιγμή με πλασέ του Σαλάχ από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Φελίπε.

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ πιεστικά στο δεύτερο μέρος και στο 53’ είχε πολύ καλή στιγμή με κεφαλιά του Σαλάχ που έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Οι «κόκκινοι» κυκλοφορούσαν τη μπάλα και προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Ατλέτικο, ωστόσο η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε αμύνονταν εξαιρετικά και δεν άφηνε ελεύθερους χώρους. Μάλιστα, στο 68’ οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο 2-0, αλλά ο Μοράτα δεν έπιασε καλά το σουτ από πλεονεκτική θέση. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά με εξαίρεση ένα πλασέ του Χέντερσον στο 73’ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Η Ατλέτικο κράτησε το 1-0 ως το φινάλε και έτσι θα πάει με σκορ πρόκρισης στη ρεβάνς του «Άνφιλντ».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.