Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκησε και ελπίζει για πρωτιά η Εθνική!

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκησε και ελπίζει για πρωτιά η Εθνική!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/9/2013 23:37
Αν και ζορίστηκε, η Εθνική επικράτησε με 1-0 στο Λιχτενστάιν με γκολ του Κώστα Μήτρογλου και πλέον μπορεί να ελπίζει ακόμα και για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς «έπιασε» την Βοσνία στην 1η θέση του ομίλου, μετά την ήττα της με 1-0 από τη Σλοβακία στη Ζένιτσα.

Αν και «σπατάλησε» ένα ολόκληρο ημίχρονο, η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Λιχτενστάιν με 1-0 χάρη στο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 72’ και εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» της Σλοβακίας η οποία κέρδισε με 1-0 τη Βοσνία στη Ζένιτσα.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε πολύ άσχημα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά το Λιχτενστάιν.

Παρόλα αυτά στο δεύτερο μέρος, οι διεθνείς μας έδειξαν άλλο πρόσωπο, με τον Μήτρογλου να «σπαταλάει» μεγάλες ευκαιρίες για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Κατσουράνης ανάγκασε τον Γέλε να αποκρούσει εντυπωσιακά, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Εν τέλει, ο Μήτρογλου «λύτρωσε» την Ελλάδα, γράφοντας το 1-0 στο 72’ από κοντά, ύστερα από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο Νίνης με τρομερό σουτ από τα 30’ μέτρα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Να σημειωθεί πως ο Χολέμπας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60’, ωστόσο έξι λεπτά αργότερα, ο Χάσλερ είδε και αυτός την κόκκινη, αφήνοντας το Λιχτενστάιν με δέκα παίκτες.

Πλέον, μετά και το στραβοπάτημα της Βοσνίας, η Εθνική την «έπιασε» στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς, ωστόσο χρειάζεται ακόμα μια «γκέλα» από τους Βόσνιους, καθώς υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων (23-4 η Βοσνία, 8-4 η Ελλάδα).

Αυτή μπορεί να γίνει την προσεχή Τρίτη καθώς θα αντιμετωπίσουν τους Σλοβάκους στη Ζίλινα, ενώ από την άλλη εμείς καλούμαστε να πάρουμε και τα τρία υπόλοιπα παιχνίδια τα οποία είναι στην έδρα μας, ώστε να τερματίσουμε τουλάχιστον 2οι και να πάμε στα μπαράζ.

Η βαθμολογία


1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 16 (23-4)

2. Ελλάδα 16 (8-4)

3. Σλοβακία 12 (8-5)

4. Λετονία 7 (8-15)

5. Λιθουανία 5 (5-10)

6. Λίχτενσταϊν 2 (3-17)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.