Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ευρώπης: Την «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα!

Σούπερ Καπ Ευρώπης: Την «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/8/2013 01:11
Με γκολ του Μαρτίνεθ στο 120+1’ η Μπάγερν ισοφάρισε σε 2-2 την Τσέλσι, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι και εκεί κατέκτησε το Σούπερ Ευρώπης με 5-4, παίρνοντας εκδίκηση από τους «μπλε» με τον ίδιο τρόπο που έχασε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 στο Μόναχο!

Σε ένα φανταστικό παιχνίδι που τα είχε όλα, η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι (2-2 στην παράταση) της Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Η Τσέλσι κατάφερε να πάρει νωρίς προβάδισμα, καθώς στο 8ο λεπτό ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τόρες με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Λονδρέζους. Η Μπάγερν στη συνέχεια… πάτησε γκάζι και πίεσε για ένα γκολ, έχοντας εντυπωσιακά ποσοστά κατοχής, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τη λύση απέναντι στην άμυνα των «μπλε» οι οποίοι από την άλλη ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις.

Σούπερ Καπ Ευρώπης: Την «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα!
Ωστόσο στις αρχές του δεύτερου μέρους, ένα σουτ του Ριμπερί έδωσε τη λύση για τους Βαυαρούς οι οποίοι ισοφάρισαν σε 1-1. Από κει και πέρα το παιχνίδι πήρε ξέφρενο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, με σημαντικότερη το δοκάρι του Ιβάνοβιτς στο 79’.

Τα πράγματα έγιναν δύσκολα λίγο αργότερα για την Τσέλσι η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 85’ λόγω αποβολής του Ραμίρες. Και αυτό διότι οι «μπλε» θα έπρεπε να παίξουν ένα έξτρα 30 λεπτό με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έκανε την έκπληξη, με τον Αζάρ στο 93’ να κάνει με φοβερό σουτ το 2-1 για τους Λονδρέζους. Στη συνέχεια… μονόλογος, με τη Μπάγερν να πιέζει ασφυχτικά για την ισοφάριση και εν τέλει τα κατάφερε στο 120+1’ (!), όταν ο Μαρτίνεθ διαμόρφωσε το 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Μπορεί το 2012 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο Τσεχ να είχε βγει νικητής αντί του Νόιερ, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γερμανού γκολκίπερ ο οποίος έπιασε το πέναλτι του Λουκάκου και χάρισε στη Μπάγερν το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Σούπερ Καπ Ευρώπης: Την «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα!
Σούπερ Καπ Ευρώπης: Την «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα!

Οι συνθέσεις:


Μπάγερν (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (57΄ Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Κρος, Λαμ, Ριμπερί, Μίλερ (71’ Γκέτσε), Ρόμπεν (95’ Σακίρι), Μάντζουκιτς

Τσέλσι (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Σούρλε (88’ Μίκελ), Οσκάρ, Αζάρ (112’ Τέρι), Τόρες (97’ Λουκάκου)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.