Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γαλλίας: Η Ρεν «ξέρανε» την Παρί στα πέναλτι και σήκωσε την κούπα! (video)

Κύπελλο Γαλλίας: Η Ρεν «ξέρανε» την Παρί στα πέναλτι και σήκωσε την κούπα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/4/2019 01:11
Ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ! Η Ρεν επικράτησε με 6-5 της Παρί Σεν Ζερμέν στα πέναλτι (2-2 κ.δ) και κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας για πρώτη φορά μετά από το 1971!

Τι και αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 22’; Η Ρεν ισοφάρισε σε 2-2 την Παρί Σεν Ζερμέν και οδήγησε το ματς στα πέναλτι, εκεί όπου επικράτησε με 6-5, κατακτώντας το Κύπελλο Γαλλίας για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια

Ήταν η πρώτη φορά από τη σεζόν 2012-13 που η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κέρδισε πάνω από έναν εγχώριο τίτλο, ενώ η Ρεν κατάφερε επιτέλους να γευτεί το νέκταρ της νίκης σε τελικό, αφού μετρούσε τρεις διαδοχικές ήττες (2009, 2014 για το Κύπελλο, 2013 για το Λιγκ Καπ).

Ποιος άραγε θα περίμενε τέτοια εξέλιξη, όταν στο 22’ η Παρί προηγούνταν με 2-0 χάρη στα γκολ των Άλβες και Νεϊμάρ; Η Ρεν όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά έφερε το σκορ στα ίσα με αυτογκόλ του Κιπεμπέ (40’ αυτ.) και το τέρμα του Σιτόε (66’). Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση, με τον Εμπαπέ να αποβάλλεται στο 119’ με κόκκινη κάρτα.

Ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι, όπου η Ρεν πήρε την ιστορική νίκη με σκορ 6-5. Μοιραίος ο 21χρονος Ενκουνκού, που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι για την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα της Βρετάνης σήκωσε την κούπα για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη φορά μετά το 1971, βάζοντας τέλος στο σερί 4 διαδοχικών κατακτήσεων των Παριζιάνων.






Η αμήχανη στιγμή ανάμεσα σε Μπεν Αρφά και Νασέρ Αλ-Κελαϊφί

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.