Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

FIFPro: «Μην υπογράφετε σε ελληνικές, κυπριακές και τουρκικές ομάδες»

FIFPro: «Μην υπογράφετε σε ελληνικές, κυπριακές και τουρκικές ομάδες»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/8/2013 19:18
Με ανακοίνωσή της, η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) συμβουλεύει τους ποδοσφαιριστές να μην επιλέξουν να αγωνιστούν σε ομάδες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για αφερεγγυότητα των συλλόγων, κυρίως αυτών που δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη της οργάνωσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικά όταν πρόκειται να υπογράψουν συμβόλαια με ομάδες των τριών χωρών, καθώς κάνει λόγο πως οι περισσότερες ομάδες δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους προς τους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η FIFPro συμβουλεύει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν υπογράψουν συμβόλαιο σε νέα ομάδα. Η FIFPro εισηγείται αρνητικά στους παίκτες που θέλουν να υπογράψουν σε ομάδες της Κύπρου, της Ελλάδας ή της Τουρκίας, ειδικά αυτές που δεν αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης.

«Οι ομάδες κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να κερδίσουν παίκτες προσφέροντας υψηλές απολαβές, πολυτελή σπίτια, φιλόδοξα πλάνα, μπόνους υπογραφής και ποσοστό από μελλοντική μεταγραφή. Δυστυχώς η FIFPro έχει διακρίνει ότι πολλές ομάδες δεν τηρούν αυτές τις υποσχέσεις.

Έτσι μετά από μήνες οι σύλλογοι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα και οι παίκτες πρέπει να περιμένουν μήνες για να πληρωθούν, ενώ πολλές φορές δεν παίρνουν ποτέ τα χρήματά τους. Κάποιοι παίκτες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, γιατί ο σύλλογος δεν μπορεί ή δεν θέλει να συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο. Και βεβαίως τα περί μπόνους δεν θα ξανααναφερθουν στο μέλλον.

Οι παίκτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσφύγουν στη FIFA για να διασφαλίσουν αυτό που δικαιούνται. Αυτό συχνά αποδεικνύεται αδύνατο, γιατί η ομάδα στο μεταξύ μπορεί να έχει πτωχεύσει. Η FIFPro συμβουλεύει τους παίκτες, πριν υπογράψουν συμβόλαιο, ότι θα πρέπει να μαζεύουν πληροφορίες από την ένωση των παικτών κάθε χώρας για την ομάδα και τη χώρα.

Η Κύπρος είναι εδώ και χρόνια πρώτη χώρα στις καταγγελίες συμβάσεων ποδοσφαιριστών στη FIFA ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία μάχονται για τη δεύτερη θέση. Οι αριθμός των οικονομικών διαφορών στις τρεις χώρες αυξάνονται με εξαίρεση τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.