Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Πέρασε η Ακτή Ελεφαντοστού, εκτός η Αλγερία

Κόπα Άφρικα: Πέρασε η Ακτή Ελεφαντοστού, εκτός η Αλγερία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/1/2013 02:03
Την πρόκριση για τους «8» του Κόπα Άφρικα πήρε η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία κέρδισε με 3-0 την Τυνησία και έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Από την άλλη, το Τόγκο κέρδισε με 2-0 την Αλγερία, η οποία αποκλειστηκε, και πλέον θα παλέψει απέναντι στους Τυνήσιους για την πρόκριση, καθώς και οι δύο εθνικές έχουν από 3 βαθμούς.

Το 2 στα 2 έκανε η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό Ντιντιέ Ντρογκμπά στην βασική ενδεκάδα, ωστόσο κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στη Τυνησία την οποία και κέρδισε με το εμφατικό 3-0.

Το σκορ άνοιξε στο 21’ ο Ζερβίνιο, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ του στη διοργάνωση, με τους Τυνήσιους ωστόσο να παλεύουν για την ισοφάριση, απειλώντας την εστία των Ιβοριανών. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν, και στα τελευταία λεπτά, τα γκολ των Γ. Τουρέ (87’) και Κοναν (90’) «σφράγισαν» την νίκη για την Ακτή.

Κόπα Άφρικα: Πέρασε η Ακτή Ελεφαντοστού, εκτός η Αλγερία
Στο δεύτερο παιχνίδι, η Αλγερία πλήρωσε εκ νέου την επιθετική της δυστοκία, χάνοντας με 2-0 από το Τόγκο και έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε από τον θεσμό, καθώς δεν έχει μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση.

Οι Αλγερινοί πίεζαν για το γκολ, ωστόσο ύστερα από μία αντεπίθεση στο 34’, ο Αντεμπαγιόρ έβαλε μπροστά το Τόγκο. Στην συνέχεια η Αλγερία συνέχιζε να ψάχνει το γκολ, με όλη την ομάδα να βγαίνει μπροστά στις καθυστερήσεις, ωστόσο το πλήρωσε με δεύτερο τέρμα στην αντεπίθεση, με σκόρερ τον Ούομε στο 90+14 (!) ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια αναμέτρηση, ο Αλγερινός άσος της Νότιγχαμ Φόρεστ, Τζιεντούρα, σε προσπάθεια να πιάσει κεφαλιά, μπήκε… ο ίδιος γκολ, με αποτέλεσμα να στραβώσει το τέρμα, κάτι που ανάγκασε τον διαιτητή να δώσει 13 λεπτά καθυστερήσεις, καθώς χρειάστηκε αρκετή ώρα για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα (4ος όμιλος)


Ακτή Ελεφαντοστού - Τυνησία 3-0

Αλγερία - Τόγκο 0-2

Βαθμολογία


Ακτή Ελεφαντοστού 6 (5-1)

Τυνησία 3 (1-3)

Τόγκο 3 (2-2)

Αλγερία 0 (0-2)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.