Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Οριγκί «λύτρωσε» τη Λίβερπουλ στο 90+6’ με το πιο… κουφό γκολ

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Οριγκί «λύτρωσε» τη Λίβερπουλ στο 90+6’ με το πιο… κουφό γκολ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/12/2018 23:37
Με τον Οριγκί να πετυχαίνει ένα από τα πιο κουφά γκολ (90+6’) στην ιστορία των ντέρμπι του Μερσεσάϊντ, η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 της Έβερτον στο «Άνφιλντ» και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής (-2) από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν ξανάγινε αυτό που έγινε στο «Άνφιλντ». Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων (90+6’) ο Φαν Ντάικ έκανε μια στραβοκλωτσιά, η μπάλα κατέληγε άουτ αλλά ο Πίκφορντ άπλωσε το χέρι του και την επανέφερε εντός. Ο Οριγκί είπε «ευχαριστώ» και χάρισε στη Λίβερπουλ τη νίκη με 1-0 επί της Έβερτον στο «Άνφιλντ».

Πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να είχαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να προηγηθούν.. Στο 4’ ο Μίνα αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 12’ ο Μανέ βρέθηκε φάτσα με τον Πίκφορντ αλλά δεν βρήκε εστία. Η Έβερτον απάντησε στις ευκαιρίες στο 22’ με τον Άλισον να αποκρούει εξ επαφής την κεφαλιά του Γκόμες από το ένα μέτρο ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε η επέμβαση του Γκόμεζ στη γραμμή. Στο 34’ ο Πίκφορντ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σακίρι και με κάποιο τρόπο οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και είχε τρεις σημαντικές στιγμές σε προσπάθειες του Μανέ (52’, 58’, 67’).Η Έβερτον δεν ήταν το ίδιο απειλητική και στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας στάθηκε τυχερή, αφού στο 87’ ο νεοεισελθόντας Οριγκί σημάδεψε το δοκάρι από το μισό μέτρο ενώ στο 89’ ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι για χέρι του Σίγκουρτσον σε σουτ του Φαν Ντάικ.

Όλα έδειχναν… 0-0 ωστόσο στο 90+6’ έγινε κάτι ασύλληπτο. Ο Φαν Ντάικ έκανε στραβοκλωτσιά αλλά ο Πίκφορντ κράτησε τη μπάλα εντός και ο Οριγκί από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Ενδεικτικό του πόσο κακό φάνηκε ότι ήταν το σουτ του Ολλανδού είναι το γεγονός πως ο παίκτης της Λίβερπουλ έσπευσε να γυρίσει στην περιοχή της ομάδας του χωρίς να δει τη συνέχεια της φάσης και το λάθος του γκολκίπερ της Έβερτον.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.