Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Football Leaks: «Ντοπέ στον τελικό του Κάρντιφ ο Σέρχιο Ράμος» - Διαψεύδει η UEFA

Football Leaks: «Ντοπέ στον τελικό του Κάρντιφ ο Σέρχιο Ράμος» - Διαψεύδει η UEFA

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/11/2018 23:41
Όπως προκύπτει από το Football Leaks, o αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2017 αλλά η UEFA έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η γερμανική εφημερίδα Spiegel επικαλούμενη ντοκουμέντα από το Football Leaks αναφέρει ότι ο Σέρχιο Ράμος βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2017 απέναντι στην Γιουβέντους.

Όπως έγινε γνωστό, στο δείγμα του Ισπανού αμυντικού βρέθηκε η ουσία dexamethasone, η οποία είναι ανάμεσα στις απαγορευμένες από την WADA (σ.σ. αντιφλεγμονώδες) και φυσικά δεν επιτρέπεται στην διοργάνωση, παρά μόνο αν δηλωθεί στον έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό ότι χορηγείται για ιατρικούς λόγους.

Ο γιατρός της Ρεάλ μια μέρα πριν τον τελικό έκανε στον 32χρονο δύο ενέσεις με την ουσία και το αιτιολόγησε λέγοντας ότι ο παίκτης υποφέρει από χρόνιες παθήσεις στο αριστερό γόνατο και τον αριστερό ώμο. Στην αναφορά του, ο γιατρός πήρε όλη την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου και την κατάσταση ευφορίας που υπήρχε στην ομάδα μετά και την επίσκεψη του τότε Βασιλιά της Ισπανίας, ο ίδιος έκανε λάθος συμπληρώνοντας λάθος τη λίστα με τις ουσίες που χορήγησε στον Ράμος. «Ανθρώπινο λάθος» γράφτηκε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, στο επίσημο έγγραφο δήλωσε ότι χορήγησε την ουσία betamethasone, ωστόσο η UEFA δέχθηκε πως πρόκειται για παρόμοια αγωγή και δεν τιμώρησε ούτε τον παίκτη, ούτε φυσικά τον σύλλογο.Νέα παραβίαση σε έλεγχο ντόπινγκ

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Σέρχιο Ράμος παραβίασε –σύμφωνα πάντα με το Football Leaks- το πρωτόκολλο που αφορά το ντόπινγκ, αφού κάτι τέτοιο έγινε τον Απρίλιο του 2018 και αφορά έναν αιφνίδιο έλεγχο της AEPSAD (ισπανική εταιρία αντι-ντόπινγκ) μετά από αγώνα απέναντι στην Μάλαγα (15 Απριλίου).

Όπως τονίζεται σε επίσημο έγγραφο προς την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέρχιο Ράμος παρότι προειδοποιήθηκε από τον ελεγκτή να μην κάνει μπάνιο πριν δώσει δείγμα (κάτι τέτοιο δύναται να παραποιήσει το δείγμα), εκείνος δεν τον άκουσε και παραβίασε το πρωτόκολλο ελέγχου, κάτι που μπορεί να επιφέρει σοβαρές κυρώσεις όπως αφαίρεση βαθμών ή και υποβιβασμό. Ωστόσο, ούτε κι εδώ προέκυψαν κάποιες ποινές, αφού η υπόθεση δεν προχώρησε περαιτέρω.

Διαψεύδει η UEFA για παρατυπίες στον έλεγχο ντόπινγκ

H UEFA διέψευσε τα δημοσιεύματα των Football Leaks για παρατυπίες της Ρεάλ Μαδρίτης και του Σέρχιο Ράμος σε ελέγχους ντόπινγκ. Αναλυτικά η τοποθέτηση της:

«Η UEFA διαψεύδει κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες για θετικό δείγμα ντόπινγκ του Σέρχιο Ράμος.
Όλα τα δείγματα που ελέγχονται από την UEFA έχουν την έγκριση της WADA και τα αποτελέσματα στέλνονται και στην FIFA. Η UEFA έχει στην διάθεσή της όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και όποιος τις αμφισβητεί μπορεί να προσφύγει στο CAS
».

Στήριξη της Ρεάλ στον Ράμος

Από την πλευρά της, η Ρεάλ στήριξε απόλυτα τον αρχηγό της και χαρακτήρισε αβάσιμα τα ρεπορτάζ. Αναλυτικά:

«Οσον αφορά τα όσα δημοσίευσε το Spiegel σχετικά με τον αρχηγό μας, Σέρχιο Ράμος, το club θέλει να δηλώσει τα ακόλουθα.

1. Ο Σέρχιο Ράμος ποτέ δεν παραβίασε τους κανονισμούς στους ελέγχους ντόπινγκ

2. Η UEFA ζήτησε ενημέρωση και έκλεισε άμεσα το θέμα, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ύστερα από επαλήθευση από τους ειδικούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ και της UEFA.

3. Σχετικά με το υπόλοιπο περιεχόμενο του δημοσιεύματος, το club δεν πρόκειται να κάνει κάποια δήλωση, δεδομένης της αβάσιμης φύσης του ρεπορτάζ
»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.