Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

 Εξετάζουν συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030 οι Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία! (vid)

Εξετάζουν συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030 οι Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία! (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/11/2018 18:25
Την ιδέα να διεκδικήσουν τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 με κοινή πρωτοβουλία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία, διατύπωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση που θέλει την Ελλάδα μαζί με τις Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία να εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα για τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως: «Θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο να διεκδικήσουμε από κοινού οι 4 χώρες μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας». Αυτό, από τον Μπόικο Μπορίσοφ, ερμηνεύτηκε ως σκέψεις για το Μουντιάλ του 2030 τονίζοντας ότι «αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030».

Η αποστολή του βαλκανικού μπλοκ μόνο εύκολη δεν είναι, αφού το τουρνουά του 2030 έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς θα διεξαχθεί 100 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση στην Ουρουγουάη. Μάλιστα η τελευταία στοχεύει να καταθέσει κοινή υποψηφιότητα με τις Αργεντινή και Παραγουάη για τη φιλοξενία του θεσμού.

Επίσης, η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία για το Μουντιάλ, ενώ Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν και αυτές υποψηφιότητα για τη μεγάλη διοργάνωση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.