Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Νίκη μετά από 15 χρόνια για Μπουρκίνα Φάσο

Κόπα Άφρικα: Νίκη μετά από 15 χρόνια για Μπουρκίνα Φάσο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/1/2013 03:11
Μεγάλη νίκη για τη Μπουρκίνα Φάσο η οποία κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-0 την Αιθιοπία, παίρνοντας έτσι «κεφάλι» στον 3ο όμιλο. Από την άλλη, δεύτερη ισοπαλία για Ζάμπια και Νιγηρία, οι οποίες έμειναν στο 1-1 και πλέον όλα θα κριθούν τη 3η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης.

Τι και αν έμεινε με 10 παίκτες στο 60’; Η Μπουρκίνα Φάσο έδειξε ότι φέτος είναι άλλη ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και μετά την ισοπαλία απέναντι στη Γκάνα, κέρδισε άνετα με 4-0 την Αιθιοπία, πανηγυρίζοντας νίκη σε Κόπα Άφρικα για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια.

Στα του παιχνιδιού, η Αιθιοπία ξεκίνησε πιο εντυπωσιακά, με τον Μπεκέλε να σημαδεύει το δοκάρι της αντίπαλης εστίας μόλις στο 5ο λεπτό, ωστόσο στην συνέχεια, η Μπουρκίνα Φάσο ανέβασε ρυθμό και τελικώς άνοιξε το σκορ στο 34’ με τον Τραορέ.

Στο δεύτερο μέρος η Αιθιοπία πίεσε για την ισοφάριση και όλα φάνταζαν ιδανικά όταν ο αντίπαλος κίπερ, Σουλάμα αποβλήθηκε στο 60’ με κόκκινη κάρτα. Ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να προβληματίζει ιδιαίτερα την Μπουρκίνα Φάσο η οποία κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, με τον Τραορέ στο 74’ και τον Κονέ στο 79’, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Τελικώς ο Πιτρόιπα της Ρεν στο 90+5’ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Κόπα Άφρικα: Νίκη μετά από 15 χρόνια για Μπουρκίνα Φάσο
Στο άλλο παιχνίδι, Ζάμπια και Γκάνα μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το τελικό 1-1, με τον τερματοφύλακα Μβένε της Ζάμπιας να αποκρούει πέναλτι του Μίκελ στην αρχή του αγώνα, και στην συνέχεια να ευστοχεί στο 85’ από την άσπρη βούλα για την ισοφάριση των πρωταθλητών.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να πιέζουν για το γκολ, με τον Εμενίκε τελικώς στο 57’ να ανοίγει το σκορ για την Νιγηρία ύστερα από ασίστ του Μίκελ ο οποίος είχε χάσει νωρίτερα το πέναλτι.

Παρόλα αυτά η Ζάμπια κατάφερε να απαντήσει με εύστοχο πέναλτι του Μβένε στο 85’ και πλέον η πρόκριση και για τις δύο θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.


Τα αποτελέσματα (3ος όμιλος)


Ζάμπια - Νιγηρία 1-1

Μπουρκίνα Φάσο - Αιθιοπία 1-1

Βαθμολογία


Μπουρκίνα Φάσο 4

Ζάμπια 2

Νιγηρία 2

Αιθιοπία 1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.