Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Με Μακάμπι ο ΠΑΟΚ, με Αλκμααρ ο Ατρόμητος

Γιουρόπα Λιγκ: Με Μακάμπι ο ΠΑΟΚ, με Αλκμααρ ο Ατρόμητος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/8/2013 14:19
Το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ από την άλλη ο Ατρόμητος θα παίξει με την ολλανδική Αλκμααρ, αποφεύγοντας δυνατές ομάδες όπως η Ντιναμό Κίεβου και η Σουόνσι.

Ακόμα μια γνωστή αντίπαλο για το ελληνικό κοινό θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, καθώς κληρώθηκε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία τα καλοκαίρια του 2010 και του 2011 είχε αποκλείσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα!

Σαφώς και η πρωταθλήτρια Ισραήλ δεν τρομάζει τον «δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο η ομάδα του Χουμπ Στέφενς καλείται να είναι προσεκτική εάν θέλει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του θεσμού. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Ισραήλ στις 22 Αυγούστου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα (29 του μήνα) στην άδεια Τούμπα .

Μάλιστα στον πάγκο της βρίσκεται ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Πάουλο Σόουζα, ο οποίος αντικατέστησε τον Ιούνιο τον Όσκαρ Γκαρσία.

Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν τη Μακάμπι χωρίς να έχει ευχάριστες μνήμες, καθώς το 2004 είχε αποκλειστεί από την ισραηλινή ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας στα χαρτιά με 3-0 λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ περιμένει και την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τον πιθανό αποκλεισμό της Μέταλιστ, κάτι που ίσως τον φέρει αντίπαλο με την Σάλκε για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη, η κλήρωση ήταν καλή για τον Ατρόμητο, καθώς η Αλκμάαρ ήταν μια εκ των επιθυμητών αντίπαλων, γλιτώνοντας ομάδες όπως η Ντιναμό Κίεβου και η Σουόνσι.

Η Αλκμαάρ συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ ως Κυπελλούχος Ολλανδίας καθώς στο πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις 10η και μπορεί να θεωρηθεί βατός αντίπαλος για τον Ατρόμητο, ο οποίος θα παίξει το πρώτο παιχνίδι στο Περιστέρι στις 22 Αυγούστου και μετά θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για τον επαναληπτικό.

Προπονητής της είναι ο Γκέρτιαν Φερμπέικ ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2010.

Η Αλκμαάρ έχει ήδη ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην Ολλανδία, καθώς μετά το χαμένο τελικό Σούπερ Καπ με τον Άγιαξ όπου έδειξε καλή εμφάνιση, απογοήτευσε απέναντι στην Χέρενφεν, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 2-4.

Η ολλανδική ομάδα έχει βρεθεί στο παρελθόν αντιμέτωπη με τρεις ελληνικές ομάδες, καθώς το 2004 απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σε μία σεζόν που έφτασε ως τα ημιτελικά.

Το 2007 αντιμετώπισε στον ίδιο θεσμό τη Λάρισα, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 στην έδρα της, ενώ τη σεζόν 2009-10 τέθηκε αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τερματίζοντας τελευταία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.