Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Αγγλία «έσπασε» την κατάρα των πέναλτι και έφυγε για τους «8»!

Μουντιάλ 2018: Η Αγγλία «έσπασε» την κατάρα των πέναλτι και έφυγε για τους «8»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/7/2018 00:00
Μετά από 3x3 αποκλεισμούς σε διαδικασίες πέναλτι στο Μουντιάλ, η Αγγλία έσπασε την κατάρα της ρωσικής ρουλέτας και προκρίθηκε στα προημιτελικά! Το γκολ του Μίνα στο 90+3’ (1-1) κράτησε ζωντανή την Κολομβία, που οδήγησε το ματς στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι, όμως εκεί τα «τρία λιοντάρια» πήραν το εισιτήριο με 4-3 και έκλεισαν ραντεβού με την Σουηδία.

Η Αγγλία έκανε τα πάντα για να αποκλειστεί σε ακόμα ένα νοκ-άουτ μεγάλης διοργάνωσης, ωστόσο αυτή τη φορά τα κατάφερε (για πρώτη φορά μετά το 2006) και μάλιστα μέσω της διαδικασίας των πέναλτι! Το 6ο γκολ του Κέιν στο τουρνουά (57’ πεν.) ισοφαρίστηκε στο 90+3’ από αυτό του Μίνα και όλα κρίθηκαν στη ρωσική ρουλέτα. Οι «καφετέρος» απέκτησαν προβάδισμα στη διαδικασία μετά το άστοχο χτύπημα του Χέντερσον, όμως Ουρίμπε και Μπάκα δεν βρήκαν δίχτυα στα δύο τελευταία πέναλτι της ομάδας τους και τα «τρία λιοντάρια» «σφράγισαν» το εισιτήριο με 4-3!

Αυτή ήταν η πρώτη πρόκριση της Αγγλίας σε διαδικασία πέναλτι στο Μουντιάλ μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες (90', 98’, 06’) και η δεύτερη συνολικά στην ιστορία της μετά από αυτή κόντρα στην Ισπανία στο Euro 1996. Συνολικά έχει αποκλειστεί 6 φορές στη ρωσική ρουλέτα, ωστόσο οι παίκτες του Σάουθγκειτ (σ.σ. ο ίδιος ήταν ο μοιραίος της Αγγλίας στα πέναλτι στον ημιτελικό του 1996 με την Γερμανία) έδειξαν την απαραίτητη ψυχραιμία και έκλεισαν θέση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Σουηδία. Εάν ξεπεράσουν το εμπόδιο των Σκανδιναβών, τότε θα πρέπει να αποκλείσουν Ρωσία ή Κροατία για να βρεθούν στον πρώτο τους τελικό μετά το 1966.Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Η Αγγλία είχε την υπεροχή ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις και περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή. Μια κεφαλιά του Κέιν που πέρασε έξω από την εστία (16’) και ένα άστοχο σουτ του Λίνγκαρντ (45+2’) ήταν οι μοναδικές αξιοσημείωτες στιγμές των «τριών λιονταριών», που πάντως δεν ανησύχησαν από τους Κολομβιανούς. Οι «καφετέρος», που παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία Χάμες, αδυνατούσαν να προβληματίσουν την αγγλική άμυνα και είχαν να επιδείξουν μόνο ένα σουτ του Κιντέρο (45+1’), ο οποίος κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Η Αγγλία ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο μέρος, αφού στο 54’ ο Κάρλος Σάντσες ανέτρεψε τον Χάρι Κέιν και ο Άγγλος φορ, που δεν επηρεάστηκε από την ύπουλη ενέργεια των Κολομβιανών, με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια με την εθνική ομάδα της Αγγλίας έπειτα από 79 χρόνια.

Μετά το γκολ οι Άγγλοι έδωσαν περισσότερο χώρο στην Κολομβία, η οποία όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η πρώτη αξιόλογη φάση των «καφετέρος» στο ματς ήρθε στο 81’ όταν από λάθος του Γουόκερ, ο Κουαδράδο βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Η ομάδα του Πέκερμαν πίεσε ασφυχτικά στο τελευταίο δεκάλεπτο και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+3’. Ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ουρίμπα, διώχνοντας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Κουαδράδο, ο Μίνα πήδηξε πιο ψηλά απ όλους και με τρομερή σκαστή κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Ήταν η 3η του κεφαλιά – γκολ του διεθνή αμυντικού κάτι που δεν είχε συμβεί σε Μουντιάλ τουλάχιστον από το 1966!

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην Κολομβία, που πατούσε καλύτερα στην παράταση, όμως της έλειπε η ουσία. Όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου η Αγγλία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χέντερσον (το έπιασε ο Οσπίνα). Ωστόσο, ο Ουρίμπε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Μπάκα νικήθηκε από τον Πίκφορντ, που έγινε ο πρώτος Άγγλος τερματοφύλακας που σώζει πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία μεγάλου τουρνουά, έπειτα τον Σίμαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998! Η Αγγλία πήρε την πρόκριση με 4-3 και έκλεισε θέση με την Σουηδία στα προημιτελικά. «It's Coming Home» φωνάζουν οι Άγγλοι, που ονειρεύονται την κούπα για πρώτη φορά μετά το 1966.

Η διαδικασία των πέναλτι: Φαλκάο 1-0, Κέιν 1-1, Κουαδράδο 2-1, Ράσφορντ 2-2, Μουριέλ 3-2, Χέντερσον (απόκρουσε ο Οσπίνα), Ουρίμπε (δοκάρι), Τρίπιερ 3-3, Μπάκα (απόκρουσε ο Πίκφορντ), Ντάιερ 3-4


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.