Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Πορτογαλίας: Νέο πατατράκ για Σπόρτινγκ, το σήκωσε η μικρούλα Αβές

Κύπελλο Πορτογαλίας: Νέο πατατράκ για Σπόρτινγκ, το σήκωσε η μικρούλα Αβές

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/5/2018 22:18
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ηττήθηκε με 2-1 από τη μικρούλα Αβές στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας και ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο μια εφιαλτική χρονιά.

Ιστορία έγραψε η Αβές, καθώς κέρδισε με 2-1 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι νεοφώτιστοι ολοκλήρωσαν έτσι μια ονειρική σεζόν που τους βρήκε να γλιτώνουν τον υποβιβασμό (θα αγωνιστούν για πρώτη φορά 2η σερί σεζόν στην Α’ κατηγορία) και να εξασφαλίζουν θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (παρθενική παρουσία τους στην Ευρώπη).

Δύο γκολ του Γκέδες (16’, 72’) έδωσαν τον τίτλο στην Άβες, που κατάφερε να διατηρήσει ως το τέλος το προβάδισμα, παρότι ο Φρέντι Μοντέρο σκόραρε στο 86’ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Παρά τη διαφορά δυναμικότητας, το αποτέλεσμα δεν χαρακτηρίζεται έκπληξη, αφού πριν λίγες ημέρες είχε προηγηθεί η επίθεση 50 «οπαδών» της Σπόρτινγκ στις εγκαταστάσεις της ομάδα έπειτα από την ήττα-σοκ από τη Μαρίτιμο που την άφησε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ο βασικός φορ της ομάδας, Μπας Ντοστ χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο κεφάλι και οι ποδοσφαιριστές είχαν απειλήσει πως δεν θα κατέβουν στον τελικό.

Όλα αυτά όταν ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Αντρέ Ζεράλδες συνελήφθη πριν λίγες μέρες ως ύποπτος για στήσιμο αγώνων χάντμπολ. Που μυαλό για μπάλα από τους παίκτες του Ζεσούς, ο οποίος μάλιστα είχε «καθαιρεθεί» αρχικά από τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο, Μπρούνο Ντε Καρβάλιο εν όψει τελικού, ωστόσο πήρε πίσω την απόφαση του μετά από αντίδραση των παικτών.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.