Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αξίζει αλήθεια τόσα λεφτά ο Γκάρεθ Μπέιλ;

Αξίζει αλήθεια τόσα λεφτά ο Γκάρεθ Μπέιλ;

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/7/2013 18:16
Δεν τίθεται ζήτημα πως το πιο καυτό θέμα των τελευταίων ημερών στα ποδοσφαιρικά δρώμενα έχει να κάνει με τη πιθανή μετακόμιση του Γκάρεθ Μπέιλ από το Λονδίνο στη Μαδρίτη, όπως και τα διαστημικά ποσά-ρεκόρ που ζητάει ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι στην –όπως όλα δείχνουν πρόθυμη να τα δώσει- Ρεάλ για την παραχώρηση του. Ωστόσο το εύλογο ερώτημα που έχει ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από την εκπλήρωση της μεταγραφής, είναι εάν ο 24χρονος αυτός ποδοσφαιριστής γεννημένος στο Κάρντιφ της Ουαλίας, αξίζει να γίνει αυτή τη στιγμή η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος

Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος

Σίγουρα είναι ένα ερώτημα που έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αθλητικές εκπομπές έως και στα πιο μικρά ποδοσφαιρικά forum των 10 μελών! Κάτι λογικό, καθώς η είδηση πως η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίσημη πρόταση ύψους 85 εκατ. λιρών (98.5 εκατ. ευρώ) στην Τότεναμ για την απόκτηση του Μπέιλ, έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων που τάραξε τα «λιμνάζοντα νερά» του μεταγραφικού παζαριού μετά την «παύση πυρός» της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μονακό και της Μάντσεστερ Σίτι.

Όχι, πως τώρα δεν γίνονται μεταγραφές με διόλου αμελητέα ποσά, όπως η πρόσφατη απόκτηση του Ιγκουαίν από την Νάπολι έναντι 37 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι απαιτήσεις του ισχυρού άνδρα της Τότεναμ για την παραχώρηση του πιο ταλαντούχου παίκτη του, ξεπερνούν κάθε φαντασία, βάζοντας αυτόματα το θέμα της ενδεχόμενης μετακίνησης του Ουαλού άσου σε διαφορετικό κλιμάκιο συζήτησης.

Αξίζει αλήθεια τόσα λεφτά ο Γκάρεθ Μπέιλ;
Και αυτό διότι σε περίπτωση που τελικά η Ρεάλ πει το «sí» και εκπληρώσει τα «θέλω» του Λέβι, αυτόματα ο Μπέιλ θα γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας αυτές του Κριστιάνο Ρονάλντο και του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν. Και εδώ μπαίνουμε στο «ζουμί» του ζητήματος. Αξίζει ο Μπέιλ να βρεθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα στην κορυφή της λίστας; Οι απόψεις διίστανται.

Μιλάμε για έναν 24χρονο παίκτη ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τη φανέλα της Τότεναμ τα τελευταία χρόνια και έχει τα φόντα να αφήσει ιστορία στο άθλημα με τις επιδόσεις του στο χορτάρι. Έναν παίκτη που σάρωσε όλα τα ατομικά βραβεία στην Πρέμιερ Λιγκ την σεζόν που μας πέρασε και που άφησε άφωνο το ποδοσφαιρικό κοινό με τις «κούρσες» του και τα γκολ μοναδικής ομορφιάς που σημείωσε στα αγγλικά -και όχι μόνο- γήπεδα.

Ωστόσο, αξίζει να προσφέρονται ποσά-ρεκόρ σε έναν παίκτη ο οποίος δεν έχει κανένα συλλογικό τίτλο; Έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι τώρα έχει παίξει μόλις σε έναν τελικό στην καριέρα του (και αυτόν σε Λιγκ Καπ), χωρίς παράλληλα να παρουσιάζει εμπειρίες από πρωταθλήματα εθνικών χωρών; Και το κυριότερο, έχοντας στο ενεργητικό του μόλις 9 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη μοναδική χρονιά (2011) που κατάφερε η Τότεναμ επί Μπέιλ να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αξίζει αλήθεια τόσα λεφτά ο Γκάρεθ Μπέιλ;
Όλα αυτά, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος το 2009, έχοντας κατακτήσει τα πάντα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Αγγλία και Ευρώπη, μετρώντας τρεις συμμετοχές σε πρωταθλήματα εθνικών χωρών με την Πορτογαλία, ενώ παράλληλα κοσμούσε στη βιβλιοθήκη του το βραβείο της χρυσής μπάλας!

Είναι αλήθεια πως το να έχεις τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην μία πλευρά της επίθεσης και τον Μπέιλ στην άλλη, είναι εφιάλτης για κάθε αντίπαλο αμυντικό, όσο εφιαλτικό είναι παράλληλα να… διαπραγματεύεσαι με τον Ντάνιελ Λέβι, ο οποίος όχι μόνο απέρριψε την πρόταση-ρεκόρ της Ρεάλ, αλλά ζήτησε στην προσφορά να συμπεριληφθεί και παίκτης ως έμψυχο αντάλλαγμα. Οι Ισπανοί ωστόσο πάνε την ιστορία ένα βήμα πιο πέρα, αναφέροντας πως ο λονδρέζικος σύλλογος αξιώνει τουλάχιστον 145 εκατομμύρια (!!!) για να αφήσει τον Ουαλό να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ…

Μιλάμε για ποσά που ξεπερνούν ακόμα και την ποδοσφαιρική χρηματική λογική των μεταγραφών, η οποία κάνει τα εκατομμύρια να φαίνονται σαν… τσίχλες, θαρρείς πως ζεις σε μία εποχή οικονομικού παραδείσου όπου οι λέξεις ύφεση, πείνα και πενία είναι σβησμένες από το λεξικό!

Όπως και να χει, 98.5 ή 145 εκατ. ευρώ, τα ποσά αυτά για την απόκτηση του Μπέιλ είναι τρομακτικά μεγάλα για τον Ουαλό μεσοεπιθετικό, ο οποίος μπορεί να είναι ένας μελλοντικός σταρ του αθλήματος και να γράψει τα επόμενα χρόνια το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος, ωστόσο αυτήν την χρονική περίοδο οι «μετοχές» του δεν μπορούν να αγγίζουν ή και ξεπερνούν αυτές των Ρονάλντο και Μέσι, που έχουν αποδείξει την αξία τους με τίτλους και με χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο υψηλότερο επίπεδο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.