Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Καταθέτει με υπόμνημα ο Κομίνης, από Τετάρτη η απόφαση για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Καταθέτει με υπόμνημα ο Κομίνης, από Τετάρτη η απόφαση για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/3/2018 16:33
Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, με την απόφαση να αναμένεται μετά την Τετάρτη, αφού αναμένονται διευκρινίσεις του Γιώργο Κομίνη για όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

Ύστερα από 5 ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των όσων έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Η απόφαση αναμένεται μετά την ερχόμενη Τετάρτη καθώς ο Κομίνης θα λάβει ερωτήματα στα οποία έχει το χρονικό περιθώριο να απαντήσει σε 48 ώρες. Από την πλευρά τους, οι δύο πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα στο επόμενο 48ώρο επίσης από τη στιγμή που θα λάβουν τις απαντήσεις του διαιτητή.

Το χρονικό της εκδίκασης:


Οι υποθέσεις των όσων συνέβησαν στους Ζωσιμάδες, για την αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, όπως επίσης και οι συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου του «Θ. Κολοκοτρώνης», μετά το τέλος του παιχνιδιού της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκαν γρήγορα, δίχως να υπάρξει απόφαση.

Ακολούθησε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των «Δικεφάλων». Αρχικά, ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο ο διαιτητής του ντέρμπι Γιώργος Κομίνης. «Μας στερεί ένα πρωτάθλημα ο κ. Κομίνης και πρέπει να είναι εδώ να δώσει απαντήσεις σε όλους. Δεν θα είναι δίκαιη η κρίση χωρίς την παρουσία του διαιτητή. Θέλουμε να υπερασπιστούμε την πλευρά μας με όλα τα όπλα που μας προσφέρει ο νόμος», ανέφερε ο κ. Σημαιοφορίδης. Η έδρα εξέτασε το αίτημα για αναβολή, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε δεκτό, με τον δικαστή να ανακοινώνει ότι συνεχίζεται με επιφύλαξη η διαδικασία.

Δημητριάδης: «Πάθαμε όλοι σοκ με το όπλο»


Ακολούθησε η κατάθεση του γενικού αρχηγού της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος ήταν μάρτυρας στην εκδίκαση του ντέρμπι και μίλησε τόσο για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και όσα διαδραματίστηκαν στα αποδυτήρια. Αναλυτικά η κατάθεση του:

«Ο διαιτητής έδειξε αρχικά ότι μπήκε γκολ και δείχνει σέντρα. Μετά κάνει μια κουβέντα με τον βοηθό του. Με την επίτευξη του γκολ υπάρχει διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι ήταν οφσάιντ. Αφού μίλησαν διαιτητής και βοηθός, δόθηκε οφσάιντ. Δημιουργήθηκε αναστάτωση και ένταση από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Στη γραμμή του αγωνιστικού χώρου έχει κατέβει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Μόλις ακυρώνεται το γκολ μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων και κάνει νόημα να φύγει η ομάδα του από το γήπεδο. Έφτασε κοντά στον διαιτητή, κοντά στα 2-3 μέτρα, και κάτι του είπε, δεν κατάλαβα τι. Ηταν εκνευρισμένος. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ του έκανε με χαρακτηριστική κίνηση "όχι, μην το κάνεις αυτό.

Φεύγει από τον διαιτητή, γυρίζει προς τα πίσω και κατευθύνεται στον πάγκο της ΑΕΚ μαινόμενος, με επιθετικές διαθέσεις. Φώναζε, ήταν σε κατάσταση έκρυθμη. Μας προσεγγίζει, μετά κάνει πίσω και μετά ξαναέρχεται στον πάγκο μας. Την δεύτερη φορά δεν φορούσε το μπουφάν του. Έρχεται σε μένα και με σπρώχνει βίαια με τα χέρια. Του λέω "γιατί σε μένα, οφσάιντ ήταν"!

Όταν γύρισε να φύγει, φάνηκε ότι είχε όπλο. Σε θήκη. Δεν το έβγαλε. Δεν καταλαβαίνω γιατί έβγαλε το μπουφάν. Προφανώς για να δείξει ότι είχε όπλο; Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική. Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές και για όλη την αποστολή μας. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται να υπάρχουν όπλα, ακόμα και από αστυνομικούς.

Φοβηθήκαμε όλοι. Πάθαμε σοκ. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του τον τράβηξαν πίσω. Και μόνο με την εικόνα του όπλου, όλη η αποστολή τρομοκρατήθηκε. Όταν μπήκε μέσα ο Ιβάν Σαββίδης, ο Λούμπος Μίχελ κατευθύνθηκε στον διαιτητή και κάτι είπε στο αυτί του. Του έκανε μια χειρονομία σαν να του είπε "τελείωσες".

Μετά απ' όλα αυτά, ο Κομίνης φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο. Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα μέλη στον πάγκο. Και μετά από 5 λεπτά περίπου αποχωρήσαμε και εμείς. Μετά μπήκαν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Στα αποδυτήρια υπήρχε από τους παίκτες μας μια αναστάτωση μεταξύ τους. Μιλάγανε για το όπλο, το είχαν δει. Τους τηλεφωνούσαν δικά τους πρόσωπα, από τις οικογένειές τους, για να τους ρωτήσουν αν ήταν καλά.

Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Λυσάνδρου από εμάς και ο Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ. Δεν ήμουν εγώ. Εγώ κοιτούσα να είμαι κοντά στους παίκτες, να είναι ασφαλείς. Υπήρχε και έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης. Έξω ο διαιτητής είχε ακυρώσει το γκολ. Μετά από δύο ώρες μας είπε ότι το τέρμα το κατακυρώνει. Την ομάδα της ΑΕΚ δεν την κάλεσε για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μας είπε ότι διακόπτει τον αγώνα για τα γεγονότα που υπήρξαν. Για την είσοδο του κ. Σαββίδη και την ένταση που υπήρχε. Ήταν τρομοκρατημένα όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού μας τμήματος.

Είμαι 37 χρόνια μέσα στα γήπεδα, πρώτη φορά είδα όπλο μέσα στο γήπεδο
».

Υπήρχε λόγος να ζεστάθηκε και να έβγαλε το μπουφάν του ο κ. Σαββίδης; Το έβγαλε τυχαία ή για κάποιο λόγο;

«Έκανε κρύο. Δεν ξέρω γιατί το έβγαλε. Μήπως για να φανεί το όπλο;»

Γιατί δεν αμυνθήκατε, γιατί δεν τον σπρώξατε κι εσείς; Θεωρείτε ότι αν το κάνατε, θα έβγαινε το όπλο; Φοβάστε ότι μπορεί να έβγαινε;

(Δικαστής: «Είναι υποθετική ερώτηση, δεν χρειάζεται»)

«Τρομοκρατήθηκα όταν ήρθε πάνω μου, είχε και την συνοδεία του. Ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο μεγαλομέτοχος της αντίπαλης ομάδας με είχε σπρώξει. Η συνοδεία του ήταν εύσωμοι και αυτό που προκάλεσε επιπλέον φόβο. Δεν αντέδρασα γιατί προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Πριν μπει ο κ. Σαββίδης δεν υπήρχε καμία ένταση. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είδαν πρώτη φορά στη ζωή τους όπλο. Τρόμαξαν. Δεχόντουσαν τηλέφωνα από τους ανθρώπους τους και ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια. Δεν ξέραμε αν είχε αποχωρίσει ο κ. Σαββίδης. Μπορεί να είχε αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν ξέραμε αν έφυγε από το γήπεδο. Μέσα στα αποδυτήρια δεν τον είδαμε. Οι ποδοσφαιριστές ήταν σε κατάσταση φόβου και ανησυχίας. Ήταν συνέχεια με το κινητό και μίλαγαν με τις οικογένειές τους. Όταν με απώθησε ο κ. Σαββίδης ήταν η αστυνομία κοντά, αλλά δεν παρενέβη κανείς τους για να τον συλλάβει. Δεν τον πλησίασε κανένας».

Στη συνέχεια οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ έκαναν ερωτήσεις στον μάρτυρα και διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη:

Δημητριάδης: «Η συνοδεία Σαββίδη δεν προπηλάκισε κανέναν από την αποστολή μας».

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Μαυρομμάτης προσκομίζει φωτογραφίες του κ. Δημητριάδη από το περιστατικό και τον ρωτάει: "Εδώ είστε τρομαγμένος;"

Δημητριάδης: «Εμένα δουλειά μου είναι παραμένω ψύχραιμος για να προστατεύσω την αποστολή μας».

Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Κανείς ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν είδε το όπλο».

Δημητριάδης: «Μην το λέτε αυτό».

Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Υποβάλλω αίτημα να αναζητήσετε το υλικό από τις κάμερες μέσα στα αποδυτήρια, για να δείτε ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν είχαν κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια».

Δικαστής: «Επιφυλάσσομαι με την απόφασή μου».

Δημητριάδης: «Ο διαιτητής δεν μας είπε ποτέ να βγούμε στο γήπεδο. Δεν μας κάλεσε ποτέ». Ένας από τους συνοδούς πίσω από τον Σαββίδη, είδα ότι προσπάθησε να τον συγκρατήσει».

Μάκης Γκαγκάτσης (γενικός διευθυντής ΠΑΟΚ): Ήσασταν καθόλου μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών; Είπατε ποτέ κάτι για την οικογένειά του;

Δημητριάδης : «Όχι, ήμουν απ' έξω και περίμενα. Δεν είπα ποτέ τίποτα».

Γκαγκάτσης: «Ο Στυλιαράς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να επιθεωρήσει;»

Δημητριάδης:«Δεν το γνωρίζω».

Γεροντίδης: «Αν δεν μέτραγε το γκολ ο Κομίνης, η ΑΕΚ θα έβγαινε να παίξει»


Ακολούθησε η κατάθεση του υπεύθυνου ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλία Γεροντίδη, ο οποίος τόνισε ότι δεν είδε τρομοκρατημένους τους παίκτες της ΑΕΚ. Αναλυτικά η κατάθεση του:

«Τα πάντα ήταν ήρεμα... Μέχρι και την επίτευξη του γκολ δεν είχε συμβεί τίποτα. Ο διαιτητής κατευθύνεται προς τη σέντρα κι ο βοηθός πηγαίνει στη σέντρα. Στη συνέχεια βλέπουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ του διαιτητή και των παικτών της ΑΕΚ. Ήμουν στον περιμετρικό χώρο, δίπλα στη φυσούνα, είχα οπτική εικόνα. Υπήρχαν διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής δεν ήξερε τι να σφυρίξει. Αρχικά έδειξε σέντρα και μετά σταμάτησε το παιχνίδι για 5 λεπτά περίπου και το ακύρωσε. Μετά έγινε η είσοδος του κ. Σαββίδη με άλλα 2-3 άτομα. Ήταν μέλη της συνοδείας του και ο αστυνομικός του. Μπήκε από την αγανάκτησή του, βλέποντας όλη αυτή τη διαδικασία. Κρινόταν ένας τίτλος. Αγανάκτησε. Η πρόθεσή του είναι καθαρά να προτρέψει τους παίκτες του ΠΑΟΚ και να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Στη συνέχεια ο Σαββίδης πήγε να αποχωρήσει και άκουσα κάποιες ιαχές από τον πάγκο της ΑΕΚ. Κατευθύνθηκε 5-6 μέτρα προς τον πάγκο. Ήταν εκεί κάποιοι παίκτες, διάφοροι παράγοντες... λόγω της έντασης. Ο κύριος Σαββίδης δεν τους είπε κάτι. Κάποια στιγμή έφυγε χωρίς να τον αποτρέψει κανείς. Πουθενά δεν είδα βίαιη απώθηση. Τη δεύτερη φορά που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο δεν φορούσε μπουφάν, έφερε όπλο το οποίο το είχε στη δεξιά πλευρά της ζώνης. Εβγαλε το μπουφάν του λόγω αγανάκτησης, ήταν σε υπερένταση και έβγαλε το μπουφάν του. Σε καμία περίπτωση δεν είχε εριστική διάθεση. Φάνηκε από τις προθέσεις του
».

Εχει απειληθεί ο κ. Σαββίδης και έχει όπλο; «Ναι, έχει απειληθεί, απ' όσο ξέρω από το περιβάλλον του. Προφανώς μπορεί να ξέχασε ότι έχει όπλο μαζί του, συνήθως δεν έχει όπλο μαζί του. Εκ παραδρομής το είχε μαζί του. Το ότι έβγαλε το μπουφάν του αποδεικνύει ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι το είχε μαζί του»

Προκλήθηκε τρόμος; «Σε καμία περίπτωση. Φαίνεται ότι η λαβή του όπλου είναι ανάποδα για αριστερόχειρες όπως ο κ. Σαββίδης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίζει τα δικά της. Στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν πέρα για πέρα ήρεμη. Στη συνέχεια ο κ. Κομίνης βγήκε στο διάδρομο και σφύριξε. Ορισμένοι παίκτες βγήκαν αλλά όχι η ομάδα της ΑΕΚ. Ήταν ένα ματς που όλα έβαιναν ομαλώς. Ο κόσμος είχε υποδειγματική συμπεριφορά και μετά αφού έληξε το ματς όπως έληξε»

Μαυρομάτης «Είδατε τους παίκτες της ΑΕΚ τρομοκρατημένους:

Γεροντίδης: «Σε καμία περίπτωση. Ήταν στον διάδρομο, ήταν σε φυσιολογική κατάσταση»

Μπίρδας: Η ΑΕΚ αν δεν μετρούσε το γκολ, θα έβγαινε να παίξει;

Γεροντίδης: «Πιστεύω ναι. »

Μπίρδας: Το ακούσατε; :

Γεροντίδης: »Ναι. »

Στη συνέχεια, ο Γεροντίδης λέει ότι ήταν ήρεμος ο Σαββίδης, κάτι που αμφισβητεί η κ. Ρίζου δείχνοντας φωτογραφία με την οποία ρωτά: «Εδώ βλέπετε έναν ήρεμο άνθρωπο;»

Γεροντίδης: «Δεν μπορώ να γνωρίζω».

Γκαγκάτσης: «Υπάρχει επιλεκτική τρομοκρατία από την πλευρά της ΑΕΚ»


Στην εκδίκαση κατέθεσε και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης.:

«Όσον αφορά στην είσοδο του Σαββίδη, μπήκε αγανακτισμένος ύστερα από μισό λεπτό, ώστε να κάνει νόημα στους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν. Δεν ήταν νόμιμο, δεν είχε δικαίωμα. Είναι ο πρόεδρος της ομάδας και μεγαλομέτοχος. Αγανακτισμένος ήταν και ήθελε να πάρει την ομάδα. Υπάρχει κίνηση του Βιεϊρίνια και του Βαρέλα να μείνει η ομάδα και γι αυτό παραμένει η ομάδα.

Με την χειρονομία του είπε ο Μίχελ ότι το γκολ είναι 100% καθαρό γκολ Ο Μίχελ με το "είσαι τελειωμένος" του είπε ότι επαγγελματικά είναι τελειωμένος. Τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν παρόντες κι άλλοι παράγοντες. Ο κύριος Σαββίδης δεν ξέρει ούτε αγγλικά, μόνο ρώσικα. Υπήρχε μεταφραστής. Την πρώτη φορά ο κ. Σαββίδης δεν πήγε καν στον πάγκο της ΑΕΚ, τη δεύτερη, έγινε αυτό. Το μπουφάν του είτε το έβγαλε από αγανάκτηση είτε μπορεί να έπεσε επειδή τον κρατούσαν οι άνθρωποι της ασφαλείας του. Υπάρχουν κι άλλα περιστατικά στον αθλητισμό όπως ο κ. Ιωαννίδης που είχε βγάλει το σακάκι του μετά από απώθηση του διαιτητή. Δεν το έβγαλε για να προκαλέσει ή να κάνει επίδειξη.

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε τρόμος. Το όπλο δεν το έχει δει κανείς και όπως είπε ο κύριος Δημητριάδης αν ήταν τόσο σοκαριστική η θέα του όπλου θα αποχωρούσαν αμέσως και όχι μετά από 2-3 λεπτά.

«Μπήκαμε στα αποδυτήρια με τον κύριο Λυσάνδρου. Ήθελε να ξεκινήσει το ματς, απλά δεν είχε αποφασίσει για το αν ήταν γκολ ή όχι. Μας κάλεσε ύστερα από 10 λεπτά και μπαίναμε και βγαίναμε για κάνα 2ωρο.

Ο κ. Δημητριάδης ήταν στην πόρτα και έλεγαν από την ΑΕΚ "να ξέρουμε την απόφαση του γκολ για να ξέρουμε αν μπούμε μέσα. Ο κύριος Κομίνης έλεγε "μπείτε". Η ΑΕΚ έλεγε "θέλουμε την απόφασή σας για το αν είναι γκολ" κι ο διαιτητής είπε ότι θα ανακοινώσει το γκολ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κομίνης είπε ότι ήταν γκολ από τα αποδυτήρια. Ο κύριος Κομίνης σφυρίζει στο διάδρομο κι ο κ. Στυλιάρας έχει επιθεωρήσει τον χώρο.

«Μέχρι να εμφανιστούν οι φωτογραφίες με το όπλο δεν υπήρχε κανένα θέμα για τη διεξαγωγή του ματς. Υπάρχει επιλεκτική τρομοκρατία από την πλευρά της ΑΕΚ. Ο Κονέ λέει "ο διαιτητής μας είπε να βγούμε εξώ". Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε: "Μας είπε ο πρόεδρος να μην βγούμε, υπάρχει όπλο"
».

Λυσάνδρου: «Ο Κομίνης δεν κάλεσε ποτέ τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο


Ακολούθησε η κατάθεση του Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο διαιτητής Κομίνης δεν κάλεσε ποτέ τις δύο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Αναλυτικά όσα είπε:

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν μίλησε ο κ. Γκαγκάτσης για μένα ήταν να ζητήσω αύξηση από την ΑΕΚ εφόσον τρομοκρατώ την Τούμπα και έχω τέτοια δύναμη. Έχει ανέβει η αυτοεκτίμησή μου. Σαφώς αστειεύομαι. Εγώ πληροφορήθηκα σφύριγμα, δεν το άκουσα. Στα αποδυτήρια της Τούμπας υπάρχει ένα δαιδαλώδες πέρασμα. Ο κύριος Κομίνης δεν είπε "βγαίνουμε", μου είπε "σε έψαχνα, σε φώναζα και δεν ερχόσουν". Δεν υπήρξε σφύριγμα. Ο κύριος Κομίνης έχει τοποθετηθεί τρεις φορές.

Έχω μια ένσταση για το αν ο κ. Γκαγκάτσης την ώρα των επεισοδίων ήταν κάτω. Όταν εγώ πήγα στη φυσούνα να δω τι γίνεται ήμουν με τον κ. Σαραϊδάρη. Εγώ τον κ. Γκαγκάτση δεν τον είδα κατά τη διάρκεια των περιστατικών.. Αυτό που έπρεπε να κάνω και εγώ αλλά και οι άλλοι αξιωματούχοι ήταν να δείξουμε ψυχραιμία και να μαζέψουμε τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο μας. Επίσης έπρεπε να διασφαλίσω την ασφαλή παραμονή ή αποχώρηση της ομάδας. Δεν έχουμε το δικαίωμα αποχώρησης γιατί υπάρχουν επιπτώσεις. Αρνούμαι τον προκλητικό ισχυρισμό του ειρωνικού χειροκροτήματος από μέρους μου.

Δεν μιλάμε για μία κοινωνική εκδήλωση, μιλάμε για εκτέλεση αθλητικής δραστηριότητας. Χρειάζεται μια ψυχική ετοιμότητα για να μπεις. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα με τον κ. Γκαγκάτση για να δούμε πως θα γίνει. Η αγωνιστική απόφαση ήταν η ακύρωση του γκολ. Ήταν απολύτως λογικό να μπει ο οποιοσδήποτε διαμαρτυρόμενος. Συμμετείχα σε μία συζήτηση για το γκολ. Ρώτησα τον κύριο Κομίνη σε τι κατάσταση είναι, δεν θα πω τι μου απάντησε. Ρώτησα με ποιο σκορ θα βγαίναμε και έθεσα θέμα ασφαλείας. Η ασφάλεια υπαγορεύει το να βγει ο διαιτητής και να πει 1-0. Αν έλεγε κάτι άλλο, θα έμπαιναν όλοι μέσα. Εμείς αυτό που είπαμε στον Κομίνη, ότι αδυνατούμε λόγω ανασφάλειας, του το είπαμε για να το αξιολογήσει. Δεν του το είπαμε ως αντίρρηση.

Μπήκε ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, ένοπλος και συνοδευόμενος! Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη! Σκεφτείτε την εικόνα! Ήταν σοκαριστικό! Έγινε πρωτοσέλιδο σε 17 χώρες. Πριν άκουσα τόση συζήτηση για το αν έχει η όχι άδεια οπλοφορίας ο κ. Σαββίδης. Εδώ έχουμε κάτι πρωτοφανές μπήκε πρόεδρος ομάδας μέχρι τη σέντρα μαζί με την ασφάλειά του. Αν δεν ήταν κόντρα στα αθλητικά ιδεώδη δεν θα υπήρχε απόφαση της ΕCA για την αποβολή του ΠΑΟΚ.

Η απόφαση του Υπουργού ελήφθη σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Στο ανώτατο κλιμάκιο όλων των επιπέδων. Αυτή η απόφαση ονοματίζει το όπλο και τον κ. Σαββίδη. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό να αποτελεί λόγω διακοπής μιας ολόκληρης διοργάνωσης, και να μην αποτελεί λόγο διακοπής ενός αγώνα; Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία, δεν άφησε να γίνει ούτε το ΠΑΣ-Απόλλων! Ακούστηκε ότι κρίνεται τίτλος! Αυτό είναι συναισθηματικός εκβιασμός! Αφού μένουν άλλες 5 αγωνιστικές! Εχουμε έναν ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος με όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Και δεν στάθηκε από μόνο του κανείς με την ατάκα του τεχνικού διευθυντή «You are finished». Είναι τόσο ισχυρό και αυτό από μόνο του
».

«Αυτό που γίνεται με τον Σαββίδη είναι ανθρωποφαγία»


Συμπληρώνοντας τις θέσεις της ΑΕΚ, η κ. Ρίζου αναφέρθηκε στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κομίνης υπέστη την εισβολή στον χώρο του. Μπήκε μέσα ένας ένοπλος, με 7-8 συνοδούς και ο ένοπλος δεν ενοχλήθηκε από κανέναν. Η κατακύρωση του γκολ στα αποδυτήρια, μας δείχνει ότι ο διαιτητής ήταν σε μια κατάσταση στην οποία δεν έπρεπε να βρεθεί. Ο Μίχελ του είπε 'τελείωσες'. Σκεφτείτε σε τι κατάσταση βρέθηκε ο διαιτητής».

Το λόγο πήρε ο κ. Γκαγκάτσης: «Επιχειρείται μία ανθρωποφαγία για τον κ. Σαββίδη. O κ. Σαββίδης δεν είναι αλαζόνας. Δεν ήταν όταν έδινε χορηγία 6-7 εκ. ευρώ χορηγία στη Λίγκα, ούτε όταν έπαιρνε εργοστάσιο καπνού, για να μην καταλήξει σε Τούρκους. Εδειξε τότε τον πατριωτισμό του και δεν θα γίνει Ιφιγένεια αυτή τη στιγμή, για να πάρει πάνω του όσα συμβαίνουν στο κράτος και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μετά το πέρας των καταθέσεων, ο κ. Καποδίστριας ανέφερε πως η έδρα κάλεσε τον κ. Κομίνη. Αυτός αποκρίθηκε με δυο e-mail, αναφέροντας: «Δυστυχώς ως τις 28/3 δεν είναι δυνατόν να παραστώ κοντά σας λόγω οικογενειακού προβλήματος. Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι θα μπορώ να παραστώ κοντά σας και μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας. Θα μπορώ να απαντήσω στα ερωτήματά σας γραπτώς»...

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε εκείνο το σημείο, με τον ΠΑΟΚ να έχει στη διάθεσή του 48 ώρες, ώστε να υποβάλει τα συνολικά του υπομνήματα, ενώ άμεσα θα έστελνε και τις ερωτήσεις προς τον κ. Κομίνη, ο οποίος με τη σειρά του θα είχε το περιθώριο 48 ωρών για να απαντήσει.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Τζολάκης: «Όλοι μαζί γράφουμε ιστορία, γιατί να μην ονειρευόμαστε το Κόνφερενς Λιγκ;» (video)
Τζολάκης: «Όλοι μαζί γράφουμε ιστορία, γιατί να μην ονειρευόμαστε το Κόνφερενς Λιγκ;» (video)
44 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Πότε παίζει ο Ολυμπιακός τους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα
Πότε παίζει ο Ολυμπιακός τους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα
44 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε τις καπνοβιομηχανίες του για 1,6 δισ.
Ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε τις καπνοβιομηχανίες του για 1,6 δισ.
16/03/2018 16:00
Γιουρόπα Λιγκ: Τα ζευγάρια στους «8»
Γιουρόπα Λιγκ: Τα ζευγάρια στους «8»
16/03/2018 14:18
Τσάμπιονς Λιγκ: Ριμέικ περσινού τελικού και αγγλικός εμφύλιος στους «8»!
Τσάμπιονς Λιγκ: Ριμέικ περσινού τελικού και αγγλικός εμφύλιος στους «8»!
16/03/2018 13:25
Οι «8» του Γιουρόπα Λιγκ
Οι «8» του Γιουρόπα Λιγκ
16/03/2018 00:17
Γιουρόπα Λιγκ: Στους «8» Άρσεναλ και ΤΣΣΚΑ, εκτός Ντόρτμουντ, Μίλαν και Λιόν
Γιουρόπα Λιγκ: Στους «8» Άρσεναλ και ΤΣΣΚΑ, εκτός Ντόρτμουντ, Μίλαν και Λιόν
16/03/2018 00:09
Η γκολάρα του Τσαλχάνογλου και το ανύπαρκτο πέναλτι της Άρσεναλ (videos)
Η γκολάρα του Τσαλχάνογλου και το ανύπαρκτο πέναλτι της Άρσεναλ (videos)
15/03/2018 23:09
Γιουρόπα Λιγκ: «Άλωσε» το Κίεβο η Λάτσιο, στους «8» Λειψία και Μαρσέιγ
Γιουρόπα Λιγκ: «Άλωσε» το Κίεβο η Λάτσιο, στους «8» Λειψία και Μαρσέιγ
15/03/2018 22:28
Γιουρόπα Λιγκ: Περίπατος για Ατλέτικο στη Μόσχα
Γιουρόπα Λιγκ: Περίπατος για Ατλέτικο στη Μόσχα
15/03/2018 20:14
Η αποστολή της Εθνικής για τα φιλικά με Ελβετία & Αίγυπτο
Η αποστολή της Εθνικής για τα φιλικά με Ελβετία & Αίγυπτο
15/03/2018 18:44
Οι «8» του Τσάμπιονς Λιγκ
Οι «8» του Τσάμπιονς Λιγκ
15/03/2018 00:20
Περισσότερες ειδήσεις