Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τέλος ο Ντόστανιτς από την ΑΕΛ! «Ήθελε για βοηθό του έναν αρτοποιό» δήλωσε ο Κούγιας

Τέλος ο Ντόστανιτς από την ΑΕΛ! «Ήθελε για βοηθό του έναν αρτοποιό» δήλωσε ο Κούγιας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/3/2018 19:37
Σε αναζήτηση ενός ακόμα προπονητή βρίσκεται η ΑΕΛ, με τον Ράτκο Ντόστανιτς να παραιτείται και τον Αλέξη Κούγια να αναφέρει πως αυτό έγινε λόγω απομάκρυνσης του μεταφραστή του από τον πάγκο. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βοηθό προπονητή έναν αρτοποιό» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να νικήσει την Κέρκυρα (0-0) για την 25η αγωνιστική στη Λάρισα, παρότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για περίπου μισή ώρα. Λίγη ώρα μετά το παιχνίδι, ο Ράτκο Ντόστανιτς υπέβαλε την παραίτησή του από τον πάγκο της ομάδας. Ο λόγος είναι πως η διοίκηση απομάκρυνε από τον πάγκο τον βοηθό του και μεταφραστή Θοδωρή Σκύφτα με την λογική ότι ο Σέρβος ξέρει καλά ελληνικά.

Κούγιας: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βοηθό προπονητή έναν αρτοποιό»

Μιλώντας στη NOVA μετά το παιχνίδι, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στον τέως προπονητή των «βυσσινί», αναφέροντας πως οι διαφωνίες τους είχαν να κάνουν με την επιλογή βοηθού προπονητή.

Αναλυτικά:

«Σεβόμαστε τις απόψεις του κάθε προπονητή, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βοηθό προπονητή έναν αρτοποιό. Γελάει η Λάρισα με το θέμα αυτό. Η Λάρισα έχει πολύ υψηλό επίπεδο οπαδών οι οποίοι απαιτούν όπως η ομάδα έχει ιστορία. Να έχει και εικόνα σοβαρή προς τα έξω. Ένας προπονητής δεν μπορεί να επιλέγει έναν αρτοποιό μόνο και μόνο επειδή η γυναίκα του κάνει παρέα με την δική του.

Εμείς είμαστε αυστηροί. Εξάντλησα την υπομονή μου. Σήμερα του είπα, όπως και κατά τη διάρκεια της βδομάδας αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ουδέποτε συνεργάστηκε με κανέναν από τους υπόλοιπους που είναι αξιόλογοι… Και ο κ. Τροΐζι είναι προπονητής με UEFA PRO. Και ο Καλαποθαράκος ήταν εκεί με όλους τους προπονητές. Και κ. Βάνης είναι ένα παιδί που είναι πολύ κοντά στην οικογένεια της ομάδας.Αποξένωσε τους πάντες κατά τη διάρκεια της βδομάδας. Του έκανα το παράπονο μου αυτό. Του είπα σε παρακαλώ πάρα πολύ. Ανεξαρτήτως της χείριστης εικόνας της ομάδας σήμερα, επειδή έχουμε πρόβλημα στην εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω, του είπα να σταματήσει αυτή η κωμωδία με τον Θοδωρή (σ.σ. Σκύφτας).

Μου είπε είναι δικιά μου δουλειά. «This is my staff» μου είπε. Και του είπα ότι εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης αυτής της ομάδας και έχω τον τελευταίο λόγο. Πράγματι, αν ήθελες κάποιον με γνώσεις, γιατί ο συγκεκριμένος δεν έχει προπονήσει ούτε ομάδα της γειτονιάς του. Δεν έχει ούτε δίπλωμα. Η δουλειά του ήταν συγκεκριμένα αυτή.

Επειδή λοιπόν η σχέση του είναι τέτοια (μεταξύ των συζύγων τους) στον Λεβαδειακό τον ανέχτηκαν, τον είχε μετά μαζί του στην Βέροια και έγινε το ίδιο. Αλλά εγώ χωρίς να θέλω να τους προσβάλω, εμείς είμαστε ΑΕΛ.

Έχουν περάσει από τον πάγκο της ΑΕΛ προπονητές Εθνικών ομάδων. Ακόμα και στη Football League είχαμε τους κορυφαίους προπονητές της Ελλάδας όπως ο Τσιώλης, ή ο Αναστασιάδης. Γενικά από τον πάγκο της ΑΕΛ ο Ουζουνίδης, όπως ο Γιάννης Παπακώστας στην ακμή του. Ο Δώνης.

Αξιόλογος άνθρωπος ο κ. Ντόστανιτς αλλά δεν γίνεται να έχεις βοηθό σου τον Σκύφτα. Είναι σαν να έχω στο δικηγορικό μου γραφείο έναν άνθρωπο που δεν έχει περάσει ούτε έξω από το πανεπιστήμιο
».

Για την ρεβάνς: «Έχουμε χάσει την ηρεμία μας. Εμείς έχουμε ακόμα πέντε τελικούς. Κερδίζοντας σήμερα θα πηγαίναμε στους 28 πόντους. Οι άλλοι παίζουν μεταξύ τους. Στεναχωρήθηκα για σήμερα. Ο στόχος μας φέτος ήταν μία θέση από 5-10. Δεν μπορούμε να πετάμε 70 λεπτά.

Σήμερα δεν θα ασχοληθώ με το προπονητικό μέρος. Σέβομαι τις αποφάσεις του. Αλλά η εικόνα στον πρώτο με τον Πλατανιά, στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (όπου είχαμε 5 ελλείψεις). Όταν χάνεις με 2-1 δεν βγάζεις τους κυνηγούς σου για να βάλεις στόπερ. Αυτά εγώ μπορώ να τα κριτικάρω μετά τον αγώνα. Δεν ασχολήθηκα αυτή τη βδομάδα λόγω υποχρεώσεων. Είδα την εικόνα αυτή. Δεν έκανα κριτική πάνω σε αυτό.

Εμείς πρέπει να τελειώσουμε με όμορφο finish στο πρωτάθλημα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε. Είναι πολύ σημαντική η εικόνα της ΑΕΛ. Στις 18 Απριλίου παίζουμε το δεύτερο ματς με την ΑΕΚ. Δεν μπορείς με αυτή την εικόνα να παίξεις με την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Πρέπει να φτιάξουμε τα αποδυτήρια μας, την εικόνα μας. Δεν είναι εύκολο 15 αγωνιστικές πριν το τέλος να έχεις αλλάξει 4 προπονητές. Και θέλει πολύ σύνεση τι θα αποφασίσεις. Με ηρεμία θα δούμε τι θα κάνουμε για την διάδοχη κατάσταση…

Έχουμε δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Συγχαρητήρια στην Κέρκυρα. Που μου είναι αντιπαθής ως ομάδα κυρίως για την υποδομή της. Αλλά και για τα περσινά. Παραλίγο να μας υποβιβάσει πέρυσι με τις παραχωρήσεις στον Ηρακλή και σε άλλα θέματα. Όμως νοικοκυρεύτηκε με τον Γιάννη (σ.σ. Μαντζουράκη).

Έχουν καλή εικόνα. Έχουν πάθος. Είναι σημαντικό γεγονός η προσωπικότητα του προπονητή σε μία ομάδα. Να είστε βέβαιοι ότι η ΑΕΛ στον ημιτελικό με την ΑΕΚ όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια θα έχει εξαιρετική εικόνα
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.