Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» στο δεύτερο η ΑΕΚ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» στο δεύτερο η ΑΕΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/9/2017 22:50
Με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 την Λαμία στην Ριζούπολη για το Κύπελλο και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Χριστοδουλόπουλος (49’ πεν.) και Μάνταλος (80’) τα γκολ.

Δεύτερη σερί νίκη για την ΑΕΚ απέναντι στην Λαμία. Η «Ένωση» επικράτησε με 2-0 των Φθιωτών στην Ριζούπολη και ξεκίνησε με το… δεξί την πορεία της στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας. Η αναμέτρηση –που ήταν κεκλεισμένων των θυρών- δεν διεξήχθη στο ΟΑΚΑ προκειμένου να προφυλαχθεί ο χλοοτάπητας ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (24/09, 20:30).

Ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε εννιά αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση του πρωταθλήματος, δίνοντας φανέλα βασικού μόνο στους Ούρος Τσόσιτς και Τάσο Μπακασέτα.

Η Λαμία, που παρατάχθηκε και αυτή νέα πρόσωπα, είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού, όταν στο 8’ ο Φράγκος έφυγε στην πλάτη του Γκάλο όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΚ δεν πατούσε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους και ο Τσιντώτας χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές, λέγοντας «όχι» σε κεφαλιά του Φράγκου (30’) και σε απευθείας φάουλ του Αναστασόπουλου (38’).

Η «Ένωση» ανέβασε την απόδοση της στο τελευταίο τέταρτο και στο 39’ «άγγιξε» το 1-0, με τον Πίτκα να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπακασέτα από το ύψος του πέναλτι. Τέσσερα λεπτά μετά ο άσος της ΑΕΚ έβγαλε τον Τρίστασον απέναντι από τον Πίτκα, ο Ισλανδός νίκησε τον γκολκίπερ της Λαμίας, αλλά ο Κουκόλης έδιωξε πάνω στη γραμμή!

Η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’), με τον Χριστοδουλόπουλο να αξιοποιεί το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος ύστερα από σπρώξιμο του Κουκόλη.

Οι «κιτρινόμαυροι», δίχως να πατήσουν γκάζι, έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και στο 80’ «κλείδωσαν» τη νίκη. Ο Λιβάγια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πίκτας απέκρουσε, αλλά ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 2-0!

Να σημειωθεί πως στη φάση του γκολ ο Αραούχο αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω απ' τα πόδια του, προκειμένου να φτάσει στο Λιβάγια. Ο Αργεντινός ήταν εκτεθειμένος και οι παίκτες των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ. Πάντως, μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΚ «καθαρή και δίκαιη».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.