Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Φιλαδέλφεια: «Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι άτρωτα» (vid)

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Φιλαδέλφεια: «Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι άτρωτα» (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/7/2017 22:36
Παρουσία πολλών χιλιάδων υποστηρικτών της, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/7) ο αγιασμός στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Μελισσανίδη να στέλνει ηχηρό μήνυμα.

Ημέρα γιορτής για την ΑΕΚ, αφού λίγο πριν τις 20:00 η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιορτάζοντας την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς».

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης, αλλά και παράγοντες από όλα τα τμήματά της έδωσαν το «παρών» στον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών, με περισσότερους από οχτώ χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτο, να παίρνει τον λόγο για να στείλει τις ευχαριστίες της ΠΑΕ και στη συνέχεια άρχισε η τελετή του αγιασμού υπό τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ. Η ομιλία του Μητροπολίτη για την προσφυγιά συγκίνησε το πλήθος ενώ ακολούθως δώρισε μια σημαία της ΑΕΚ στον Μελισσανίδη.

Μελισσανίδης: «Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ»!


Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Φιλαδέλφεια: «Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι άτρωτα» (vid)
Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» πήρε στη συνέχεια τον λόγο και έστειλε ηχηρό μήνυμα:

«Το μέγεθος της στιγμής που ζεις ορισμένες φορές σε ξεπερνά. Μια τέτοια στιγμή είναι κι η αποψινή. Ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ιερός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί και δεν μπορούσε να είναι ο εαυτός της μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ είναι το σπίτι της. Τα χρόνια που η ΑΕΚ είναι στην προσφυγιά μας πόνεσαν. Πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε στη θέση που μας αξίζει. Έτσι ξεκινήσαμε από τα θεμέλια, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ είναι τα θεμέλια της ΑΕΚ. Μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών βάζουμε τα νέα θεμέλια πάνω στα παλιά.

Με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της ΑΕΚ, αλλά και το βλέμμα στο μέλλον. Θα είναι ένα γήπεδο σημείο αναφοράς, μνήμης και πολιτισμού για τον κάθε Έλληνα. Δεν νοείται δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς την ΑΕΚ. Είμαστε οι δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα. Ξέρω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που μας πολέμησαν κάπου μέσα τους θα καμαρώνουν όταν το δουν μπροστά τους.Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήταν δίπλα μας, βροντοφωνάζοντας γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ευχαριστώ όσους πίστεψαν στο όνειρο και ήταν κοντά μας κάθε Κυριακή και φώναζαν “γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια”. Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι ψηλά, θα είναι άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ
».

Σεραφείδης: «Σήμερα διαβαίνουμε μια θύρα της ιστορίας»

Εκ μέρους των παλαιμάχων της ΑΕΚ μίλησε ο Στέλιος Σεραφείδης και είπε: «Πατάμε γερά στα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, τώρα μπορούμε να ονειρευόμαστε. Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πρόσφυγες, που έκτισαν αυτό το γήπεδο. Τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, τον Νίκο Γκούμα, τον Λουκά Μπάρλο, που έκτισε την Σκεπαστή, η φλόγα άναψε. Αφιερώνεται αυτή η οικοδομική άδεια, σ’ αυτούς τους τιτάνες. Περάσαμε εφιαλτικές στιγμές ως άστεγοι. Μια εστία που για χρόνια μοιραζόμασταν ως οικογένεια. Επιτυχίες μα και λύπες. Ταπεινωθήκαμε, αλλά δεν σκύψαμε το κεφάλι. Με μπροστάρη τον Μελισσανίδη και συνοδοιπόρους τους συνεργάτες του, αλλά και τον λαό της ΑΕΚ που πάντα πίστευε στην λύτρωση, η φλόγα άναψε.

Δεν είμαστε αφελείς πως θα σταματήσουν τις αντιδράσεις, όσοι δεν θέλουν το γήπεδο. Τα θεμέλια που θα μπουν στην Αγιά Σοφιά, είναι θεμέλια ψυχής του κόσμου της ΑΕΚ, που δεν θα επιτρέψει άλλο ξεριζωμό. Το γήπεδο θα κτιστεί. Και εκτός από το σπίτι μιας μεγάλης ομάδας, θα είναι και ένα μνημείο, που θα θυμίζει τις καταβολές μας. Σήμερα ανοίγει η θύρα της ιστορίας. Ας την διαβούμε
».

Η ανάρτηση της ΑΕΚ και το βίντεο από τον αγιασμό:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.