Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Στον τελικό Γαλλία και Ουρουγουάη

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Στον τελικό Γαλλία και Ουρουγουάη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/7/2013 00:13
Στον τελικό του Μουντιάλ Νέων προκρίθηκαν Γαλλία και Ουρουγουάη, με την πρώτη να επικρατεί με 2-1 της Γκάνας, ενώ η δεύτερη χρειάστηκε να ισοφαρίσει το παιχνίδι με το Ιράκ στο 88’ σε 1-1 για να πάρει τελικά την πρόκριση στα πέναλτι με 7-6.

Τα φαβορί επικράτησαν στους δύο ημιτελικούς του Μουντιάλ Νέων της Τουρκίας, με τις Γαλλία και Ουρουγουάη να επικρατούν επί των Γκάνα και Ιράκ αντίστοιχα, και πλέον θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή της κατηγορίας Κ-20.

Οι Γάλλοι στον πρώτο ημιτελικό επικράτησαν με 2-1 της Γκάνας, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φλοριάν Τόβεν. Ο νεοαποκτηθέντας άσος της Λιλ άνοιξε το σκορ για τους «τρικολόρ» στο 43ο λεπτό, και παρά την ισοφάριση των Αφρικανών στο 47’ με τον Ασίφουα-Ίνκουμ (έφτασε τα 5 γκολ στον θεσμό), ο Τόβεν, «χτύπησε» ξανά στο 74’, οδηγώντας την ομάδα του στον μεγάλο τελικό.

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Στον τελικό Γαλλία και Ουρουγουάη
Από την άλλη, στο δεύτερο ημιτελικό, το Ιράκ πήγε να κάνει νέα έκπληξη, καθώς βρέθηκε δύο λεπτά μακριά από την πρόκριση του στον τελικό, ωστόσο τελικώς «λύγισε» από την Ουρουγουάη η οποία ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με 7-6.

Ο Αλί Αντάν με εκτέλεση φάουλ στο 34’ έδωσε το προβάδισμα στους Ασιάτες, ωστόσο ο Μπουένο στο 88’ κράτησε ζωντανή την Ουρουγουάη, που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ισπανία, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου η «σελέστε» επικράτησε με 7-6 και έτσι θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στον τελικό του Σαββάτου, με έπαθλο τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:


Γαλλία - Γκάνα 2-1

Ιράκ - Ουρουγουάη 1-1 [6-7 πέν.]

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.