Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εντυπωσίασε απέναντι στην Ανζί ο ΠΑΟΚ

Εντυπωσίασε απέναντι στην Ανζί ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/7/2013 19:58
Αρκετά χαμόγελα σκόρπισε η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να ήταν καλύτερος απέναντι στην πιο έτοιμη Ανζί, και το τελικό 0-0 ίσως κολακεύει την ρώσικη ομάδα η οποία κατάφερε να απειλήσει μόνο με στημένες φάσεις.

Μπορεί αυτό να ήταν το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ, ωστόσο παρά τα «βαριά» πόδια της προετοιμασίας, οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς έδειξαν φρεσκάδα, έπαιξαν οργανωμένα και είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες απέναντι στην Ανζί η οποία σε 7 ημέρες ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Ρωσίας!

Ο Ολλανδός τεχνικός παρέταξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο, ωστόσο αυτό δεν «χάλασε» την εικόνα της ομάδας, η οποία και στα δύο ημίχρονα ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της, και έφτασε κοντά στο γκολ αρχικά με τον Γιάννου στο 23’, ενώ στο δεύτερο ο Αθανασιάδης στο 69’ και ο Κάτσε στο 83’ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να δώσουν τη νική στην ελληνική ομάδα.

Το ματς:


1ο ημίχρονο

Ενδεκάδα: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο, Βίτορ, Λόπεθ, Λάζαρ, Τζανδάρης, Βούκιτς, Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης, Γιάννου

Εντυπωσιακός ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι υστερούσε απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη Ανζί και μάλιστα ίσως δικαιούταν και κάποιο γκολ στο πρώτο 45λεπτο.
Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά όπου έδειξαν καλή ανασταλτική λειτουργία, ανέβασαν ρυθμό, κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα και έφτασαν κοντά στο γκολ.Αρχικά στο 20’, ο διαιτητής ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ του Δεληγιαννίδη ο οποίος έστειελ τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βούκιτς, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε τελικώς από τον «άρχοντα του αγώνα». Δύο λεπτά αργότερα, ο «δικέφαλος» είχε ξανά καλές προϋποθέσεις για να σκοράρει, με τον Γκαμπούλοβ όμως να πρόλαβαίνει τον Πόποβιτς, μαζεύοντας τη μπάλα.

Ωστόσο η μεγάλη στιγμή σημειώθηκε στο 23’, με τον Γιάννου να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ρώσο τερματοφύλακα ο οποίος όμως κατάφερε να απομακρύνει με τα πόδια. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να εξακολουθούσε να είχε τον πρώτο λόγο, προσπαθώντας να βγει μπροστά, κυρίως από τα αριστερά με τον ιδιαίτερα κινητικό Πόποβιτς.

Τελικώς, λίγο πριν οι δύο ομάδες μπουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, η Ανζί έφτασε στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, όταν ύστερα από λάθος έξοδο του Γλύκου σε κόρνερ των Ρώσων, ο Ζουσιλέι έπιασε την κεφαλιά, με τον Λάζαρ να σώζει στη γραμμή.

2ο ημίχρονο

Ενδεκάδα: Xακόμπο, Κίτσιου, Ποζατζίδης, Κατσουράνης, Κατσικάς, Κάτσε, Τζιόλης, Λόρενς, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στο δεύτερο μέρος ο Στέφενς άλλαξε όλη την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ωστόσο η αρκετά καλή εικόνα της ομάδας παρέμεινε και στο δεύτερο μέρος. Η ελληνική ομάδα με περισσότερους βασικούς στη σύνθεση της, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου, μην αφήνοντας την Ανζί να απειλήσει, ωστόσο δεν μπορούσε παράλληλα να δημιουργήσει εύκολα ευκαιρίες μπροστά από την εστία της ρώσικης ομάδας.

Έτσι, η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 69’ και άνηκε στον ΠΑΟΚ, με τον Λόρενς να βρίσκει εξαιρετικά τον Αθανασιάδη, αλλά το πλασέ του Έλληνα φορ πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ανζί.

Στη συνέχεια, οι Ρώσοι κέρδισαν κάποια μέτρα, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν πλην μιας εκτέλεσης φάουλ του Μπουσουφά στο 77’ ο οποίος δεν προβλημάτισε τον Χακόμπο. Ο ΠΑΟΚ έλεγχε τον ρυθμό και μάλιστα θα μπορούσε να πάρει και προβάδισμα στο 83’, με τον Κάτσε να πιάνει ένα δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Γκαμπούλοβ να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Η τελευταία φάση του δεύτερου μέρους ανήκε, όπως και στο πρώτο, στην Ανζί η οποία απείλησε ξανά με εκτέλεση φάουλ του Ταγκιρμπέκοβ στο 89’, με τον Χακόμπο να διώχνει σε κόρνερ.

Η σύνθεση της Ανζί: Γκαμπούλοφ, Γκατζιμπένκοφ, Τακιρμπέκοφ, Εβερτον, Ζουσιλέι, Ντιαρά (Αχμέτοφ 46΄), Μπουσουφά, Γουΐλιαν (Μεχντί 72΄), Ντενίσοφ, Ιόνοφ (Σάτοφ 46΄), Ετό (Τραορέ 46΄).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.