Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το σήκωσε στο σπίτι της η Βραζιλία!

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το σήκωσε στο σπίτι της η Βραζιλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/7/2013 02:59
Το ήθελε περισσότερο και φάνηκε! Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η Βραζιλία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Ισπανία, την οποία και κέρδισε με 3-0 στο «Μαρακανά», κερδίζοντας το 4o Κύπελλο Συνομοσπονδιών στην ιστορία της.

«Οι πρωταθλητές επιστρέφουν». Αυτό το σύνθημα ακουγόταν στο «Μαρακανά» από 80.000 οπαδούς της «σελεσάο» οι οποίοι έβλεπαν την ομάδα τους να εντυπωσιάζει και να υποχρεώνει την Ισπανία σε ήττα σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά το 2010!

Σκόρερ της αναμέτρησης οι Φρέντ (2’,47’) και Νεϊμάρ (44’) οι οποίοι επέτρεψαν στην Βραζιλία να πανυγήρισε το 3ο διαδοχικό Κύπελλο Συνομοσπονδιών και 4ο στην ιστορία της.

Από την άλλη, οι «φούριας ρόχας» απογοήτευσαν, με τον Ράμος να χάνει πέναλτι στο 55', ενώ ο Πικιέ στο 68' άφησε την ομάδα του με 10, σε μία άσχημη βραδιά για το σύνολο του Βιθέντε Ντελ Μπόσκιε.

Το ματς:


Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το σήκωσε στο σπίτι της η Βραζιλία!
Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της «σελεσάο» δεν θα περίμενε τέτοιο ξεκίνημα στον τελικό, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό, η Βραζιλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Φρέντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της Ισπανίας και παρότι πεσμένος στο έδαφος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Ισπανία έδειχνε αποδιοργανωμένη μετά το γρήγορο γκολ και παραλίγο να το πληρώσει στο 8’, όταν ο Οσκάρ βρέθηκε μόνος του εντός περιοχής, ωστόσο το σουτ κατέληξε ελάχιστα άουτ, «σπαταλώντας» μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Το «Μαρακανά» είχε πάρει… φωτιά από το εξαιρετικό ξεκίνημα της Βραζιλίας, η οποία στο 13’ έχασε και άλλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της, όταν ο Παουλίνιο προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κασίγιας, χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, η Ισπανία κατάφερε να ισορροπήσει τον ρυθμό και στο 20’ έφτασε στην πρώτη της ευκαιρία, με τον Σέζαρ να αποκρούει σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ινιέστα. Ωστόσο και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Φρεντ βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας στο 32’, με τον γκολκίπερ της Ρεάλ ωστόσο να βγαίνει νικητής.

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το σήκωσε στο σπίτι της η Βραζιλία!
Στο 41’ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ισπανίας, με τον Νταβίντ Λουίζ να αποκρούει-κυριολεκτικά- στην γραμμή το πλασέ του Πέδρο, και τελικώς τρία λεπτά μετά, ο Νεϊμάρ έκανε το 2-0 με ένα τρομερό γκολ, «εκτελώντας» τον Κασίγιας από πλάγια θέση.

Όσο μαγικό ξεκίνημα ήταν το πρώτο μέρος για τη Βραζιλία, άλλο τόσο ήταν και το δεύτερο, με τον Φρέντ στο 48’ να κάνει το 3-0 με πλασέ για τους γηπεδούχους, δίνοντας το σύνθημα για να ξαναρχίσει το «πάρτι» στις εξέδρες του «Μαρακανά»!

Ο Ντελ Μπόσκιε προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα, ρίχνοντας άμεσα στο παιχνίδι τον Νάβας αντί του Μάτα, και αυτός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, δικαίωσε τον προπονητή του, κερδίζοντας πέναλτι στο 55’ από μαρκάρισμα του Μαρσέλο. Ωστόσο ο Ράμος ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα άουτ και «σπατάλησε» τεράστια ευκαιρία για να επιστρέψουν στο παιχνίδι οι «φούριας ρόχας».

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το σήκωσε στο σπίτι της η Βραζιλία!
Στο 59’, ο Βίγια πήρε τη θέση του… εξαφανισμένου Τόρες, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν πιο «σκούρα» για την Ισπανία, καθώς στο 68’ ο Πικιέ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα του στον νυν συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Νειμάρ, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Παρόλα αυτά οι Ισπανοί δεν το έβαλαν κάτω, και έφτασαν δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο εκεί μίλησε ο Σέζαρ, ο οποίος έκανε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις, λέγοντας «όχι» αρχικά στο σουτ του Πέδρο στο 81’, ενώ στο 86’ πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή εκτίναξη, διώχνοντας τη μπάλα από την προσπάθεια του Βίγια.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν έγινε τίποτα το εντυπωσιακό, με τον διαιτητή να σφυρίζει την λήξη της αναμέτρησης και να δίνει παράλληλα το σύνθημα για το πάρτι στις εξέδρες του «Μαρακανά».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.