Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Στους «8» οι ΗΠΑ, υποχώρησε στη 2η θέση η Κολομβία (video)

Κόπα Αμέρικα: Στους «8» οι ΗΠΑ, υποχώρησε στη 2η θέση η Κολομβία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2016 14:07
Με γκολ του Ντέμπσεϊ, οι ΗΠΑ κέρδισαν με 1-0 την Παραγουάη και προκρίθηκαν ως πρώτες στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κολομβία, που ηττήθηκε με 3-2 από την Κόστα Ρίκα.

Την πρόκριση στα προημιτελικά μέσω της πρώτης θέσης εξασφάλισαν οι ΗΠΑ. Οι οικοδεσπότες του επετειακού Κόπα Αμέρικα κέρδισαν με 1-0 την Παραγουάη και «σφράγισαν» το εισιτήριο για την οκτάδα, αφήνοντας εκτός συνέχειας την «αλμπιρόχα».

Η Παραγουάη σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 27’ ο Ντέμπσεϊ άνοιξε το σκορ με πλασέ εντός περιοχής, βάζοντας μπροστά στο σκορ τις ΗΠΑ.

Η «αλμπιρόχα» χρειάζονταν μόνο νίκη για να πάρει αυτή την πρόκριση και στο 45’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Λεθκάνο, ο οποίος αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Γκουζάν. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γιέντιλν είδε δύο κίτρινες σ’ ένα λεπτό (47’, 48’) και άφησε τους οικοδεσπότες με αριθμητικό μειονέκτημα.

Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ άντεξαν την πίεση των Παραγουανών, που είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 1-1 στο 81’, όταν Μπενίτεθ και Γκονθάλεθ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκουζάν. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι ΗΠΑ τερμάτισαν στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου.

Αυτό συνέβη διότι στο άλλο παιχνίδι, η Κολομβία ηττήθηκε με 3-2 από την Κόστα Ρίκα και τερμάτισε στην 2η θέση.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, με την Κόστα Ρίκα να παίρνει το προβάδισμα από το 2ο λεπτό χάρη σε εκπληκτικό γκολ του Βενέγας. Τέσσερα λεπτά μετά, η Κολομβία ισοφάρισε σε 1-1 με τον Φάμπρα, όμως ο ίδιος παίκτης στο 34’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ξαναβάζοντας μπροστά στο σκορ την Κόστα Ρίκα.

Οι «Τίκος» πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 58’ με τον Μπόρχες και το μόνο που κατάφερε η Κολομβία ήταν να μειώσει για το τελικό 3-2 με τον Μορένο. Ένας βαθμός θα ήταν αρκετός για τους «καφετέρος» προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρωτιά, όμως πλέον ενδέχεται να πέσουν πάνω στην Βραζιλία (εφόσον η «σελεσάο» εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο).

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. ΗΠΑ 6 (5-2)
2. Κολομβία 6 (6-4)
----------------------------------
3. Κόστα Ρίκα 4 (3-6)
4. Παραγουάη 1 (1-3)




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.