Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Το ντέρμπι βάφτηκε «μπλε»

Πρέμιερ Λιγκ: Το ντέρμπι βάφτηκε «μπλε»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/1/2013 18:26
Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια στο Λονδρέζικο ντέρμπι με αντίπαλο την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους «μπλε» να παίρνουν αγχωτική νίκη με 2-1 χάρη σε τέρματα των Μάτα (6’) και Λάμπαρντ (16’ πεν.) Μείωσε στο 58’ ο Γουόλκοτ.

Με γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Ζιρού να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπτό από πλευράς Άρσεναλ, ωστόσο στην συνέχεια ο Μάτα βρέθηκε μόνος του ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Αθπιλικουέτα και έκανε με ωραίο σουτ το 1-0. Ωστόσο το γκολ θα μπορούσε να μην μετρήσει μιας και στην αρχή της φάσης ο Ραμίρεζ ανέτρεψε αντικανονικά τον Κοκελίν.

Η Τσέλσι είχε την υπεροχή και στο 15’, υστέρα από εξαιρετική μπαλιά του Μάτα, ο Ραμίρεζ κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Σέζνι, ο οποίος και γλύτωσε την κόκκινη κάρτα. Ο Λάμπαρντ ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων για τους γηπεδούχους. Ανίκανη να αντιδράσει έδειχνε η Άρσεναλ η οποία είχε εγκλωβιστεί απόλυτα στον ρυθμό των «μπλε», οι οποίοι απειλούσαν και για 3ο γκολ ως την λήξη του ημιχρόνου.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετική ιστορία, με την Άρσεναλ να δείχνει μεταμορφωμένη και την Τσέλσι νωχελική, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Γουόλκοτ ο οποίος και μείωσε στο 58’ με σκαφτό σουτ για τους «κανονιέρηδες». Η Τσέλσι δεν μπορούσε να αντιδράσει και προτίμησε να παίξει αμυντικά, περιμένοντας την Άρσεναλ στα καρέ της. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις για να σπάσουν την άμυνα των «μπλε», και στο 83’ ο Μπα ο οποίος πέρασε λίγο νωρίτερα, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1.

Τα τελευταία λεπτά ήταν βασανιστικά για τους οπαδούς της Τσέλσι, με την Άρσεναλ να είχε «κατασκηνώσει» στην περιοχή του Τσεχ, ωστόσο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.