Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Νίκη με «σφραγίδα» του 100αρη Φορλάν η Ουρουγουάη

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Νίκη με «σφραγίδα» του 100αρη Φορλάν η Ουρουγουάη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2013 03:19
Στην 100η συμμετοχή του με την εθνική ομάδα, ο Ντιέγκο Φορλάν με ένα εξαιρετικό γκολ χάρισε τη νίκη στην Ουρουγουάη με 2-1 απέναντι στη Νιγηρία, και κράτησε ζωντανές της ελπίδες της «σελέστε» για την πρόκριση της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Οι Νοτιαμερικανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ με τέρμα του Λουγκάνο στο 19’, ωστόσο ο Μίκελ με εξαιρετική ενέργεια στο 37’ ισοφάρισε σε 1-1 για τους Νιγηριανούς, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν και πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Ουρουγουάη πίεσε την αντίπαλό της και μόλις στο 51’ πήρε ξανά προβάδισμα, με τον Φορλάν να «εκτελεί» με δυνατό σουτ τον Ενγιάμα, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις 100 συμμετοχές του με την εθνική του ομάδα.

Μάλιστα με αυτό το γκολ έφτασε τα 34 με τη «σελέστε» και έμεινε μόνος πρώτος στη λίστα των σκόρερ της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης, με τον Σουάρες να βρίσκεται δεύτερος στη σχετική λίστα με ένα τέρμα λιγότερο.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Νιγηρία έψαξε την ισοφάριση, με τον Μουσλέρα ωστόσο να λέει «όχι» όσες φορές χρειάστηκε, με αποτέλεσμα η Ουρουγουάη να πανηγυρίσει τους πρώτους της βαθμούς στο τουρνουά.

Έτσι, οι Νοτιαμερικανοί «έπιασαν» την Νιγηρία στην 2η θέση με 3 βαθμούς και θα έχουν το πλεονέκτημα όσον αφορά την πρόκριση, καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την αδύναμη Ταιτή, ενώ αντίθετα οι πρωταθλητές Αφρικής θα αναμετρηθούν με την πρωτοπόρο Ισπανία.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου


Ισπανία - Ταϊτή 10-0
(5΄,33΄, 57΄, 78’ Τόρες, 39’, 49’,64’ Βίγια, 21', 89' Σίλβα, 66' Μάτα)

Ουρουγουάη - Νιγηρία 2-1
(19' Λουγκάνο, 51' Φορλάν - 37' Μίκελ)

Βαθμολογία


1. Ισπανία 6

2. Ουρουγουάη 3

3. Νιγηρία 3

4. Ταϊτή 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.