Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σέριε Α: Πήρε το ντέρμπι στο 88’ και ανέβηκε κορυφή η Γιουβέντους

Σέριε Α: Πήρε το ντέρμπι στο 88’ και ανέβηκε κορυφή η Γιουβέντους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/2/2016 23:44
Με γκολ του Ζάζα στο 88’, η Γιουβέντους κέρδισε με 1-0 την Νάπολι στο Τορίνο και την προσπέρασε για ένα βαθμό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Η Γιουβέντους ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την Νάπολι. Με γκολ του Ζάζα στο 88’, η «Γηραιά Κυρία» πήρε τη νίκη με 1-0 στο Τορίνο και ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας! Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ μέσα στο 2016, έφτασε τις 15 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και απέδειξε πως παραμένει το αφεντικό στην Σέριε Α.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές και αυτό δεν ευνόησε το θέαμα, με τις φάσεις στις δύο εστίες να ήταν μετρημένες. Η Γιουβέντους είχε την κατοχή, όμως η Νάπολι ήταν εξαιρετικά στημένη και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς ήρθε στο 14’ με ένα σουτ του Κουαρδάδο, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Ρέινα. Πέντε λεπτά μετά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πογκμπά έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Ισπανού γκολκίπερ ενώ στο 35’ ο Μπονούτσι έδιωξε σωτήρια τη μπάλα προ του Ιγκουαϊν. Ένα λεπτό μετά η Νάπολι «άγγιξε» το γκολ, όμως ο Αλμπιόλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπουφόν με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’), οι «παρτενοπέι» είχαν νέα σημαντική στιγμή με τον Ινσίνιε, ο οποίος «χόρεψε» τον Λιχστάινερ, όμως ο Μπουφόν του αρνήθηκε το γκολ, αποκρούοντας τη μπάλα στην κλειστή του γωνία.

Στο 63’ η Γιουβέντους έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει αυτή το προβάδισμα, ωστόσο ο Ντιμπάλα έστειλε τη μπάλα άουτ, παρότι βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή. Με εξαίρεση αυτή τη φάση, οι γηπεδούχοι δεν είχαν απειλήσει την εστία της Νάπολι, η οποία πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο και στο 80’ είχε καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Χάμσικ για να ανοίξει το σκορ.

Όλα έδειχναν ότι παιχνίδι θα τελείωνε χωρίς σκόρ, όμως στο 88’ η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μ’ ένα γκολ που είχε δόση τύχης. Ο Εβρά έδωσε στον Ζάζα, αυτός ξέφυγε από τον Κουλιμπαλί και επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στον Αλμπιόλ και να καταλήγει στα δίχτυα. Η «Γηραιά Κυρία» πήρε τη νίκη με 1-0, πέρασε για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας, όντας στο +1 από τη δεύτερη Νάπολι (57 έναντι 56).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.