Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε μέσα στο «Μπερναμπέου» η Ατλέτικο!

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε μέσα στο «Μπερναμπέου» η Ατλέτικο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/5/2013 01:49
Μετά από 14 χρόνια, η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε τη συμπολίτισσα Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου», επικρατώντας στην παράταση με 2-1 (1-1 κ.δ) στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και κατέκτησε έτσι εγχώριο τίτλο για πρώτη φορά μετά το νταμπλ του 1996.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να είχε προηγηθεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 14’ και να είχε τρία δοκάρια (!), ωστόσο η Ατλέτικο ήταν η ομάδα που σήκωσε τελικώς το τρόπαιο, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Ντιέγκο Κόστα στο 35’, ενώ στην παράταση σημείωσε το γκολ της νίκης με τον Μιράντα στο 98’.

Έτσι, οι «ροχιμπλάνκος» σήκωσαν το 10ο Κύπελλο στην ιστορία τους και μάλιστα το πέτυχαν μέσα στο «Μπερναμπέου».

Αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες ο Μουρίνιο στο 77’, ενώ κόκκινες δέχθηκαν στην παράταση οι Ρονάλντο και Γκάμπι.

Το ματς:


Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε μέσα στο «Μπερναμπέου» η Ατλέτικο!
Η Ρεάλ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα, και τελικώς στο 14’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον… συνήθης ύποπτο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά κάνοντας το 1-0 υπέρ της «βασίλισσας».

Ωστόσο οι «γείτονες» αντέδρασαν, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν να απειλήσουν στο 17’, με το σουτ του Γκάμπι να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι «ροχιμπλάνκος» όσο περνούσαν τα λεπτά είχαν την υπεροχή, και στο 35’ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Φαλκάο και εκτέλεση του Ντιέγκο Κόστα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1. Ο Κολομβιανός φορ κατάφερε να περάσει τη μπάλα ανάμεσα σε τρεις παίκτες και στη σωστή στιγμή, έδωσε στον Βραζιλιάνο ο οποίος δεν αστόχησε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Το γκολ... αφύπνισε την Ρεάλ η οποία έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει ξανά προβάδισμα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο το σουτ του Οζίλ κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Κουρτουά.

Όμως αυτό δεν θα ήταν το μοναδικό δοκάρι των «μερέγχες» στο παιχνίδι, καθώς στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο είχαν την απόλυτη υπεροχή, με τον Μπενζεμά να σημαδεύει το δοκάρι της Ατλέτικο στο 60’, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Χουάνφραν έδιωξε τη μπάλα στη γραμμή από το σουτ του Οζίλ! Και δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς στο 68’ η Ρεάλ είχε νέο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με μοναδικό αξιοσημείωτο την αποβολή του Μουρίνιο ο οποίος τα έβαλε με τη διαιτησία και τελικώς… αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε μέσα στο «Μπερναμπέου» η Ατλέτικο!
Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου εκεί η Ατλέτικο φώναξε παρόν. Και αφού αρχικά ο Ντιέγκο Κόστα αστόχησε σε τετ-α-τετ, ο Μιράντα στο 98’ έδωσε το προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος» για το 2-1.

Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει ωστόσο ο εκπληκτικός Κουρτουά έβγαλε δύο τρομερές φάσεις, λέγοντας όχι στους Ιγκουαΐν και Οζίλ σε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ για τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Στη συνέχεια τα… αίματα άναψαν, με τον Ρονάλντο να βλέπει την κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης, με αποτέλεσμα να μπουν στο γήπεδο ακόμα και οι αναπληρωματικοί και να ακολουθήσει χάος για λίγα λεπτά.

Τελικώς με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι και η Ατλέτικο, με τον Γκάμπι να αποβάλλεται, ωστόσο αυτό δεν πείραξε κανέναν, καθώς η λήξη του αγώνα έφερε την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να σηκώνει το τρόπαιο μέσα στο «Μπερναμπέου», κερδίζοντας τους «γείτονες» για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.