Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλαφούζος: «Αν δεν θέλετε τον Νταμπίζα τότε φεύγω»

Αλαφούζος: «Αν δεν θέλετε τον Νταμπίζα τότε φεύγω»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2013 23:07
Εκτός εαυτού βγήκε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της «Θύρας 13» ο Γιάννης Αλαφούζος όταν η συζήτηση πήγε στο θέμα του Νίκου Νταμπίζα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε για αρκετή ώρα στο ραδιόφωνο της «Θύρας 13» και όλα κυλούσαν σε ήρεμους τόνος, έως ότου η κουβέντα να πάει στον Νίκο Νταμπίζα. Συγκεκριμένα οι οργανωμένοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για την πρόσληψη του, κάτι που έφερε τον ισχυρό άνδρα εκτός εαυτού, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Αν δεν τον θέλετε να φύγω και εγώ. Αν δεν έχω το δικαίωμα να επιλέγω τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, τότε να φύγω και εγώ. Έβαλα τα λεφτά μου. Μην λέτε μαλ..ς γ...ω την Π....α μου».

Στη συνέχεια οι τόνοι έπεσαν και η κουβέντα διεξάχθηκε σε ήρεμο κλίμα, με τον ίδιο να μιλάει για θέματα… εφ όλης της ύλης.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου:


Για τον Νταμπίζα: «Εγώ πήρα τον Νταμπίζα της Νιουκάστλ. Ο Νταμπίζας ήταν τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και από αυτά τα δυο χρόνια το πρωτάθλημα πήρε ο Παναθηναϊκός. Αν θέλετε να δημιουργήσετε πρόβλημα με φαντασιώσεις ότι είναι Ολυμπιακό είναι δικό σας πρόβλημα. Αν δεν θέλετε τον Νταμπίζα τότε να φύγω και γω. Όταν εγώ παίρνω μια ευθύνη και στηρίζω έναν άνθρωπο τον στηρίζω μέχρι το τέλος. Αν δεν έχω το δικαίωμα να επιλέγω τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, τότε να φύγω και εγώ. Έβαλα τα λεφτά μου. Μην λέτε μαλ..ς γ...ω την Π....α μου. Δεν είχα καμία διάθεση να γίνω πρόεδρος. Ήθελα να βοηθήσω. Όταν παίρνω μία απόφαση, την παίρνω μέχρι τέλος» Για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε ο Νταμπίζας:

«Εγώ είδα πρώτα τον Λεωνίδα Βόκολο. Συζήτησα με τον Φύσσα, αλλά και για αυτόν ήταν δύσκολο να φύγει από την Εθνική ομάδα. Ζήτησα και από αυτόν γνώμες και δικαιολογίες. Εξετάσαμε την περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Αν είσαι μάνατζερ δεν μπορείς να είσαι τεχνικός διευθυντής. Ήρθαν αρκετοί ξένοι, αλλά δεν ήθελα ξένους γιατί είχα κακή εμπειρία.

Η επιλογή Φάμπρι με αποσταθεροποίησε. Ένα μεσημέρι έφαγα με τον Καραγκούνη και μου είπε οτι ένας έντιμος και και καλός είναι ο Νταμπίζας. Μου είπε βέβαια οτι είναι ο Ολυμπιακός. Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν μου είπε πάρε τον Νταμπίζα, γιατί δεν είναι η δουλειά του. Πάνω στην κουβέντα. Μου έδωσε το τηλέφωνό του. Με εντυπωσίασε ο λόγος του και το πόσο μετρημένος είναι, στην φιλοσοφία του πάνω στην ομάδα.

Ο Αναστασίου είναι ένα πολύστροφο άτομο και πιστεύω οτι είναι καλός συνδυασμός. Να φανταστείτε οτι τον Σαραβάκο ο Νταμπίζας μου τον πρότεινε. Εγώ δεν θέλω να φτιάξω έναν μέτριο Παναθηναϊκό ή έναν νέο Ατρόμητο. Θέλω να φτιάξω μία μεγάλη ομάδα. Αν πηγαίναμε σε έναν μέτριο προπονητή οι πιθανότητες είναι λιγότερες. Οι συμβατικές λύσεις, αποφέρουν συμβατικά αποτελέσματα. Ήθελα να βρούμε ανθρώπους που να είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, να έχουν παίξει σε ευρωπαϊκές ομάδες. Άνθρωποι που μπορούν να τα συνδυάσουν μπορούν να βοηθήσουν να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι λύση να πάμε συμβατικά. Πρέπει να γίνουμε αντάρτες για να βγούμε από τον υπόνομο...»

Για τους στόχους της νέας χρονιάς:«Ο Παναθηναϊκός πάντα πρέπει να πηγαίνει για Πρωτάθλημα. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα παρα πολύ καλό Παναθηναϊκό. Με τα μέσα που έχουμε, αν ακολουθούσαμε τον ορθόδοξο δρόμο δεν θα τα καταφέρναμε. Εμείς θα βάλουμε νέα παιδιά, δικά μας και θα τους πλαισιώσουμε με παίκτες που θα πάρουμε, αλλά θα έχουν το κάτι ιδιαίτερο. Όλες οι ομάδες των ακαδημιών θα παίζουν το ίδιο σύστημα, 4-3-3»

Για τον Βονόρτα: «Η ομάδα είναι ο Αναστασίου, ο Νταμπίζας, ο Σαραβάκος, ο Βονόρτας, ο Ρούτερ και Βος. Ο Βονόρτας είναι πολύ σοβαρός. Ήταν η μεγαλύτερη και καλύτερη έκπληξη. Τον είχα γνωρίσει στην Αυστρία και μου είχε κάνει θετική εντύπωση. Είναι απίστευτος και έχει μεγάλο μέλλον στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα θα του δώσει πολλές εμπειρίες και τον βλέπω μελλοντικό προπονητή του Παναθηναϊκού».

Για το μέλλον του Φιγκερόα: «Είναι μία περίπτωση που μας ενδιαφέρει. Έχουμε και άλλες δύο, αλλά θέλουμε τον Φιγκερόα. Δεν έχουμε συζητήσει για λεφτά. Αυτό που είπαμε στον μάνατζέρ του είναι οτι το μπάτζετ μας είναι περιορισμένο»

Για τους Έλληνες προπονητές: «Ο κ.Τσιώλης. Μου τον είχαν προτείνει πολλοί, αλλά είδατε πως φέρθηκε μετά το Κύπελλο. Προσπάθησα να βρω κάτι που να είναι υψηλού επιπέδου. Θέλαμε μία επιλογή που να έχει σχέση με την Ελλάδα γιατί “καήκαμε” από την επιλογή Φερέιρα»

Για τον Βασίλη Κωνσταντίνου: «Έχει αρχ...ια και έχει το θάρρος της γνώμης του. Δεν έχω παράπονα από αυτόν. Από τον Ελευθεράκη έχω. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν συγκρουόταν καθόλου. Είναι καλό παιδί»

Για την διαιτησία: «Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Στο θέμα της διαιτησίας παίρνουμε πολλά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτά που γίνονται. Ένα από τα πράγματα που κάναμε είναι ότι υποβάλλουμε την Δευτέρα μυνητήρια αναφορά. Όπου ένας δικηγόρος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού υποβάλλουν μυνήσεις για τα παιχνίδια που έχει κλαπεί φέτος ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη έρευνα από τον Κορέα στα θέματα των στημένων πινάκων διαιτησίας και ο κ. Σαρρής, ο Κουρίδης ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ και συνέχεια είναι πολέμιος του Παναθηναϊκού είναι κατηγορούμενοι»

Για την ΓΗΠΕΛ: «Είμαι στον Παναθηναϊκό για ένα χρόνο. Ένα από τα πράγματα που δεν με έχει απασχολήσει είναι η ΓΗΠΕΛ. Είναι από τα θέματα που τα γνωρίζεις άμεσα. Δεν έχει έρθει κανείς να ζητήσει λεφτά. Εγώ είμαι έτοιμος να σας υπογράψω χαρτί ότι αναλαμβάνω την ευθύνη. Φέρτε μου ένα χαρτί, λευκό να υπογράψω».

Για την ανάληψη ευθυνών της ΓΗΠΕΛ: «Για το αν είναι ευθύνη του Βαρδινογιάννη οτι παράτησε από την ΠΑΕ, τότε είναι ευθύνη του Βγενόπουλου οτι ανακινεί θέμα ΓΗΠΕΛ, ενώ δεν υπάρχει. Κανένας δεν έχει αξιώσει κάτι. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απαίτηση για την ΓΗΠΕΛ. Είναι μία νεκρή εταιρία. Δεν έχω κανένα δείγμα οτι μπορεί να προκύψει κάτι στο μέλλον. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τρίχες. Ο Βωβός είναι ένας χρεοκοπημένος επιχειρηματίες και πλέον το λόγο τον έχει η Alpha. Εγώ μιλάω μαζί τους, δεν μου έχουν πει κάτι. Αν μας προτείνουν ένα γήπεδο, να κάνουμε μία συζήτηση και να αποφασίσουμε τί θέλουμε. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όμως... Εδώ για τον Βοτανικό μας ζητάνε να βρούμε εμείς λεφτά. Από τη στιγμή που θα βρούμε εμείς τα λεφτά, θα πάμε σε μία άλλη περιοχή που μας βολεύει περισσότερο».

Για το αν μπορεί να γίνει σύγχρονο γήπεδο 45.000 θέσεων στη Λεωφόρο:«Καταφέραμε μετά από προσπάθειες να ξεπεράσουμε τον σκόπελο του χαρακτηρισμού σε χώρου πράσινου. Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε τα 5 να γίνουν 7. Πιστεύω οτι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε μάθει οριστικά αν μπορεί να γίνει. Όραμα υπάρχει. Αν το χρειαστεί η ομάδα, πάει καλά και χρειαστεί να πάει αλλού θα το προσπαθήσουμε. Εμένα ο Βοτανικός δεν μου αρέσει. Με τί μυαλό έδωσαν ένα γήπεδο στο κέντρο της πόλης, με φοβερή παράδοση για ένα οικόπεδο σε μία υποβαθμισμένη περιοχή.

Αν μας χάριζαν ένα γήπεδο μοντέρνο όπως έλεγαν, θα το αντιμετώπιζα με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Κοίταξα αν υπάρχει χρηματοδότηση, αλλά δεν βρίσκω λύση. Εγώ πιστεύω οτι ο Δήμος δεν μπορεί να το κάνει. Τώρα αν ο Δήμαρχος λέει οτι θα κάνει πράσινο στην Λεωφόρο, πολιτικός είναι. Τώρα για αυτό που λένε οτι θα χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ, εμένα μου είπε ο Υπουργός οτι δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν αυτά τα λεφτά για αθλητικά κέντρα»

Για τα χρέη: «Είμαστε σε καλύτερη θέση από πέρυσι. Όταν μπήκαμε στην ΠΑΕ μου δόθηκε μία εικόνα οτι είχαμε άνοιγμα 28 εκ, εκ των οποίων τα 18 ήταν σε ποδοσφαιριστές και εφορία. Το άνοιγμά μας σήμερα είναι 24 εκ. Την προηγούμενη χρονιά, η ομάδα λειτουργούσε με κόστος 29 εκ και μέσα στην χρονιά κατεβήκαμε σταδιακά στα 15, από τις αποχωρήσεις και τις περικοπές. Του τα έσοδά μας θα είναι 13-14 εκ. Από αυτά τα 4 εκατομμύρια τηλεόραση, 1 Forthnet, 4 εκ από χορηγίες και άλλα 4 από τα εισιτήρια. Σε αυτά δεν υπολογίζουμε τίποτα από την Συμμαχία για να τα έχουμε μαξιλαράκι. Το μπάτζερ εφέτος θα είναι 10 και τα άλλα 3 εκατομμύρια θα πηγαίνουν στην κάλυψη του χρέους».

Για τη διαιτησία: «Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Στο θέμα της διαιτησίας παίρνουμε πολλά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτά που γίνονται. Ένα από τα πράγματα που κάναμε είναι ότι υποβάλλουμε την Δευτέρα μηνυτήρια αναφορά. Όπου ένας δικηγόρος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού υποβάλλουν μηνύσεις για τα παιχνίδια που έχει κλαπεί φέτος ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη έρευνα από τον Κορέα στα θέματα των στημένων πινάκων διαιτησίας και ο κ. Σαρρής, ο Κουρίδης ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ και συνέχεια είναι πολέμιος του Παναθηναϊκού είναι κατηγορούμενοι».

Για το αν είναι η ιδέα της Συμμαχίας αποτυχημένη: «Ελπίζω πως όχι. Δεδομένα η πραγματικότητα από την θεωρεία είχε μία μεγάλη απόσταση, αλλά αυτό οφείλεται στην κρίση και στην αβεβαιότητα που υπήρχε εκείνο το διάστημα σε όλα την Ελλάδα με τις εκλογές. Αρχικά είχαμε πάει καλά, αλλά στη συνέχεια ήρθαν κακά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να απογοητευτεί. Έτσι το όλο εγχείρημα δεν λειτούργησε»

Για την υπόθεση των στημένων: «Δεν λειτουργεί όσο καλά θα ήθελα. Αλλά σε έναν βαθμό κάποιοι δικαστές λειτουργούν. Ήταν δύσκολο να γίνει αυτό και το δουλεύουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς ήδη έχουμε πάρει πρωτοβουλίες να βρούμε συμμάχους για τον αγώνα εναντίων της διαιτησίας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να συνεργαστούμε από το καλοκαίρι και μετά. Το θέμα θέλουμε να το λύσουμε μόνοι μας αλλά όλοι οι σύμμαχοι είναι ευπρόσδεκτοι».

Για τις σχέσεις του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αν είναι «μπροστινός» του και αν απειλήθηκε: «Θεωρώ πολύ προσβλητικό να λένε ότι είμαι μπροστινός του οποιουδήποτε. Αν δεν ερχόταν η Συμμαχία, η φούσκα των χρεών θα έσκαγε στα δικά μας χέρια, όχι του Βαρδινογιάννη. Δεν είχε ποτέ φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ούτε επαγγελματικές σχέσεις, ούτε φιλίες, ούτε τίποτα. Δεν με έχει απειλήσει και ούτε είναι πολύ εύκολο να με απειλήσει».

Για την αδειοδότηση και τον ΠΑΣ: «Δεν ξέρω τι γίνεται με τα Γιάννινα. Είμαι σίγουρος ότι η ΕΠΟ έχει βαθύτατη προκατάληψη κατά του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν. Εγώ πήγα και έκανα κάποιες επαφές και μου είπαν ότι από τη στιγμή που μια ομάδα έχει τα έσοδα της να καλύπτουν τα έξοδα της και έχει ρυθμισμένες όλες τις οφειλές της δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Θέλουμε να φέρουμε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Ντόρντμουντ, για να γίνει μια ημερίδα και να δώσουν σε όλους να μας πουν πως πέτυχαν αυτοί. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή βάση».



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.