Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Η Ευρώπη... βάφτηκε ξανά μπλε!

Γιουρόπα Λιγκ: Η Ευρώπη... βάφτηκε ξανά μπλε!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/5/2013 00:29
Τα πήρε όλα! Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι κατέκτησε και το Γιουρόπα, επικρατώντας στον τελικό με 2-1 της Μπενφίκα χάρη σε απίστευτη κεφαλιά του Ιβάνοβιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Μπορεί η Τσέλσι να έγινε η πρώτη κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ που αποκλείστηκε από τους ομίλους του θεσμού, ωστόσο αυτό της βγήκε τελικά σε… καλό! Οι «μπλε», με τον Ιβάνοβιτς να νικάει τους πάντες στον αέρα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 2-1, επιτρέποντας στην ομάδα του να σηκώσει στον ουρανό του Άμστερνταμ το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ!

Γιουρόπα Λιγκ: Η Ευρώπη... βάφτηκε ξανά μπλε!
Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Φερνάντο Τόρες στο 60’, με την Μπενφίκα να ισοφαρίζει στο 68’ με πέναλτι του Καρντόζο, ωστόσο παρότι οι Πορτογάλοι ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν, και μετά το πρωτάθλημα Πορτογαλίας το Σάββατο, είδαν ακόμα έναν τίτλο να χάνεται στις καθυστερήσεις!

Ιστορία έγραψε η Τσέλσι, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα έγινε η μόνη αγγλική ομάδα που έχει στη συλλογή της όλα τα Ευρωπαϊκά τρόπαια (συμπεριλαμβανομένου το Κύπελλο Κυπελλούχων). Οι άλλες τέσσερις που το έχουν καταφέρει στην Ευρώπη είναι οι Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Άγιαξ και Μπάγερν.

Από την άλλη, ιστορία έγραψε και ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος μετά το Κύπελλο Ουεφα του 2004 με τη Βαλένθια και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2005 με τη Λίβερπουλ, κατέκτησε 3ο Ευρωπαϊκό τίτλο με διαφορετική ομάδα.

Γιουρόπα Λιγκ: Η Ευρώπη... βάφτηκε ξανά μπλε!
Γιουρόπα Λιγκ: Η Ευρώπη... βάφτηκε ξανά μπλε!

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.