Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέα κίνηση Μπούρμπου κατά ΟΦΗ: Ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Νέα κίνηση Μπούρμπου κατά ΟΦΗ: Ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Συντάκτης: Agones team
Agones team
22/5/2026 16:13
Σε νέα νομική κίνηση κατά του ΟΦΗ προχώρησε ο Χρήστος Μπούρμπος, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να καταθέτει αίτημα προς τη Stoiximan Super League, ζητώντας να «παγώσει» η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Η υπόθεση αφορά την πολυετή διαμάχη για οφειλές της παλιάς ΠΑΕ ΟΦΗ, με τον Μπούρμπο να υποστηρίζει πως υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του CAS και του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που αναγνωρίζουν ευθύνη της σημερινής ΠΑΕ ως αθλητικής διαδόχου για μέρος της οφειλής προς το πρόσωπό του. Παράλληλα, σημειώνει ότι έχει ήδη προσφύγει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, ζητώντας την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της κρητικής ομάδας.

Στο αίτημά του προς τη διοργανώτρια αρχή, ο πρώην ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι όσο παραμένουν ανοιχτές οι πειθαρχικές διαδικασίες δεν θα πρέπει να επικυρωθεί η τελική κατάταξη, καθώς ενδεχόμενη τιμωρία του ΟΦΗ θα μπορούσε να επηρεάσει τόσο τη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων όσο και την τελική εικόνα της βαθμολογίας.

Αναλυτικά η αίτηση του Μπούρμπου:

«Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ‘ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΠΑΕ ΟΦΗ 1925’ που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης κι εκπροσωπείται νόμιμα.

Όπως ήδη γνωρίζετε, είμαι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που στα πλαίσια της οικονομικής διαφοράς μου με την ΠΑΕ ΟΦΗ, έχω δικαιωθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ με αποφάσεις του CAS και του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που αφενός μεν αναγνώρισαν την αθλητική διαδοχή της νέας ΠΑΕ ΟΦΗ και την ΥΠΕΙΣΕΛΕΥΣΗ της στο 50% της οφειλής της προηγούμενης ΠΑΕ απέναντι μου για το ποσό των 309.594€ , αφετέρου δε απέρριψαν την αίτηση αναψηλάφησης και την έφεση της κατά των αποφάσεων του ΔΔΠ που κατέστησαν ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ και ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ!
Συγκεκριμένα με την 2025/Α/11227 απόφαση του CAS απορρίφθηκε η έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ εναντίον της ΕΠΟ και εμού κατά της απόφασης 3/2025 του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που είχε απορρίψει την αίτηση αναψηλάφησης της απόφασης 46/2024 του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της,με την οποία η ΠΑΕ ΟΦΗ είχε κηρυχθεί ως αθλητική διάδοχος και υπόχρεη καταβολής του 50% του κεφαλαίου και των νομίμων τόκων, όπως μου είχαν επιδικασθεί τελεσίδικα με την υπ.αριθμ.533/2014 απόφαση της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ.ΕΠΕΙΔΗ όμως η ΠΑΕ ΟΦΗ εξακολουθεί να αρνείται την εκτέλεση των αποφάσεων μου και την εξόφληση των επιδικασθεντων δεδουλευμενων μου, παρότι μου κατέβαλε το ποσό της δικαστικής δαπάνης των 2.000 ελβετικών φράγκων που μου επιδίκασε η απόφαση του CAS, αναγνωρίζοντας την δεσμευτικοτητα και ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑ της.

ΕΠΕΙΔΗ έχω υποβάλλει ενώπιον του αρμόδιου Μονομελούς Πειθαρχικού Δικαιοδοτικού Οργάνου της Super League 1 την από 30.4.2026 αίτηση - καταγγελία μου κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ ζητώντας κατ' εφαρμογήν του άρθρου 21 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, την επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, οι οποίες κυμαίνονται από απαγόρευση μετεγγραφών μέχρι και αποβολή από το πρωτάθλημα.

ΕΠΕΙΔΗ παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μου όλως περιέργως το πειθαρχικό όργανο σας ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΕΙ και δεν εισάγει την υπόθεση στο ακροατήριο του προς συζήτηση θέτοντας σε κίνδυνο ,όχι μόνο τα δικά μου συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα των άλλων ΠΑΕ του Συνεταιρισμού αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

ΕΠΕΙΔΗ λόγω της εμπλοκής διεθνών ποδοσφαιρικών οργάνων στην παρούσα υπόθεση,δεν υπάρχει περιθώριο νέας παράβασης εκ μέρους της Super League, όπως στην περυσινή περίπτωση που επέτρεψε στην ΠΑΕ ΟΦΗ να προσφύγει εναντίον των αποφάσεων μου και σε πολιτικό δικαστήριο, κάτι που επίσης θα ερευνηθεί σε πειθαρχικό επίπεδο από την FIFA!

ΕΠΕΙΔΗ ναι μεν η παρούσα πειθαρχική ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ δεν εμπίπτει ευθέως στην περιπτωσιολογία του άρθρου 23 του ΚΑΠ, πλην όμως δεν παύει να επηρεάζει άμεσα τόσο την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, όσο και την κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, καθώς εκκρεμεί και η καταγγελία μου ενώπιον, τόσο του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου Ομάδων της UEFA κατά της από 12.5.2026 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ, όσο και της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA.

ΕΠΕΙΔΗ η ΠΑΕ ΟΦΗ μη εκτελώντας τις αποφάσεις του CAS και του ΔΔΠ είναι πειθαρχικά ελεγκτέα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, οπότε πρέπει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος, καθώς σε περίπτωση τιμωρίας της ΠΑΕ ΟΦΗ με την ποινή της αποβολής και της συνακόλουθης απώλειας της ευρωπαϊκής άδειας, όχι μόνο διασώζεται η ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ που κατέλαβε την 13η θέση αλλά και αναβαθμίζονται οι κάτοχοι της 5ης, 4ης και 3ης θέσης, δηλαδή οι ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΠΑΟΚ που δικαιούνται τα εισιτήρια του UEFA CONFERENCE LEAGUE και UEFA EUROPA LEAGUE αντίστοιχα.

ΕΠΕΙΔΗ ακόμα και στην περίπτωση που αποφασίσετε την κατόπιν νομοθέτησης αναδιάρθρωση των κατηγοριών, πάλι επηρεάζεται η βαθμολογία, γιατί σε περίπτωση αποβολής της ΠΑΕ ΟΦΗ, αποκτούν δικαίωμα προβιβασμού, είτε η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, είτε η ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

ΣΑΣ ΖΗΤΩ

Να κάνετε δεκτή την αίτηση μου και
Να μην επικυρώσετε την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 1 μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις των αρμοδίων πειθαρχικών οργάνων επί των καταγγελιών μου
».

Θα βαφτεί «ερυθρόλευκη» η Euroleague; 🔴⚪
Αν το «βλέπεις», επωφελήσου από την προσφορά* ενισχυμένων αποδόσεων για την κούπα του Ολυμπιακού με πολύ εύκολη εγγραφή
(*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Σχόλιο:

Panionakias 23/5/2026 17:45

Ο ΝΟμος ειναι αυτος που υσχιε τοτε...αλλη ΠΑΕ η μια αλλη η τωρινη...δεν μπορει εκ τον υστερων να αλλαζουν οι νομοι...ο μπουσης πηρε την παε και επενδυσε με βαση τον νομο που υσχιε..ερχεσε τωρα και λες πλκηρωσε με;

υγ το ποσο ειναι πενιχρο θα παρει απο τους ομιλους ο ΟΦΗ πολλα πολλα παραπανω

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Με μπλούζα «Athens calling» στο ΟΑΚΑ ο Βεζένκοφ (photo)
Με μπλούζα «Athens calling» στο ΟΑΚΑ ο Βεζένκοφ (photo)
39 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Final Four 2026: Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού για τον τελικό με τη Ρεάλ
Final Four 2026: Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού για τον τελικό με τη Ρεάλ
39 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
ΑΕΚ: Συνάντηση Ηλιόπουλου-Μητσοτάκη στο Μαξίμου σήμερα!
ΑΕΚ: Συνάντηση Ηλιόπουλου-Μητσοτάκη στο Μαξίμου σήμερα!
22/05/2026 16:04
Ηρακλής: Κοντά σε συμφωνία με Μπασινά
Ηρακλής: Κοντά σε συμφωνία με Μπασινά
22/05/2026 15:51
Final Four 2026: H δωδεκάδα του Ολυμπιακού για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε
Final Four 2026: H δωδεκάδα του Ολυμπιακού για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε
22/05/2026 15:41
«Βόμβα» από τη «Fanatik»: «Στη Μαδρίτη ο Πρόεδρος της Μπεσίκτας για επαφές με τον Παυλίδη»
«Βόμβα» από τη «Fanatik»: «Στη Μαδρίτη ο Πρόεδρος της Μπεσίκτας για επαφές με τον Παυλίδη»
22/05/2026 15:41
«Στο στόχαστρο των Άρσεναλ και Γιουβέντους ο Ρέιντερς»
«Στο στόχαστρο των Άρσεναλ και Γιουβέντους ο Ρέιντερς»
22/05/2026 15:28
Final Four 2026: Στους συρμούς χωρίς εισιτήρια οπαδοί της Φενέρμπαχτσε - Η ΕΛ.ΑΣ. έγραψε σε χαρτί τα ονόματα τους
Final Four 2026: Στους συρμούς χωρίς εισιτήρια οπαδοί της Φενέρμπαχτσε - Η ΕΛ.ΑΣ. έγραψε σε χαρτί τα ονόματα τους
22/05/2026 15:04
Παναθηναϊκός: Στο Άπελντορν της Ολλανδίας το βασικό στάδιο προετοιμασίας
Παναθηναϊκός: Στο Άπελντορν της Ολλανδίας το βασικό στάδιο προετοιμασίας
22/05/2026 14:58
Μουντιάλ 2026: Χωρίς παίκτη της Λίβερπουλ η Αγγλία μετά από 40 χρόνια!
Μουντιάλ 2026: Χωρίς παίκτη της Λίβερπουλ η Αγγλία μετά από 40 χρόνια!
22/05/2026 14:34
Ολυμπιακός: Στην Μπράιτον ο Κοστίνια έναντι 11 εκατ. ευρώ
Ολυμπιακός: Στην Μπράιτον ο Κοστίνια έναντι 11 εκατ. ευρώ
22/05/2026 14:20
Περισσότερες ειδήσεις