Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τέλος εποχής στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ!

Τέλος εποχής στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/5/2013 14:18
Μετά από 26 χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πήρε την απόφαση να αποσυρθεί, αναλαμβάνοντας διοικητικό πόστο στην ομάδα στο τέλος της σεζόν!

Το βράδυ της Τρίτης, δημοσίευμα της daily mail έκανε λόγο πως ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» θα γνωστοποιήσει την Κυριακή την απόφαση του για την απόσυρση του από τους πάγκους, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε σήμερα την είδηση για το «αντίο» του Σκωτσέζου τεχνικού.

Φαβορί αυτή τη στιγμή για την αντικατάσταση του είναι ο Ντέιβιντ Μόγιες της Έβερτον, με το όνομα του Ζοσέ Μουρίνιο να ακούγεται και αυτό στη λίστα των υποψήφιων.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή» δήλωσε αρχικά ο 71χρονος τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φέργκιουσον για το «αντίο»:


«Η απόφαση να αποσυρθώ ήταν κάτι που σκέφτηκα πολύ και σοβαρά. Είναι η κατάλληλη στιγμή. Ήταν σημαντικό για εμένα να αφήσω την ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πιστεύω ότι τα κατάφερα. Η ποιότητα αυτής της γεννημένης πρωταθλήτριας ομάδας και η ισορροπία στις ηλικίες μέσα στο ρόστερ εγγυάται συνεχόμενες επιτυχίες στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ η δομή των ακαδημιών δείχνει ότι το μέλλον του συλλόγου θα είναι λαμπρό.

Οι προπονητικές εγκαταστάσεις μας είναι ανάμεσα στις καλύτερες στον κόσμο, το ίδιο και το γήπεδο μας, το Ολντ Τράφορντ».

Στη συνέχεια ο ίδιος έκανε γνωστή την απόφαση του να αναλάβει διοικητικό ρόλο:

«Προχωρώντας, είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω διοικητικό ρόλο στην ομάδα. Με αυτές τις δραστηριότητες αλλά και με τα άλλα μου ενδιαφέροντα αναμένω με ενδιαφέρον το μέλλον και ανυπομονώ να συνεχίσω να προσφέρω. Πρέπει να κάνω ειδική μνεία στην οικογένεια μου. Η αγάπη και η υποστήριξη τους ήταν καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια. Η γυναίκα μου, Κάθι, ήταν το καθοριστικό πρόσωπο σε ολόκληρη την καριέρα μου.

Όσο για τους παίκτες και το τεχνικό μου επιτελείο, τόσο το τωρινό όσο και του παρελθόντος, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους, για το εξωπραγματικό επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης που βοήθησαν να φτάσουμε σε αλησμόνητους θριάμβους. Χωρίς τη συνεισφορά τους, η ιστορία αυτής της σπουδαίας ομάδας δεν θα ήταν τόσο πλούσια.

Στις αρχές της καριέρας μου, η υποστήριξη της διοίκησης και του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον συγκεκριμένα, μου έδωσε την αυτοπεποίθηση και το χρόνο να χτίσω ένα ποδοσφαιρικό ό κολοσσό και όχι απλά μια ομάδα.

Την τελευταία δεκαετία η οικογένεια Γκλέιζερ, μου παρείχε τη δυνατότητα να καθοδηγήσω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο καλύτερα μπορούσα, και ήμουν ιδιαίτερα τυχερός να δουλεύω με τον ταλαντούχο και άξιο εμπιστοσύνης εκτελεστικό διευθυντή, Ντέιβιντ Γκιλ.

Όσον αφορά τους οπαδούς… Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Η στήριξη που δείξατε όλα αυτά τα χρόνια ήταν συγκινητική. Ήταν τιμή και τεράστιο προνόμιο το να έχω την ευκαιρία να οδηγήσω την ομάδα που υποστηρίζετε. Ο χρόνος μου ως προπονητής της Μάντσεστερ είναι πραγματικό θησαυρός.

Το τελευταίο παιχνίδι του Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα είναι εκτός έδρας κόντρα στη Γουέστ Μπρομ στις 19 Μαΐου, ενώ την Κυριακή θα πει αντίο στους οπαδούς της ομάδας στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Σουόνσι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.