Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό οι «αετοί»

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό οι «αετοί»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/5/2013 00:28
Στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκε η Μπενφίκα, η οποία παρά την ήττα με 1-0 στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, πήρε τη νίκη με 3-1 στο «Ντα Λουζ» και συνάμα εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Άμστερνταμ, όπου θα βρει αντιμέτωπη την Τσέλσι.

Το 2011 οι «αετοί» βρέθηκαν μια ανάσα από τον τελικό του θεσμού, όταν και αποκλείστηκαν από την Μπράγκα στα ημιτελικά, ωστόσο φέτος είναι διαφορετική ιστορία, καθώς οι Πορτογάλοι με πρωταγωνιστή τον Όσκαρ Καρντόζο ο οποίος πέτυχε τα δύο καθοριστικά γκολ στο 35’ και στο 66’ της αναμέτρησης, θα βρεθούν ξανά σε Ευρωπαϊκό τελικό μετά από 23 χρόνια «ξηρασίας».

Το σκορ άνοιξε στο 9ο λεπτό ο Γκαιτάν για τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, ωστόσο η εύστοχη εκτέλεση του Κάιτ από την άσπρη βούλα στο 23’ (κερδισμένο πέναλτι που ξεκίνησε από οφσάιντ του Σο), έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με αποτέλεσμα η Μπενφίκα να ήθελε δύο γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση.

Ωστόσο οι Πορτογάλοι δεν πτοήθηκαν, και με ασφυχτική πίεση, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 3-1, χάρη στα δύο τέρματα του Καρντόζο, με αποτέλεσμα να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της 15ης Μαΐου, όπου θα βρουν αντιμέτωπη την Τσέλσι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.