Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σε Emma Delta και Μελισσανίδη ο ΟΠΑΠ

Σε Emma Delta και Μελισσανίδη ο ΟΠΑΠ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/5/2013 00:41
Αποδεκτή έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη ύψους 652 εκατομμυρίων ευρώ, προσφορά της Emma Delta για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποιήση στη χώρα μας, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση,τη νέα βελτιωμένη πρόταση της Emma Delta στην οποία μετέχει και ο όμιλος Μελισσανίδη, για την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ, τονίζει ότι το συνολικό τίμημα είναι 712 εκατ. ευρώ (652 εκατ. η προσφορά συν 60 εκατ. ευρώ το μέρισμα του 2012). Πολλαπλά τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο», το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα:

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:


«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας», δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επισημοποιώντας την επιτυχή ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.

«Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο», τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

Με αφορμή την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, ο υπουργός των Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι «το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.