2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γιουβέντους-Ίντερ 2-4 (παρ.) : Το Κύπελλο στους «νερατζούρι» μετά από ματσάρα! (video)

Γιουβέντους-Ίντερ 2-4 (παρ.) : Το Κύπελλο στους «νερατζούρι» μετά από ματσάρα! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
12/5/2022 00:40
Η Ίντερ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε με 4-2 στην παράταση της Γιουβέντους και έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας για όγδοη φορά στην ιστορία της!

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι σε μία αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό, ανατροπές και έξι γκολ έδειξε χαρακτήρα την δύσκολη στιγμή και έφτασε σε μία δίκαιη νίκη. Οι νερατζούρι προηγήθηκαν μόλις στο 6' με τον Μπαρέλα, όμως στη συνέχεια έδωσαν αρκετό χώρο στην αντίπαλο τους η οποία το εκμεταλλεύτηκε. Η Γιουβέντους είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος όμως δεν βρήκε κάποιο γκολ. Μέσα σε δύο λεπτά όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης (50'-52') έκανε την ανατροπή με τους Άλεξ Σάντρο και Βλάχοβιτς και πήγε σε θέση οδηγού

Γρήγορο προβάδισμα, ανώτερη η Γιουβέντους

Η Ίντερ άρχισε σαφώς πιο δυνατά το παιχνίδι, πήρε την κατοχή και μόλις στο 6' κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαρέλα υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά, συνέκλινε ωραία προς τα μέσα και με ένα εκπληκτικό πλασέ άφησε «άγαλμα» τον Περίν για το 1-0.



Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τους «μπιανκονέρι» για λίγο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο αλλά μετά το 20' το σύνολο του Αλέγκρι κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Αρχικά απείλησε με ένα σουτ του Ντιμπάλα που μπλόκαρε ο Χαντάνοβιτς και στο 24' ο Σλοβένος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά του σουτ του Βλάχοβιτς σε κόρνερ.

Η Γιουβέντους πατούσε εμφανώς καλύτερα πλέον στο γήπεδο, απείλησε κανά με τον Ντε Λιχτ στο 30' κερδίζοντας άλλο ένα κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντιμπάλα από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Ίντερ θέλησε να βγει και πάλι μπροστά και να απεμπλακεί από την πίεση και λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 36' όταν η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Μπρόζοβιτς αλλά το σουτ του Κροάτη μέσου πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Περίν.

Ο Αλέγκρι είδε τον Ντανίλο να αποχωρεί τραυματίας στο 41', όμως αποφάσισε να περάσει τον Μοράτα στη θέση του και να παίξει με δύο φορ για τη συνέχεια της αναμέτρησης, απόφαση που αποδείχθηκε καθοριστική.

Ανατροπή η Γιούβε, αντίδραση Ίντερ και παράταση

Στην επανάληψη η Γιουβέντους μπήκε όπως τελείωσε και το πρώτο μέρος, δηλαδή σε θέση επίθεσης και μέσα σε δύο λεπτά έκανε την ανατροπή. Αρχικά ο Άλεξ Σάντρο στο 50' με ένα σουτ εκτός περιοχής έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τον Χαντάνοβιτς από "ωραίος" στο πρώτο μέρος έγινε μοιραίος καθώς είχε κακή αντίδραση και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.



Δύο λεπτά μετά μάλιστα οι «μπιανκονέρι» έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ντιμπάλα βρήκε υπέροχα τον Βλάχοβιτς ο οποίος αφού πέρασε τον Ντ' Αμπρόζιο νίκησε τον Χαντάνοβιτς με διπλή προσπάθεια για το 2-1. Το παιχνίδι απέκτησε ακόμα πιο ωραίο ρυθμό, ο Νταρμιάν λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 55' με τον Περίν να του λέει όχι.

Η Ίντερ ισορρόπησε το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα, ο Περίν βρισκόταν σε ετοιμότητα για την Γιουβέντους όποτε χρειαζόταν καθώς οι «μπιανκονέρι» είχαν βρεθεί σε θέση άμυνας με τους παίκτες του Ιντζάγκι να πιέζουν για την ισοφάριση.



Η πίεση της Ίντερ απέφερε καρπούς στο 78' όταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ο Μπονούτσι τον μάρκαρε "άτσαλα" από πίσω και ο διαιτητής καταλόγισε την παράταση. Ο Τσαλχάνογλου πραγματοποίησε μία καταπληκτική εκτέλεση και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Περίν.

Από εκεί και έπειτα και ως το τέλος οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη ευκαιρία και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.



Νέο πέναλτι και πρωταγωνιστής Πέρισιτς

Εκεί η Ίντερ έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά και στο 98' μετά και από υπόδειξη του VAR κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή του Ντε Φράι από τον Ντε Λιχτ. Με τον Τσαλχάνογλου να έχει βγει αλλαγή, την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέρισιτς και νίκησε τον Περίν για το 3-2.

Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στην Ίντερ που στο 102' φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη της. Ο Πέρισιτς βρέθηκε έξω από την περιοχή και με ένα φανταστικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Περίν και έφερε το Κύπελλο ένα βήμα πιο κοντά στο Μιλάνο.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Γιουβέντους έμοιαζε να είχε μείνει από δυνάμεις και να είχε αποδεχτεί την ήττα της, με την Ίντερ να ελέγχει πλήρως πλέον την αναμέτρηση και να περιμένει το τελικό σφύριγμα του διαιτητή για να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι οδήγησε το σύλλογο του Μιλάνο για όγδοη φορά στην ιστορία του στην κατάκτηση του Κυπέλλου, με τον Ιταλό προπονητή να φτάνει με δεύτερη διαφορετική ομάδα μετά τη Λάτσιο στην κορυφή του θεσμού.

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Περίν, Ντανίλο (41' Μοράτα), Ντε Λιχτ, Κιελίνι (84' Κιελίνι), Άλεξ Σάντρο (91' Πελεγκρίνι), Ζακαριά (67' Λοκατέλι), Ραμπιό, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μπερναρντέσκι (67' Μπονούτσι), Βλάχοβιτς

Ίντερ (Σ. Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο (63' Ντι Μάρκο, 116' Μπαστόνι), Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Νταρμιάν (63' Ντάμφρις), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (90+1' Βιδάλ), Πέρισιτς, Τζέκο (63' Κορέα), Μαρτίνες (90+1' Αλέξις Σάντσες)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες