Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1: Του έχει πάρει τον... αέρα και βλέπει Ευρώπη

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1: Του έχει πάρει τον... αέρα και βλέπει Ευρώπη

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
11/5/2022 20:26
Ο Άρης απέδειξε ότι έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τον ΠΑΟΚ και τα κατάφερε στο γήπεδο της Τούμπας (0-1), στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που διεξήχθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Οι «κίτρινοι» οι οποίοι προέρχονταν από δύο διαδοχικές ήττες με 1-0 από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, κατόρθωσαν να αντιδράσουν και να κερδίσουν τους «ασπρόμαυρους» για δεύτερη φορά φέτος μέσα στην έδρα του «Δικεφάλου του Βορρά» και για τρίτη σε συνολικά τέσσερα παιχνίδια, όλες με το ίδιο σκορ (1-0).Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Χέρμαν Μπούργος ανέβηκε στους 56 βαθμούς και μπήκε γερά στο κόλπο της ευρωπαϊκής εξόδου. Από την άλλη, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει να προβληματίζει πάρα πολύ με την απόδοσή του, γνωρίζοντας πια την πέμπτη του ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ και παραμένοντας «κολλημένο» στους 60 βαθμούς, χωρίς πάντως να έχει χάσει ακόμα τη δεύτερη θέση.

Το μοναδικό γκολ του ματς σημειώθηκε από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 63' κι αποδείχθηκε αρκετό για να κριθεί το ντέρμπι.

Καλύτερος στις λεπτομέρειες ο Άρης όμως όλα στο μηδέν

Η πρώτη υποψία φάσης καταγράφηκε μόλις στο 5', με τα σουτ του Τσιγγάρα και του Ζίβκοβιτς να σταματάνε στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Η απάντηση των «κίτρινων» ήρθε στο 9', με τον Σούντγκρεν να σουτάρει άστοχα από καλή θέση, έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.

Ο ρυθμός δεν ήταν καλός και το ματς ήταν φανερό πως δύσκολα θα «άνοιγε». Στο 21' οι παίκτες του κόουτς Μπούργος ήταν εκείνοι που απείλησαν ξανά, με τον Ιτούρμπε να σουτάρει ψηλά και άστοχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 31' ο Άρης έψαξε ξανά το γκολ, αλλά το σουτ του Μαντσίνι δεν ανησύχησε πραγματικά τον Πασχαλάκη.

Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Κούρτιτς όμως την προσπάθεια του Σλοβένου απέκρουσε και μάλιστα σταθερά ο Κουέστα.

Στο 39΄ ο Καμαρά έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ αλλά ενώ ήταν ανενόχλητος έκανε κάκιστο κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στον Πασχαλάκη να τελειώσει εύκολα τη φάση.

Ο Άρης πατούσε καλύτερα στο χορτάρι όμως και η σέντρα-σουτ του Καμαρά στο 41' πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στα αποδυτήρια.

Βρήκε το γκολ με Καμαρά κι «άλωσε» την Τούμπα

Η έναρξη της επανάληψης βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο τελικές προσπάθειες. Η πρώτη από τον Καμαρά σταμάτησε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη στο 47' και δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Σούντγκρεν έφυγε μόλις άουτ.

Στο 51' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Σάστρε βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε ωραία από τα δεξιά, με τον Κουέστα να αποκρούει δύσκολα και τον Μουργκ να αστοχεί σε κενή εστία, βρίσκοντας την μπάλα στο ανέβασμα.

Ο ρυθμός ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος και ήταν φανερό ότι οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά σε κάποιο γκολ. Αυτό ήρθε στο 63' με τον Καμαρά να κερδίζει τον Ίνγκασον μετά την ασίστ του Μπερτόγλιο και να πλασάρει σωστά τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα και ο Άρης ζήτησε πέναλτι στο 67' για μαρκάρισμα του Σάστρε στον Ιτούρμπε, με τον Γερμανό Φέλιξ Μπριχ να συμφωνεί με το VAR και να υποδεικνύουν να συνεχιστεί το ματς.

Ο ΠΑΟΚ παρά την γκρίνια στις εξέδρες από τους φίλους έπαιξε φουλ επίθεση στη συνέχεια και στο 81' απείλησε με την κεφαλιά του Άκπομ να σταματάει στα χέρια του Κουέστα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των «ασπρόμαυρων» να ζητήσουν πέναλτι για μαρκάρισμα του Σούντγκρεν στον Ζίβκοβιτς, χωρίς πάντως να καταλογίσει κάτι ο ρέφερι Μπριχ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν φανερό ότι δεν είχε καθαρό μυαλό και πλάνο στο παιχνίδι του. Ο Μπούργος με την είσοδο του Δεληζήση «κλείδωσε» το ψηλό παιχνίδι καθώς ο έμπειρος στόπερ «καθάριζε» όλες τις σέντρες.

Έτσι λοιπόν δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Άρης έφυγε μ' ένα σπουδαίο «διπλό» (0-1) από το γήπεδο της Τούμπας, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για ευρωπαϊκή έξοδο και βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια το σύνολο του Λουτσέσκου, με τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν μετά το γκολ του Καμαρά αλλά και στο φινάλε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (80' Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66' Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (66' Σοάρες), Άκπομ.

Άρης (Χέρμαν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά (68' Σάκιτς), Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτoύρμπε (84' Δεληζήσης), Μαντσίνι (79΄Γκαρσία), Μπερτόγλιο (79' Πάλμα), Καμαρά.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες