3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0: «Τιμώρησαν» τον «Δικέφαλο του Βορρά» οι Ηπειρώτες

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0: «Τιμώρησαν» τον «Δικέφαλο του Βορρά» οι Ηπειρώτες

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
8/5/2022 20:07
Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League Interwetten παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο μίνι πρωτάθλημα και διατήρησε ζωντανές τις όποις ελπίδες του έχουν μείνει για να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι Ηπειρώτες που είχαν δύο ακυρωθέντα τέρματα με τον Περέα (23', 62') ως οριακά οφσάιντ στο ματς, ενώ δεν απειλήθηκαν ποτέ από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε για ένατο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις μακριά από τις νίκες. Ο ΠΑΣ πέτυχε το «χρυσό» γκολ με τον Σνάιντερ στο 77' και πλέον έφτασε τους 46 βαθμούς μειώνοντας την απόσταση από την 4η θέση στους 6 πόντους, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι σταθερά δεύτερος με 60.

Το VAR έσωσε τον νωθρό ΠΑΟΚ
Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησαν τα πρώτα λεπτά του ματς στους «Ζωσιμάδες» με τις δύο ομάδες να μη δείχνουν ιδιαίτερη όρεξη. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις από στατικές φάσεις, αλλά όλες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Η φάση που έδωσε ενδιαφέρον στο ματς συνέβη στο 23ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα-σουτ του Σάλιακα που κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Γκαρντάφσκι και κατόπιν στον Περέα που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά όμως από ενδελεχή έλεγχο από το VAR, που κράτησε πάνω τρία λεπτά, το τέρμα ακυρώθηκε, αφού ο Γκαρντάφσκι ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πάσαρε στον Περέα.

Οι Ηπειρώτες ξεθάρρεψαν μετά από αυτή την εξέλιξη καθώς είδαν πως μπορούν να κάνουν «ζημιά» στον ΠΑΟΚ και βγήκαν μπροστά απειλώντας ξανά με σουτ του Ντομίνγκεθ που κόντραρε στα σώματα στο 33'.

Με το πρώτο ημίχρονο να οδεύει προς τη λήξη του, ο ΠΑΟΚ έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Σάστρε έκανε επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, ο Μιτρίτσα σούταρε με την μπάλα να κοντράρει διαδοχικά σε Σάλιακα και Ολιβέιρα πριν καταλήξει άουτ και το 0-0 να παρμένει.

Τρίτη και... φαρμακερή με Σνάιντερ
Με δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον ΠΑΣ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αφού Λιάσος και Κύρκος πήραν τις θέσεις των Γκαρντάφσκι και Ντομίνγκεθ που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Με αιχμή του δόρατος πάντως τον Περέα οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν, έχοντας δύο καλές στιγμές στο 53' και στο 54', όταν ισάριθμες προσπάθειες του επιθετικού των Ηπειρωτών μέσα από την περιοχή δεν βρήκαν στόχο.

Στο 61' ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο δεύτερο μέρος, με τον Τσόλακ να μην προλαβαίνει οριακά το γύρισμα του Τέιλορ, αλλά στο 62' ο Περέα ξέφυγε ξανά από την άμυνα των φιλοξενούμενων και με συρτό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, ωστόσο το VAR είχε ξανά αντίθετη άποψη, αφού ο Κολομβιανός υποδείχθηκε ξανά οφσάιντ για μερικά εκατοστά.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φαινόταν γενικά ασύνδετος και μη λειτουργικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τον Κούρτιτς να προσπαθεί να απειλήσει με μακρινά σουτ. Στο 77' τελικά ο ΠΑΣ τον «τιμώρησε» με κοντινή προβολή του Σνάιντερ στο δεύτερο δοκάρι, μετά από κεφαλιά του Σάλιακα, άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, χωρίς να σημειωθεί άλλη αξιόλογη φάση, με τον ΠΑΣ να παίρνει το πρώτο του «τρίποντο» στη διαδικασία των πλέι οφ, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ για ένατο διαδοχικό ματς μακριά από τη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και προβλημάτισε ξανά με την εικόνα του.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (46’ Λιάσος), Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ (46’ Κύρκος/90’+2’ Παντελάκης), Περέα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μιτρίτσα (64’ Ακπομ), Τέιλορ (78’ Σοάρες), Μουργκ, Ολιβέιρα (56’ Τσόλακ).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες