Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Conference League:  Η Ρόμα θα αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ στον τελικό! (video)

Conference League: Η Ρόμα θα αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ στον τελικό! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
6/5/2022 00:07
Η Ρόμα θα αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ στον πρώτο τελικό του Κόνφερενς Λιγκ στα Τίρανα στις 25 Μαΐου με τις δύο ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο απέναντι σε Λέστερ και Μαρσέιγ αντίστοιχα.

Οι «τζιαλορόσι» σε ένα γεμάτο Ολίμπικο επικράτησαν με 1-0 των «αλεπούδων» και θα διεκδικήσουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο. Οι παίκτες του Μουρίνιο ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Έιμπραχαμ στο 11'. Από εκεί και πέρα διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα τους χωρίς να επιτρέψουν στη Λέστερ να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Φέγενορντ πήρε τη λευκή ισοπαλία (0-0) απέναντι στη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και θα βρεθεί και πάλι σε τελικό μετά από 20 χρόνια.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο σε θέαμα, η Μαρσέιγ έψαχνε την ανατροπή αλλά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ίδια όταν είδε τον Παγέτ να αποχωρεί τραυματίας στο 31'. Οι Ολλανδοί είχαν πλάνο ως ένα σημείο και τους βγήκε και στο τέλος διαχειρίστηκαν την πίεση των αντιπάλων της.

Γρήγορο προβάδισμα και διαχείριση από τη Ρόμα

Το παιχνίδι στη Ρώμη είχε ωραίο ρυθμό από την αρχή, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να απειλούν με ένα φάουλ του Πελεγκρίνι στο 8' που έδιωξε σε κόρνερ ο Σμάιχελ. Η Ρόμα κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ και στο 11' ο Έιμπραχαμ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η Λέστερ δυσκολευόταν να βρεθεί με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Ρουί Πατρίσιο, με τους Ρωμαίους να κλείνουν καλά τους διαδρόμους και να προσπαθούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Η ομάδα του Μουρίνιο ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και με τη βοήθεια ενός κατάμεστου «Ολίμπικο» πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.



Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τη Λέστερ να έχει την κατοχή αλλά στην ουσία να μην μπορεί να απειλήσει την αντίπαλο της. Η Ρόμα ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά όπως και στο πρώτο παιχνίδι και προσπαθούσε να «ακουμπήσει» την μπάλα στον Έιμπραχαμ ο οποίος ήταν σε πολύ καλή μέρα. Η Λέστερ προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της με τον Μάντισον στο 79' αλλά το σουτ του έξω από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Πατρίσιο.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι «αλεπούδες» έψαξαν το γκολ που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, ο Μάντισον είχε ένα καλό άλλα άστοχο σουτ στο 90+2' και στο 90+4' ο Ολιβέιρα με μία προσπάθεια του ανάγκασε τον Σμάιχελ να διώξει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Μουρίνιο να πανηγυρίζει έντονα μετά τη λήξη την πρόκριση της ομάδας του.



Δίκαιη πρόκριση των Ολλανδών

Η Μαρσέιγ έψαχνε την ανατροπή σε ένα «φλογερό» για άλλη μία φορά Βελοντρόμ αλλά η Φέγενορντ έδειχνε αποφασισμένη να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ στη νίκη της στο Ρότερνταμ. Στο πρώτο μέρος βέβαια οι φάσεις ήταν λίγες μπροστά από τις δύο εστίες, με τους Γάλλους να «αγγίζουν» το 1-0 στο 21'. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Παγέτ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ.

Ο ηγέτης της Μαρσέιγ ήταν όμως από τους άτυχους της αναμέτρησης καθώς στο 30΄ αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο δίνοντας τη θέση του στον Μίλικ. Η Φέγενορντ είχε τον έλεγχο στη συνέχεια αλλά στην ουσία δεν απείλησε την εστία του Μανταντά, με τον Μίλικ να έχει δύο κεφαλιές οι οποίες όμως κατέληξαν στην αγκαλιά του Μαρσιάνο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, η Φέγενορντ απείλησε με ένα σουτ του Τράουνερ στο 67' αλλά όσο περνούσε η ώρα η Μαρσέιγ ανέβαζε την απόδοση της και έψαχνε το γκολ που θα της έδινε αρχικά την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Στο 77' οι Μασσαλοί έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Λιρόλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία ως το τέλος και έτσι οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μία σπουδαία πρόκριση.



Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες