7

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ 0-1: Μανταντά, αστοχία και λάθη του στέρησαν την πρόκριση! (videos)

ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ 0-1: Μανταντά, αστοχία και λάθη του στέρησαν την πρόκριση! (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/4/2022 23:55
Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλες ευκαιρίες, ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού από τη Μαρσέιγ όμως ηττήθηκε με 1-0 στην Τούμπα και δεν μπόρεσε να φτάσει στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειξαν χαρακτήρα, έπεσαν όμως πάνω σε έναν εξαιρετικό Μανταντά ενώ και οι ίδιοι ήταν άστοχοι σε κομβικές στιγμές.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όμως η αστοχία του και ένας ο Γάλλος τεμρατοφύλακας του στέρησαν το γκολ.«Πλήρωσε» έτσι τα λάθη του στην άμυνα, η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα των παικτών της και με σκόρερ τον Παγέτ στο 34' πήρε τη δεύτερη νίκη της απέναντι στον ΠΑΟΚ και πλέον θα αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ο ΠΑΟΚ άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ από το παιχνίδι, το έψαξε με αξιώσεις στο δεύτερο μέρος αλλά παρά τις μεγάλες του στιγμές δεν το βρήκε. Το τελικό σφύριγμα έφερε και ένα άξιο χειροκρότημα από την κατάμεστη Τούμπα, με τους φιλάθλους της ομάδας να αναγνωρίζουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών ως το τέλος.

Τις ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, το γκολ η Μαρσέιγ

Πριν την προθέρμανση ο ΠΑΟΚ είδε τον Καντουρί να αποχωρεί τραυματίας και να φεύγει κλαίγοντας για τα αποδυτήρια, με τον Λουτσέσκου να επιλέγει τον Τσιγγάρα για τη θέση του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παίρνοντας δύναμη και από την γεμάτη Τούμπα μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και έψαξε το γκολ από τα πρώτα λεπτά.

Μόλις στο 5' ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, ο Τσιγγάρας μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν πρόλαβε να βάλει το σώμα του όπως θα ήθελε για να την στείλει στα δίχτυα. Πέντε λεπτά μετά ο Άκπομ υποδέχθηκε ωραία την πάσα του Μπίσεσβαρ και παρά την πίεση του Τσαλέτα-Τσαρ έκανε το σουτ με τον Μανταντά να διώχνει σωτήρια με το δεξί του πόδι.



Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν ο πρωταγωνιστής και στην αμέσως επόμενη φάση όταν η άμυνα του άφησε εντελώς αμαρκάριστο τον Κρέσπο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο στόπερ του ΠΑΟΚ έπιασε μία σκαστή κεφαλιά αλλά ο Μανταντά απέκρουσε εντυπωσιακά.



Οι Μασσαλοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και άρχισαν να βγαίνουν μπροστά. Στο 13' ο Παγέτ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η προσπάθεια του πέρασε άουτ και από εκεί και έπειτα η Μαρσέιγ πήρε την κατοχή.

Λίγο έλειψε μάλιστα να προηγηθεί και στο 26' όταν ο Ίνγκασον έδειξε υπερβολικά χαλαρός σε μία σέντρα, δεν συνεννοήθηκε με τον Πασχαλάκη και άθελα του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του. Ο ΠΑΟΚ θέλησε και πάλι να απειλήσει και το έκανε μετά από ένα λάθος του Μανταντά στο 30' αλλά η έμπνευση του Κούρτιτς να «κρεμάσει» από το κέντρο τον αντίπαλο του δεν είχε επιτυχία.



Οι γηπεδούχοι ήθελαν να «χτίσουν» το παιχνίδι τους από πίσω όμως στο 34' ο Κρέσπο υπέπεσε σε λάθος, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Γκεντουζί να πασάρει την κατάλληλη στιγμή για τον Παγέτ ο οποίος νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.\



Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μην απογοητευτεί και να απαντήσει πριν λήξει το ημίχρονο, στο 38 ' ο Ζίβκοβιτς με δυνατό σουτ ανησύχησε τον Μανταντά ενώ λίγο μετά ο Λύρατζης γύρισε την μπάλα στην αγκαλιά του Γάλλου τερματοφύλακα. Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 45' «άγγιξαν» για άλλη μία φορά το γκολ. Ο Άκπομ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο πεσμένος Κρέσπο άθελα του σταμάτησε την μπάλα η οποία κατέληξε στα χέρια του Μανταντά.

Έλειψε το γκολ και δεν ήρθε η πρόκριση

Οι γηπεδούχοι θέλησαν και πάλι να πάρουν τον έλεγχο στην αρχή του δευτέρου μέρους αλλά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με ένα σουτ του Μακαμπού που κατέληξε λίγο άουτ. H Μαρσέιγ συνέχισε να φτάνει με αξιώσεις στην εστία του Πασχαλάκη και στο 59' έφτασε μία ανάσα από το 0-2 αλλά ο Ίνγκασον έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. πριν η μπάλα φτάσει στον ανενόχλητο να σκοράρει Μακαμπού.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του, στο 70' ο Ζίβκοβιτς απείλησε εκ νέου με ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά για άλλη μία φορά ο Μανταντά είχε σωστή αντίδραση.

Όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γινόντουσαν όλο και πιο δύσκολα για τον ΠΑΟΚ όμως στο 84' έχασε μοναδική ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Αουγκούστο μετά από κλέψιμο της μπάλας στο χώρο του κέντρου, έβγαλε σε τετ α τετ τον Τσόλακ όμως το πλασέ του Κροάτη δεν βρήκε στόχο και έτσι πέρασε ανεκμετάλλευτη μία μεγάλη φάση.



Ακόμα και στο τέλος της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς έψαχναν το γκολ, Μιτρίτσα και Αουγκούστο νικήθηκαν και πάλι από τον Μανταντά που ήταν ο καλύτερος παίκτης των Γάλλων. Το τελικό σφύριγμα του Μάκελι, βρήκε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να αναγνωρίζει την προσπάθεια των παικτών, με αυτούς της Μαρσέιγ να σπεύδουν για συγχαρητήρια στον τερματοφύλακα τους που τους κράτησε όρθιους.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (68' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (57' Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς (77' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (78' Σβαμπ), Άκπομ (68' Τσόλακ).

Μαρσέιγ: (Σαμπάολι) Μανταντά, Ρονζιέρ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέδρες, Λιρόλα, Γκουεντουζί, Γκουέιγ, Αρίτ, Παγέτ (88' Κολάσινατς), Μπακαμπού (71' Ουντέρ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες