5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Λίβερπουλ - Ίντερ 0-1: Έπεσαν με ψηλά το κεφάλι οι «νερατζούρι» (video)

Λίβερπουλ - Ίντερ 0-1: Έπεσαν με ψηλά το κεφάλι οι «νερατζούρι» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
9/3/2022 00:03
Η Ίντερ νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» χάρη σε γκολάρα του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 62', ωστόσο οι «κόκκινοι» προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στη δική τους επικράτηση με 2-0 στο «Μεάτσα», στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι «νερατζούρι» γνώριζαν ότι δεν είχαν πολλές πιθανότητες για τη μεγάλη ανατροπή, παρ' όλα αυτά πραγματοποίησαν μία καλή εμφάνιση και υποχρέωσαν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην πρώτη της ήττα μετά από διψήφιο αριθμό διαδοχικών επιτυχιών για όλες τις διοργανώσεις.Το συγκρότημα του Γερμανού τεχνικού πάντως είναι εκείνο που θα συνεχίσει στην επόμενη φάση, την ώρα που η Ίντερ θα στραφεί στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων της στη Σέριε Α.

Δοκάρι με τον Ματίπ σ' ένα κακό πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό, με τη Λίβερπουλ να ευθύνεται κυρίως γι' αυτό το γεγονός, καθώς δεν έδειχνε διάθεση να φορτσάρει κι έμοιαζε να προσέχει πρώτα τα μετόπισθεν για να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ από τον πρώτο αγώνα.

Στο 25' υπήρξε μία τετράλεπτη διακοπή λόγω επείγουσας ιατρικής ανάγκης στο «Kop» και το ματς συνεχίστηκε με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει και τις δύο ομάδες να δείχνουν πρόθεση να επιτεθούν.



Στο 31' οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ από αριστερά, ο Ματίπ με κεφαλιά θέλησε να σκοράρει, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαντάνοβιτς, με τον Σλοβένο να έχει μείνει δικαίως «άγαλμα».



Έπειτα από ένα τρίλεπτο πίεσης πάντως οι «νερατζούρι» ισορρόπησαν και είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 41'. Ο Τσαλχάνογλου θέλησε να αιφνιδιάσει εκτελώντας ένα φάουλ από τα δεξιά, με τον Άλισον να απομακρύνει ενστικτωδώς. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στις καθυστερήσεις, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ ήταν άστοχη.

Δοκάρι ο Σαλάχ, γκολάρα ο Μαρτίνες, αποβολή ο Σάντσες

Η έναρξη της επανάληψης δεν θύμιζε σε τίποτα το ξεκίνημα του ματς. Στο 52' η Λίβερπουλ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Ο Τιάγκο έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Ζότα ο οποίος δεν πρόλαβε, αλλά ο Χαντάνοβιτς δεν απομάκρυνε σωστά και ο Σαλάχ από το «ύψος» του πέναλτι σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.



Στο 59' η Ίντερ έχασε εκείνη μεγάλη ευκαιρία. Σε μία άριστα εκδηλωμένη αντεπίθεση, ο Λαουτάρο Μαρτίνες βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του κόντραρε στον Ρόμπερτσον κι έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Άλισον.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός στράικερ πήρε την εκδίκησή του, καθώς με φοβερό τελείωμα νίκησε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ της Λίβερπουλ κι έγραψε το 0-1 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.



Αμέσως μετά το γκολ όμως ο Αλέξις Σάντσες έκανε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα κι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ισπανού διαιτητή Λαόθ, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του και δυσκολεύοντας πλέον το έργο της.



Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους άλλωστε είχε γλιτώσει ακόμα κι από απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τιάγκο.



Τρίτο δοκάρι για τη Λίβερπουλ και τελικά... πρόκριση με ήττα

Στο 76' ο Μανέ βρήκε τον Σαλάχ μέσα στην περιοχή και ο Αιγύπτιος πλάσαρε στην κίνηση τον Χαντάνοβιτς με την μπάλα να σταματάει για τρίτη φορά στο δοκάρι της εστίας των πρωταθλητών Ιταλίας.



Η Λίβερπουλ πίεσε χωρίς να ρισκάρει ψάχνοντας την ισοφάριση και στο 92' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λουίς Ντίας.



Η συγκεκριμένη ήταν και η τελευταία σπουδαία φάση του ματς, με την Ίντερ να παίρνει μία νίκη γοήτρου στο «Άνφιλντ» και τη Λίβερπουλ να προχωράει στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (65' Χέντερσον), Τζόουνς (65' Κεϊτά), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (84' Λουίς Ντίας)

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (46' Ντ' Αμπρόζιο), Μπαστόνι, Ντάμφρις (75' Ντάρμιαν), Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς (75' Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (83' Βεσίνο), Βιδάλ,, Μαρτίνες (76' Κορέα), Σάντσες

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες