4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γιουρόπα Λιγκ: Άνετη πρόκριση για Μπαρτσελόνα στην Νάπολη, πέταξε έξω την Ντόρτμουντ η Ρέιντζερς (videos)

Γιουρόπα Λιγκ: Άνετη πρόκριση για Μπαρτσελόνα στην Νάπολη, πέταξε έξω την Ντόρτμουντ η Ρέιντζερς (videos)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/2/2022 23:59
Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με το εμφατικό 4-2 την Νάπολι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Πέταξε έξω την Ντόρτμουντ η Ρέιντζερς, πέρασαν Λειψία, Πόρτο και Σεβίλλη.

Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Σεβίλλη, Λειψία, Μπέτις, Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράγκα θα βρεθούν στην αυριανή (25/2) κλήρωση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Άνετη πρόκριση για Μπαρτσελόνα στην Νάπολη

Σε περίπατο μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα το παιχνίδι με την Νάπολι στην Ιταλία για την πρόκριση στους «16» Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας τη νίκη με 4-2 στο «Ντιέγκο Μαραντόνα». Η ομάδα του Τσάβι προηγήθηκε στο 8’ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των Ομπαμεγιάνγκ και Τραορέ, με τον Άλμπα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0. Πέντε λεπτά μετά ο Ντε Γιόνγκ με φανταστικό πλασέ εκτός περιοχής έκανε δύο τα τέρματα των Καταλανών, όμως η Νάπολι μείωσε στο 23’ με πέναλτι του Ινσίνιε και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Η Μπαρτσελόνα όμως ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα και στο φινάλε του ημιχρόνου έκανε το 3-1 με διαγώνιο σουτ του Πικέ μετά από φάση διαρκείας σε εκτέλεση κόρνερ. Το… κερασάκι έβαλε στο 59’ ο Ομπαμεγιάνγκ σκοράροντας με όμορφο σουτ εντός περιοχής, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 4-1. Το μόνο που κατάφερε η Νάπολι ήταν να μειώσει στο 87’ με τον Πολιτάνο διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.


Η Ρέιντζερς άφησε εκτός την Ντόρτμουντ

Η Ρέιντζερς ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη των πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας την Ντόρτμουντ μετά το ισόπαλο 2-2 στο «Άιμπροξ». Οι «Τζερς» είχαν το μεγάλο προβάδισμα μετά τη νίκη με 4-2 στο «Βεστφάλεν» και βρέθηκαν «αγκαλιά» με την πρόκριση όταν στο 22’ άνοιξαν το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Ταβερνιέ. Ωστόσο οι Βεστφαλοί δεν πτοήθηκαν και το έφεραν… τούμπα πριν το ημίχρονο με τα γκολ των Μπέλιγχαμ (31’) και Μάλεν (42’) και χρειάζονταν άλλο ένα γκολ για να ισοφαρίσουν το συνολικό σκορ. Ωστόσο στο 57’ ο Ταβερνιέ «χτύπησε» ξανά ισοφαρίζοντας σε 2-2 μετά από αδράνεια των φιλοξενούμενων και έβαλε φωτιά στο γήπεδο. Η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και γνώρισε πικρό αποκλεισμό από την Ρέιντζερς, η οποία δίνει το «παρών» στους «16» για 3η σερί χρονιά.



«Διπλό» πρόκρισης για την Λειψία στο «Ανοέτα»

Η Λειψία πέρασε με 3-1 από την έδρα της Σοσιεδάδ και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, «σφράγισε» την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Η γερμανική ομάδα ήταν η πιο απειλητική ομάδα στο πρώτο μέρος, είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και στο 39’ πήρε το προβάδισμα με τον Όρμπαν, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το χαμένο πέναλτι του Αντρέ Σίλβα. Ο τελευταίος έκανε δύο τα τέρματα των «ταύρων» στο 59’ με τρομερό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, όμως η Σοσιεδάδ επέστρεψε στη διεκδίκηση της πρόκρισης μειώνοντας σε 2-1 με τον Θουμπιμέντι στο 65’ έπειτα από φάση διαρκείας στα γερμανικά καρέ. Οι Βάσκοι πίεσαν για το 2-2 που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, είχαν καλή στιγμή στο 73’ με απευθείας φάουλ του Γιανουζάι ενώ στο 81’ η κοντινή κεφαλιά του Ίσακ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τα πάντα όμως τελείωσαν στο 88’ με τον Φόρσμπεργκ να σκοράρει από την άσπρη βούλα του πέναλτι για το τελικό 3-1.



Πρόκριση στο «Ολίμπικο» για την Πόρτο

Η Πόρτο απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Λάτσιο και έχοντας… προίκα τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς, εξασφάλισε την πρόκριση για τις 16 ομάδες της διοργάνωσης. Οι «λατσιάλι» προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με τον Ιμόμπιλε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πέπε, έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0, ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ του ζευγαριού. Η Πόρτο έβγαλε άμεση αντίδραση και ισοφάρισε σε 1-1 στο 31’ με εύστοχο πέναλτι του Ταρεμί. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Λάτσιο έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Λουίς Αλμπέρτο από το ύψος του πέναλτι για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και η συνέχεια άνηκε στους «δράκους». Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις την εστία του Στρακόσα και τελικά ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 68’ με όμορφο γκολ του Ουρίμπε. Η Λάτσιο, που χρειάζονταν δύο γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση, είχαν δοκάρι στο 82’ με τον Λουίς Αλμπέρτο και τελικά ισοφάρισαν σε 2-2 στις καθυστερήσεις με τον Καντάλντι, όμως δεν υπήρχε χρόνος για ένα τρίτο τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση.



Η Ντιναμό τη νίκη, η Σεβίλλη την πρόκριση

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κέρδισε με 1-0 την Σεβίλλη στο «Μαξιμίρ» ωστόσο οι Ανδαλουσιανοί έχοντας κερδίσει με 3-1 στο πρώτο ματς πήραν την πρόκριση για τους «16». Μετά από ένα πρώτο μέρος χωρίς μεγάλες φάσεις, οι γηπεδούχοι έβαλαν… φωτιά στο ματς, παίρνοντας το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Όρσιτς. Η κροατική ομάδα χρειάζονταν ακόμα ένα γκολ για να ισοφαρίσει και είχε ορισμένες καλές στιγμές αλλά η Σεβίλλη δεν την πάτησε όπως η Τότεναμ πέρσι και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.



Άντεξε την πίεση η Μπέτις

Μπέτις και Ζενίτ έμειναν στο 0-0 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και οι Ανδαλουσιανοί εξασφάλισαν την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης μετά το «διπλό» με 3-2 στην Αγία Πετρούπολη. Οι γηπεδούχοι που ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς σουτ στο στόχο, πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές στο τελευταίο τέταρτο αλλά κράτησαν στο μηδέν τους Ρώσους και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.



Στα πέναλτι η Μπράγκα, δεν έφταναν οι δύο αποκρούσεις του Αθανασιάδη

Η Μπράγκα κέρδισε με 2-0 την Σερίφ Τιρασπόλ στην Πορτογαλία, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2, αποκλείοντας την ομάδα των Αθανασιάδη-Ευαγγέλου. Οι Αρσεναλίστας μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Μεντέιρος (17’) και Όρτα (43’). Το σκορ παρέμεινε αμετάβλητο τόσο στο δεύτερο μέρος όσο και στον έξτρα χρόνο και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες της Σερίφ αστόχησαν στα τρία πρώτα πέναλτι με τους Ντουλάντο, Μπρούνο και Ράντελιτς, όμως ο Αθανασιάδης το έκανε… θρίλερ, αφού απέκρουσε δύο πέναλτι και έδωσε το... φιλί της ζωής στην ομάδα του. Ωστόσο ο Μούρα ευστόχησε στο 5ο πέναλτι των Πορτογάλων και με συνολικό σκορ 3-2 έστειλε την ομάδα του Καρβαγιάλ στους «16».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες