3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αταλάντα - Ολυμπιακός 2-1: Κατέρρευσε σ' ένα δίλεπτο και τώρα «τρέχει» (videos)

Αταλάντα - Ολυμπιακός 2-1: Κατέρρευσε σ' ένα δίλεπτο και τώρα «τρέχει» (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
17/2/2022 23:55
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μπέργκαμο με 2-1 από την Αταλάντα, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς «πλήρωσε» την αδυναμία του να αμυνθεί σε στατικές φάσεις και δέχτηκε δύο γκολ σ' ένα δίλεπτο (61', 63') από τον Ντζιμσίτι κι ενώ είχε το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο χάρη σε υπέροχο γκολ του Τικίνιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον για να προκριθούν χρειάζονται στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα (24/2, 19.45) στο «Γ. Καραϊσκάκης» νίκη με διαφορά δύο τερμάτων, καθώς δεν τους αρκεί το 1-0, από τη στιγμή που έχει καταργηθεί ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.Αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας επικρατήσουν με διαφορά ενός τέρματος, οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν σε παράταση. Το βέβαιο είναι ότι οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να εμφανιστούν πιο βελτιωμένοι κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16» της δεύτερης κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Προβάδισμα με γκολάρα Τικίνιο

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν δυνατά και να πιέσουν στο ξεκίνημα αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 8' έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Μουριέλ να σουτάρει άστοχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε τις αντεπιθέσεις και στην πρώτη του «επίσκεψη» στα «καρέ» των Ιταλών ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Τικίνιο πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και μ' ένα φοβερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μούσο για το 0-1.



Το συγκρότημα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Βατσλίκ. Στο 34' ήταν οι πρωταθλητές Ελλάδας εκείνοι που «άγγιξαν» ένα δεύτερο τέρμα. Ο Μουριέλ έστειλε την μπάλα ακριβώς πάνω στον Ονιεκούρου και ο Νιγηριανός εξτρέμ ντρίμπλαρε τον Τολόι αλλά βιάστηκε να εκτελέσει και σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων.

Δύο λεπτά αργότερα η Αταλάντα είχε δική της καλή στιγμή με τον Πάσαλιτς να παίρνει την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βατσλίκ.

Στο 45' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Πεσίνα μετά από φάση διαρκείας, ωστόσο ο βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι του για οφσάιντ του Μουριέλ στην αρχή της φάσης. Η απόφαση επιβεβαιώθηκε κι από το VAR και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς να διατηρεί το προβάδισμα.

Τον πλήγωσαν τα κόρνερ και ο Ντζιμσίτι

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γκασπερίνι προχώρησε σε δύο αλλαγές. Η μία από αυτές, ο Μπογκά απείλησε στο 50', με το πλασέ του να αποκρούεται από τον Βατσλίκ στην αριστερή του γωνία κι απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Έπειτα από τρία λεπτά ο Μαλινόφσκι απείλησε με τη σειρά του με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά ξανά ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ.

Η πίεση ήταν αφόρητη από τους «μπεργκαμάσκι» και στο 61' μετά από κόρνερ, ο προωθημένος Ντζιμσίτι με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.



Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα μετά από νέο κόρνερ, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να απομακρύνει και ξανά ο Ντζιμσίτι με δυνατό σουτ άφησε «άγαλμα» τον Βατσλίκ για το 2-1 και την ολική ανατροπή.



Στο 76' ο Ολυμπιακός πλησίασε στην ισοφάριση. Ο Μαντί Καμαρά έκλεψε στη μεσαία γραμμή κι έβγαλε την ασίστ στον Αγκιμπού Καμαρά, με τον τελευταίο να χάνει το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία για το 2-2.



Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα βρήκε τους Πειραιώτες να ισορροπούν και να αναζητούν το γκολ της ισοφάρισης. Δεν έφτιαξαν μεγάλες φάσεις αλλά και δεν απειλήθηκαν και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με την Αταλάντα να επικρατεί 2-1.

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Ντζιμσίτι, Ντε Ρουν (72' Φρόιλερ), Πάσαλιτς, Πετσέλα, Μέλε (87' Χάτεμπουρ), Μαλινόφσκι (65' Μιχάιλα), Πεσίνα (46' Μπογκά), Μουριέλ (46' Κούπμαϊνερς)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπαστοθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Ρεάμπισιουκ, Εμβιλά (85' Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Μασούρας (64' Μ. Καμαρά), Ονιεκούρου (85' Λόπες), Τικίνιο (73' Ελ Αραμπί)

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες