1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3:  Το πρώτο «πράσινο διπλό» ήρθε με ανατροπή (video)

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3: Το πρώτο «πράσινο διπλό» ήρθε με ανατροπή (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
22/11/2021 19:56
Το πρώτο του φετινό «διπλό» πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στο ουδέτερο Πανθεσσαλικό Στάδιο, επικρατώντας 3-1 της Λαμίας και μάλιστα με ανατροπή, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο μέρος από κεφαλιά του Αραμπούλι στο 35', ωστόσο στην επανάληψη έκαναν «πάρτι» και με γκολ των Λούντκβιστ στο 56', του Μακέντα με πέναλτι στο 86' και του Μαουρίτσιο στο 87' έφυγε με το πολύτιμο «διπλό».

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβηκε στην 6η θέση προσπερνώντας τον Άρη και υπερτερώντας στην ισοβαθμία με το Βόλο, την ώρα που οι τυπικά γηπεδούχοι -έπαιξαν στο Πανθεσσαλικό λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στη φυσική τους έδρα- έμειναν στους 9 βαθμούς και την 11η θέση, χωρίς να έχουν χαμογελάσει σε εντός έδρας αναμέτρηση.Κακό ματς, αναγκαστικές αλλαγές και προβάδισμα της Λαμίας με Αραμπούλι

Η Λαμία είχε ως πρώτο της στόχο να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να φανεί απειλητικός μπροστά στην εστία του Γκαραβέλη και τα κατάφερε χωρίς κόπο, στημένη σωστά πίσω από την μπάλα.

Μέσα σ' ένα δεκάλεπτο έγιναν δύο αναγκαστικές αλλαγές, μία για κάθε ομάδα. Ο Φάνης Τζανδάρης βγήκε εκτός γηπέδου για τους γηπεδούχους, με τον Τιρόνε να τον αντικαθιστά στο 18', ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του «τριφυλλιού» να προχωρήσει σε αλλαγή, με τον Καρλίτος να αποχωρεί και τον Μακέντα να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Στην πρώτη της σημαντική στιγμή στο παιχνίδι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πήρε το προβάδισμα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων αντέδρασε κάκιστα, ο Μανούσος έκανε «γλυκιά» σέντρα από αριστερά και ο Αραμπούλι ανενόχλητος στον αέρα νίκησε με κεφαλιά τον Μπρινιόλι για το 1-0.

Οι «πράσινοι» που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν μόνο δύο αδύναμα σουτ του Βιτάλ, έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Χουάνκαρ να συνδυάζεται ωραία με τον Λούντκβιστ αλλά να αστοχεί αμαρκάριστος από το «ύψος» του πέναλτι και λίγο πιο αριστερά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Bold

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στην επανάληψη και πίεσε ασφυκτικά τους Φθιωτούς. Στο 56' ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραία κίνηση κι έστρωσε την μπάλα στον Λούντκβιστ, με τον Σουηδό να σουτάρει υπέροχα λίγο έξω από την περιοχή και να φέρνει το ματς στα ίσα.

Επτά λεπτά αργότερα η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Ο Αραμπούλι βρέθηκε ξεχασμένος από τα δεξιά αλλά δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι με την προσπάθειά του να περνάει αρκετά άουτ.

Στο 74' η Λαμία είχε καλή στιγμή με το σουτ του Μανούσου να το αποκρούει εύκολα ο Μπρινιόλι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ πέρασε τους πάντες αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και ο Γκαραβέλης μάζεψε με άνεση.

Στο 82' ο Παναθηναϊκός έκανε μία ωραία επίθεση και η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Παλάσιος, ωστόσο ο γκολκίπερ Γκαραβέλης απέκρουσε σταθερά την προσπάθεια του Αργεντινού.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου στον Μαουρίτσιο. Ο Μακέντα στο 86' εκτέλεσε σωστά από την άσπρη βούλα κι έβαλε σε θέση «οδηγού» τους «πράσινους».

Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των γηπεδούχων που τα είχαν χαμένα και ο Μακέντα έδωσε ασίστ στον Μαουρίτσιο ο οποίος από τη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το 1-3 και «σφράγισε» την ανατροπή και την παρθενική εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στη σεζόν.

Λαμία (ΜΙχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (73' Σκόνδρας), Προβυδάκης, Τζανδάρης (18' Τιρόνε), Γκέντσογλου, Αραμπούλι (70' Τσούκαλος), Μανούσος

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Κώτσιρας, Σάρλια, Πέρεθ, Βιτάλ (77' Μαουρίτσιο), Λούντκβιστ (77' Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (64' Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (28' Μακέντα)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες