Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Τον λύτρωσε ο «Σάλπι»

Κύπελλο Ελλάδας: Τον λύτρωσε ο «Σάλπι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/4/2013 21:58
Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 89’, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και απέκτησε ελαφρές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Τρίπολη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24’ με γκολ του Αθανασιάδη, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολής κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ναβάρο στο 64’ σε ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο ύστερα από διαβουλεύσεις, μέτρησε κανονικά.

Στη συνέχεια ο Αστέρας είχε πιο κλασικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Σαλπιγγίδης βρήκε τη λύση με το… στήθος, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ στο 89’. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν με την ισοπαλία από τη Τούμπα, με τον Σανκαρέ να σημαδεύει το δοκάρι του Ιτάνζ στο 90+4’

Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 27 Απριλίου στην Τρίπολη.

Το ματς


Με πίεση σχεδόν σε όλο το γήπεδο, ο Αστέρας κατάφερε στα πρώτα λεπτά να κρατήσει μακριά από την εστία του τον ΠΑΟΚ ο οποίος με «σπρώξιμο» από τη γεμάτη Τούμπα, μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι.

Ωστόσο μετά το πέρας του πρώτου 20λεπτου όπου δεν κατάφερε να σημειωθεί κάποια μεγάλη ευκαιρία, τελικώς στο 24’ οι παίκτες του ΠΑΟΚ «ξεκλείδωσαν» την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Λάζαρ να γυρίζει στον Αθανασιάδη και αυτός με πλασέ στη κίνηση έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι άφησαν χώρους και ο Αστέρας κατάφερε να κερδίσει μέτρα, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η αλλαγή του Τσιώλη να περάσει τον Καλαντζή στη θέση του Λέντσε, απέδωσε «καρπούς», καθώς από τα πόδια του Έλληνα άσου ξεκίνησε το γκολ του Αστέρα, με τον Ναβάρο να κάνει το 1-1 με πλασέ στο 64’. Μάλιστα ο διαιτητής ακύρωσε αρχικά το γκολ ως οφσάιντ, ωστόσο πήρε πίσω την απόφαση του.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πιο ψηλά θέλοντας να πετύχει γκολ για να πάρει ξανά το προβάδισμα, ωστόσο ο Αστέρας ήταν αυτός που ήταν πιο απειλητικός, και στο 71’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 όταν ο Ιτάνζ έσωσε την ομάδα του από την καρφωτή κεφαλιά του Ράγιος.

Ο ίδιος με κεφαλιά στο 78’ απείλησε ξανά τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ο οποίος απόκρουσε ξανά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ντε Μπλάσις έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 82’ ο Ιτάνζ έσωσε για ακόμα μια φορά την ομάδα του, διώχνοντας με γροθιές την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναβάρο.

Έτσι, αφού ο ΠΑΟΚ κράτησε το 1-1, βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά και αφού γλίτωσε από αντεπίθεση του Αστέρα στο 87’ με τον Καλαντζή να στέλνει τη μπάλα άουτ, κατάφερε να σκοράρει, με τον Σαλπιγγίδη να στέλνει με το στήθος τη μπάλα στα δίχτυα στο 89’, ύστερα από γύρισμα του Αθανασιάδη.

Παρόλα αυτά ο Αστέρας θα μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία όταν και ο Σανκαρέ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 90+4’, ωστόσο το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Ιτάνζ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.