Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βεργέτης: «Κακό για μας ότι δεν έχουμε δώσει επίσημο αγώνα»

Βεργέτης: «Κακό για μας ότι δεν έχουμε δώσει επίσημο αγώνα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/7/2014 22:56
Ως ενδιαφέρον παιχνίδι χαρακτήρισε τον αυριανό αγώνα με την Ροβανιέμι (17/7, 19:00) για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ο τεχνικός του Αστέρας Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης ο οποίος τόνισε πως το μειονέκτημα της ομάδας του είναι πως δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της.

Ο Αστέρας αντιμετωπίζει αύριο τη φινλανδική Ροβανιέμι στο γήπεδο «Ράαττι» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Στάικο Βεργέτη να δηλώνει πως το πρόβλημα της ομάδας του είναι ότι δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της σε σχέση με την αντίπαλο, καθώς το φινλανδικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε επίσης τις κλιματολογικές συνθήκες, τονίζοντας πως η βροχή δεν είναι πρόβλημα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή της Ροβανιέμι, Γιούχα Μάλινεν για τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα (3 νίκες, 2 ισοπαλίες στα 5 τελευταία παιχνίδια) που της έχουν επιτρέψει να «σκαρφαλώσει» στην 9η θέση και να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την τελευταία θέση (12η) που οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:


Για τον αυριανό αγώνα: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και ξεκινάμε αύριο τις επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα προετοιμασία. Το κακό είναι πώς δεν έχουμε δώσει επίσημο αγώνα φέτος και δεν έχουμε τον ρυθμό που θα θέλαμε, αλλά προσπαθήσαμε να το καλύψουμε μέσα από τα δυνατά διεθνή φιλικά που κάναμε. Περιμένω να γίνει αύριο ένα καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι με τις ομάδες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Τι ξέρει για τη Ροβανιέμι: «Έχω δει τη Ροβανιέμι και έχω επισημάνει την πρόοδο που έχει κάνει τον τελευταίο μήνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή της για τη δουλειά που έχει κάνει και παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται η ομάδα του καλύτερη.

Για τον καιρό στο Ούλου: Ο Θεός αποφασίζει για τον καιρό, όμως η βροχή δεν είναι πρόβλημα για μας Έχουμε κάνει προπονήσεις και στην Αυστρία, στο βασικό μας στάδιο προετοιμασίας και στην Τρίπολη με βροχή. Ο καιρός της Τρίπολης μοιάζει αρκετά με αυτόν που συναντήσαμε εδώ σήμερα.

Τέλος, για το ότι ο Αστέρας είναι η πρώτη ομάδα που παίζει στο Ούλου μετά την Λίβερπουλ πριν 25 χρόνια περίπου, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε «Είναι τιμή για μας».

Ο Γιούχα Μάλινεν, με τη σειρά του, ανέφερε:

«Είμαστε χαλαροί. Ήμασταν άτυχοι σε κάποια ματς της σεζόν, όσο όμως περνούσε ο καιρός γινόμασταν και καλύτεροι. Ο Αστέρας κάνει καλές σεζόν και έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, κυρίως από την Λατινική Αμερική και ειδικότερα από την Αργεντινή. Τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος και σίγουρα μιλάμε για μία ποιοτική ομάδα»

Χωρίς απρόοπτα η τελευταία προπόνηση:


Βεργέτης: «Κακό για μας ότι δεν έχουμε δώσει επίσημο αγώνα»
Μετά τη συνέντευξη Τύπου και τις δηλώσεις των δύο προπονητών (Στάικου Βεργέτη, Γιούχα Μάλινεν), ο Αστέρας πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί αύριο ο αγώνας.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Στάικος Βεργέτης αφιέρωσε πολύ ώρα στην τακτική που θα ακολουθήσει στο αυριανό παιχνίδι δοκιμάζοντας παράλληλα διάφορα σχήματα και συστήματα εν όψει του αγώνα με την Ροβανιέμι, ενώ το προπονητικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με πολλά τελειώματα φάσεων.

Η προπόνηση επί Φινλανδικού εδάφους όμως εκτός του αγωνιστικού της χαρακτήρα, έκρυβε και μία έκπληξη, καθώς τέσσερις Τριπολιτσιώτες φίλαθλοι που έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Δευτέρα βρέθηκαν στο γήπεδο «Ράατι» του Ούλου και επεφύλαξαν μία όμορφη και μοναδική υποδοχή στην αποστολή της Ελληνικής ομάδας, με τις σημαίες του Αστέρα να κυματίζουν ψηλά στον ουρανό της Φινλανδικής πόλης.

Η αποστολή:

Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Κυριακόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπαράλες και Μπακασέτας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.