Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασία στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασία στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/4/2013 21:05
Ισόπαλο (1-1) έληξε το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με τον κόσμο στις εξέδρες να αποδοκιμάζει τους «ερυθρόλευκους» μετά το σφύριγμα της λήξης.

Η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων δεν φάνηκε ποτέ στο γήπεδο, καθώς ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη, ανοίγοντας το σκορ με τον Φιγκερόα στο 73ο λεπτό. Παρόλα αυτά ο Μήτρογλου γλίτωσε τους «ερυθρόλευκους» από τη... γιούχα, ισοφαρίζοντας στο 87’ για το τελικό 1-1.

Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, με τον Χολέμπας απο πλευρας γηπεδούχων και τον Ζέκα για τον Παναθηναϊκό, με τον Πορτογάλο, να αστοχεί προ κενής εστίας στο τέλος του πρώτου μέρους!

Το ματς:


Σούπερ Λιγκ: Μοιρασία στο ντέρμπι των «αιωνίων»
Με το «καλημέρα», ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον Ζέκα να απειλεί με σουτ τον Μέγιερι μόλις στο 1ο λεπτό. Δύο λεπτά ήρθε η απάντηση από τον Μανιάτη, ωστόσο το σουτ του δεν προβλημάτισε τον Καρνέζη.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν την κατοχή και έχασαν σημαντική στιγμή στο 5ο λεπτό όταν οι Αμπντούν και Γκρέκο βρέθηκαν στο κέντρο της αντίπαλης περιοχής, ωστόσο μπερδευτήκαν και πήγαν να σουτάρουν μαζί ύστερα από σέντρα του Μανιάτη, με αποτέλεσμα ο Μπουμσόνγκ να διώξει εύκολα.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο και στο 22΄ο Χολέμπας σημάδεψε το δοκάρι του Παναθηναϊκού με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μανωλάς έστειλε τη μπάλα ψηλά με σουτ μέσα από την περιοχή.

Με το πέρας της μισής ώρας, ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα και στο 34’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπαρμπαρούση να βρέθηκε μπροστά από τον Μέγιερι, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ο οποίος έδιωξε με το χέρι στην προσπάθεια του Νεοζηλανδού να τον περάσει από πάνω.

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασία στο ντέρμπι των «αιωνίων»
Οι «πράσινοι» είχαν ισορροπήσει την κατάσταση και στο 45’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-0, με τον Ζέκα να κερδίζει τη μπάλα από λάθος του Μανωλά, ο ίδιος πέρασε στη συνέχεια τον Μέγιερι, ωστόσο σε κενή εστία σημάδεψε το δοκάρι! Μάλιστα να σημειωθεί πως ο Βονόρτας δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Πορτογάλος δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πέφτοντας κάτω και ξεσπώντας σε γέλια (!)


Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απειλήσει πρώτος, με τον Μπαρμπαρούση να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Μέγιερι στο 50ο λεπτό. Ωστόσο στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φουστέρ στο 59’ και στο 60’, με τον Καρνέζη αρχικά να λέει όχι στο σουτ του Ισπανού, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι δυο προπονητές έκαναν διορθωτικές κινήσεις, με τον Μίτσελ να ρίχνει στο παιχνίδι τον Μήτρογλου αντί του Αμπντούν, ενώ ο Βονόρτας τον Φιγκερόα αντί του Τοτσέ και στην συνέχεια τον Χουχούμη αντί του τραυματία Μαρίνου.

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασία στο ντέρμπι των «αιωνίων»
Μετά τη διακοπή του ρυθμού λόγω των αλλαγών, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 73ο λεπτό, με τον Φιγκερόα να κάνει το 1-0 από κοντά ύστερα από σέντρα του Ζέκα, «παγώνοντας» το «Καραϊσκάκη».

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το αρχικό σοκ, προσπάθησαν να απαντήσουν, κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και τελικώς στο 87’ ο Μήτρογλου ισοφάρισε σε 1-1, σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά ύστερα από σουτ του Τζεμπούρ, αποφορτίζοντας παράλληλα το άσχημο κλίμα στις εξέδρες.

Στη συνέχεια υπήρξε διακοπή καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού φώναζαν για οφσάιντ, ωστόσο το ριπλέι έδειξε πως το γκολ ήταν κανονικό. Μάλιστα σημειώθηκε και ένταση ανάμεσα στον Μίτσελ και τον Βιτόλο.

Στις καθυστερήσεις, ο Μήτογλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, στην τελευταία στιγμή του αγώνα, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει με τη λήξη τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.