Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Στα ημιτελικά η Αργεντινή (video)

Μουντιάλ 2014: Στα ημιτελικά η Αργεντινή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/7/2014 20:55
Με γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαίν στο 8ο λεπτό, η Αργεντινή κέρδισε με 1-0 το Βέλγιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από το 1990! Με Ολλανδία ή Κόστα Ρίκα στους «4», τραυματίστηκε ο Ντι Μαρία.

Μετά από 24 χρόνια, η Αργεντινή επιστρέφει σε ημιτελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς η ομάδα του Σαμπέγια κέρδισε με 1-0 το Βέλγιο και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολλανδίας ή της Κόστα Ρίκα για να βρεθεί στον τελικό του «Μαρακανά».

«Χρυσός» σκόρερ για τους Αργεντινούς ήταν ο Γκονσάλο Ιγκουαίν ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 8ο λεπτό και διατήρησε ζωντανό το όνειρο της ομάδας για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στη Βραζιλία!

Οι Αργεντινοί οι οποίοι έχασαν με τραυματισμό τον Ντι Μαρία, είχαν και δοκάρι στο 55’ με τον Ιγκουαίν, με το Βέλγιο από την άλλη να μην κατάφερε να ισοφαρίσει έχοντας ως καλύτερη στιγμή μια άστοχη κεφαλιά του Μιραλάς στο φινάλε του πρώτου μέρους, καθώς στην επανάληψη δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Ντι Μαρία (33’ λ.τ. Πέρες), Ιγκουαΐν, Μέσι, Μαστσεράνο, Ντεμιτσέλις, Λαβέτσι (70’ Παλάσιο), Μπασάντα

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ (75’ Τσαντλί), Μιραλάς (60’ Μέρτενς), Φαν Μπούιτεν, Οριγκί (60’ Λουκάκου)

Το ματς:


Μουντιάλ 2014: Στα ημιτελικά η Αργεντινή (video)
Η Αργεντινή ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, καθώς μετά από φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κομπανί, ο Ιγκουαίν έγινε κάτοχος της μπάλας με ωραίο σουτ «έγραψε» το 1-0 μόλις στο 8ο λεπτό για την ομάδα του.

Μετά το γκολ, το Βέλγιο προσπάθησε να απαντήσει με δύο σουτ του Ντε Μπρούιν (14’, 26’) που δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Ρομέρο και το παιχνίδι έπρεπε να φτάσει στο 42’ προκειμένου οι Βέλγοι να ανησυχήσουν τους Αργεντινούς, με τον Μιραλάς να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά στην καλύτερη ευκαιρία των Βέλγων.

Από την πλευρά τους οι Αργεντινοί, που έχασαν από το 31’ με τραυματισμό τον Ντι Μαρία, είχαν μεγάλη στιγμή στο 55’, όταν ο Ιγκουαίν με όμορφη προσπάθεια σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά. Το Βέλγιο από την πλευρά του είχε καλή στιγμή στο 61’ με κεφαλιά του Φελαινί που πέρασε άουτ, ενώ στο 66’ ο Γκαράι παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ με προβολή σε προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα!

Ο Βίλμοτς έριξε στο παιχνίδι τους Μέρτενς και Λουκάκου και λίγο αργότερα τον Τσαντλί, ωστόσο παρότι οι Βέλγοι είχαν την κατοχή, δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί.

Το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα για τον Ρομέρο, με τους Αργεντινούς μάλιστα να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Μέσι για να «κλειδώσουν» το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, με τον Κουρτουά να λέει «όχι» σε τετ-α-τετ με τον άσο της Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο το Βέλγιο δεν κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση και έμεινε εκτός συνέχειας, με τους Αργεντινούς να περνάνε σε ημιτελικά Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια!

Τα αποτελέσματα στους «8» (εδώ αναλυτικά):


Παρασκευή (4/7)

Γερμανία - Γαλλία 1-0 (12' Χούμελς)
Βραζιλία – Κολομβία 2-1 (7' Σίλβα, 69' Λουίζ - 80' Ροντρίγκες πεν.)

Σάββατο (5/7)

Αργεντινή - Βέλγιο 1-0 (8' Ιγκουαίν)

Ολλανδία - Κόστα Ρίκα (23:00)

Τα ζευγάρια στους «4»:


Βραζιλία - Γερμανία (8/7, 23:00)

Αργεντινή - Ολλανδία/Κόστα Ρίκα (9/7, 23:00)



Η απίθανη αντίδραση του Σαμπέγια στην ευκαιρία του Ιγκουαίν:

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.