Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Kρίμα…

Μουντιάλ 2014: Kρίμα…

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/6/2014 02:02
Μια «χρυσή» ευκαιρία να προκριθεί στους «8» του Μουντιάλ έχασε η Εθνική μας ομάδα, η οποία με γκολ του Παπασταθόπουλου στο 90+1’ ισοφάρισε σε 1-1 την Κόστα Ρίκα στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο εκεί παρότι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε και τελικώς γνώρισε πικρό αποκλεισμό στα πέναλτι με 5-3, καθώς ο Γκέκας αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Η Ελλάδα έφτασε στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου, πετυχαίνοντας τον στόχο της, ωστόσο έχασε μια ιστορική ευκαιρία για να φτάσει στα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε με 5-3 στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα, η οποία θα αντιμετωπίσει στους «8» την Ολλανδία.

Οι Έλληνες διεθνείς δέχθηκαν ένα «φτηνό» γκολ από τον Ρουίζ στο 52’, ωστόσο έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 66’ λόγω αποβολής του Ντουάρτε και στο 90+1’ το γκολ του Παπασταθόπουλου έδωσε το… φιλί της ζωής στην Εθνική, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, η ελληνική ομάδα είχε την απόλυτη περιοχή και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Μήτρογλου στο 120’, με την Κόστα Ρίκα να αντέχει χάρη στις αποκρούσεις του εξαιρετικού Νάβας, οδηγώντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί ο Γκέκας δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα, με την Κόστα Ρίκα αντίθετα να σημαδεύει σωστά και τα πέντε πέναλτι, με αποτέλεσμα να πάρει την ιστορική πρόκριση (5-3).

Μόνο υπερηφάνεια για όσα μας χάρισε αυτή η ομάδα, η οποία παρότι δεν πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, έγραψε ιστορία και φεύγει με το κεφάλι ψηλά από τη Βραζιλία, με επόμενο στόχο πλέον την πρόκριση στο Euro 2016 της Γαλλίας!

Οι συνθέσεις:


Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ντίας, Γκαμπόα (77’ Ακόστα), Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ουμάνια, Μπόρχες, Τεχέδα (66’ Κουμπέρο), Μπολάνιος (84’ Μπρένες), Ρουίς, Κάμπελ

Ελλάδα:Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Μανιάτης (78’ Κατσουράνης), Καραγκούνης, Σάμαρης (58’ Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης (69’ Γκέκας), Σαμαράς

Το ματς:


Μουντιάλ 2014: Kρίμα…
Κακό θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, με την Κόστα Ρίκα να είχε την πρώτη και μοναδική της ευκαιρία απειλώντας στο 8ο λεπτό με σουτ του Μπολάνιος που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καρνέζη.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα έλεγξε τον ρυθμό, μην επιτρέποντας στους παίκτες της Κόστα Ρίκα να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Νάβας.

Ωστόσο στο 37’ η ελληνική ομάδα «άγγιξε» το 1-0 καθώς μετά από σέντρα του Χολέμπας, ο Σαλπιγγίδης έκανε το πλασέ, αλλά ο Νάβας του είπε «όχι», αποκρούοντας σωτήρια με το πόδι!

Στην επανάληψη, η Ελλάδα μπήκε με διάθεση και είχε καλή στιγμή στο 47’ με κεφαλιά του Σαμαρά ωστόσο στο 52’ άμυνα και Καρνέζης πιάστηκαν στον… ύπνο και η Κόστα Ρίκα κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Μπολάνιος γύρισε στον Ρουίζ και αυτός έπιασε ένα αδύναμο σουτ, με την μπάλα όμως να καταλήγει βασανιστικά στα δίχτυα για το 1-0!

Δύο λεπτά μετά η Εθνική στάθηκε τυχερή που ο διαιτητής δεν είδε το χέρι του Τοροσίδη στην περιοχή μετά από σέντρα και στο 66’ η Κόστα Ρίκα έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Ντουάρτε πήρε δεύτερη κίτρινη ανατρέποντας τον Χολέμπας και επέτρεψε στην Ελλάδα να παίξει τα υπόλοιπα λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Μουντιάλ 2014: Kρίμα…
Η Κόστα Ρίκα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και η Ελλάδα, παίζοντας με Μήτρογλου και Γκέκα που πέρασαν στον παιχνίδι αντί των Σάμαρη και Σαλπιγγίδη, προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, όμως δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Τελικώς, τη λύση έδωσε αμυντικός, καθώς ο Παπασταθόπουλος πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Νάβας στο σουτ του Γκέκα στο 90+1’ και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το... φιλί της ζωής στην Εθνική.

Στο 90+3’ ο Μήτρογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή, με τον Νάβας να αποκρούει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού, κρατώντας έτσι ζωντανή την Κόστα Ρίκα που πριν λίγα λεπτά κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση!

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη παράταση, εκεί όπου η Ελλάδα είχε την υπεροχή και έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 στο 94’ με τον Γκέκα ενώ στο 99’ ο Κατσουράνης δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς οι αμυντικοί έδιωξαν τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Στο 113’ η ελληνική ομάδα βγήκε με εξαιρετικές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, ωστόσο ο Νάβας απόκρουσε το σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 120’ ο Μήτρογλου έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Νάβας έδιωξε σωτήρια, οδηγόντας το ματς στα πέναλτι!

Δυστυχώς εκεί ο Γκέκας δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα και η Κόστα Ρίκα πήρε την νίκη με 5-3 με αποτέλεσμα να πάρει μια ιστορική πρόκριση για τους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Τα πέναλτι: Μπόρχες 1-0, Μήτρογλου 1-1, Ρουίζ 2-1, Χριστοδουλόπουλος 2-2, Γκονζάλες 3-2, Χολέμπας 3-3, Κάμπελ 4-3, Γκέκας έξω, Ουμάνια 5-3.

Τα αποτελέσματα στους «16» (εδώ αναλυτικά)


Σάββατο (28/06)

Βραζιλία - Χιλή 1-1 (18' Νταβίντ Λουίζ - 32' Σάντσες) (3-2 στα πέναλτι)
Κολομβία - Ουρουγουάη 2-0 (28’, 50’ Ροντρίγκες)

Κυριακή (29/06)

Ολλανδία - Μεξικό 2-1 (88' Σνάιντερ, 90+4' Χούντελαρ - 48' Ντος Σάντος)
Κόστα Ρίκα - Ελλάδα 1-1 (52' Ρουίζ - 90+1' Παπασταθόπουλος) (5-3 στα πέναλτι)

Δευτέρα (30/06)

Γαλλία - Νιγηρία (19:00)
Γερμανία - Αλγερία (23:00)

Τρίτη (01/07)

Αργεντινή - Ελβετία (19:00)
Βέλγιο - ΗΠΑ (23:00)

Τα ζευγάρια στους «8»:


Βραζιλία – Κολομβία (4/7, 23:00)

Ολλανδία - Κόστα Ρίκα (5/7, 23:00)

Τα πέναλτι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.