Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Στα προημιτελικά μέσω πέναλτι η Βραζιλία

Μουντιάλ 2014: Στα προημιτελικά μέσω πέναλτι η Βραζιλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2014 22:04
Με τον Ζούλιο Σέζαρ να αποκρούει δύο πέναλτι και τον Νεϊμάρ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο φινάλε, η Βραζιλία κέρδισε με 3-2 στα πέναλτι την εξαιρετική Χιλή και πήρε τη πρόκριση για τους «8» του Μουντιάλ. 1-1 η κανονική διάρκεια, με τον Λουίζ να ανοίγει το σκορ στο 18’ και τον Σάντσες να ισοφαρίζει στο 32’, με τους Χιλιανούς να κλέβουν τις εντυπώσεις έχοντας δοκάρι στο 119’ με τον Πινίγια για να πετάξουν εκτός τους διοργανωτές!

Η οικοδέσποινα Βραζιλία βρέθηκε μια «ανάσα» από τον αποκλεισμό, ωστόσο κατάφερε να κάμψει μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (3-2) την αντίσταση της εξαιρετικής Χιλής και να πάρει το εισιτήριο για τους «8» εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ουρουγουάη ή Κολομβία.

Ισόπαλη 1-1 η κανονική διάρκεια χάρη στα γκολ των Νταβίντ Λουίζ (18’) και Σάντσες (32΄), με τους Βραζιλιάνους να τα βρίσκουν… σκούρα από τους Χιλιανούς που στο 119’ της παράτασης είχαν δοκάρι με τον Πινίγια για να πάρουν μια ιστορική πρόκριση!

Ωστόσο στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ζούλιο Σέζαρ απόκρουσε δύο πέναλτι και ο Χάρα αστόχησε στο τελευταίο, με αποτέλεσμα η Βραζιλία να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Το ματς:


Μουντιάλ 2014: Στα προημιτελικά μέσω πέναλτι η Βραζιλία
Η Βραζιλία προσπάθησε να απειλήσει από τα πρώτα λεπτά έχοντας καλή προσπάθεια στο 6ο λεπτό με σουτ του Μαρσέλο, με τη Χιλή να απαντάει ένα λεπτό μετά με σουτ του Ντίας.

Παρόλα αυτά στο 18’ η Βραζιλία κατάφερε να πάρει προβάδισμα, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τιάγκο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά και ο Χάρα έστειλε τη μπάλα τα δίχτυα της ομάδας του, με το γκολ όμως να χρεώνεται στον Νταβίντ Λουίζ.

Μετά το γκολ, η Χιλή πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 32’, καθώς μετά από λάθος συνεννόηση των Χουλκ και Μαρσέλο, ο Σάντσες έγινε αποδέκτης της μπάλας και από κοντά νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους.

Τέσσερα λεπτά μετά η Βραζιλία είχε σημαντική στιγμή για να ξαναπάρει το προβάδισμα, καθώς η κεφαλιά του Νειμάρ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπράβο. Οι Βραζιλιάνοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 39’ ο Φρεντ δεν κατάφερε από κοντά να κάνει το 2-1, ενώ στο 42’ ο Μπράβο έδιωξε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Άλβες.

Μουντιάλ 2014: Στα προημιτελικά μέσω πέναλτι η Βραζιλία
Η Χιλή μπήκε καλύτερα στην επανάληψη χάνοντας μεγάλη στιγμή στο 65’, όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία των φιλοξενούμενων, ο Αράνγκις έγινε αποδέκτης της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Ζούλιο Σέζαρ.

Η Βραζιλία, η οποία είδε τον διαιτητή να της ακυρώνει γκολ του Χουλκ στο 55’ για χέρι, τα έβρισκε σκούρα από το πρέσινγκ των Χιλιανών, καθώς δυσκολεύονταν να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες με εξαίρεση ένα τρίλεπτο, όπου ο Νειμάρ απείλησε στο 81’ με κεφαλιά, ενώ στο 84’ ο Χουλκ πέρασε δύο αντιπάλους, ωστόσο ο Μπράβο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Βραζιλιάνου άσου.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου η Βραζιλία είχε καλή στιγμή στο 103’ με σουτ του Χουλκ που απόκρουσε με τα πόδια ο Μπράβο, ωστόσο η μεγάλη ευκαιρία ήταν για τη Χιλή, με τον Πινίγια να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ στο 119’!

Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, με τον Ζούλιο Ζέζαρ να αποκρούει τα πέναλτι των Πινίγια και Σάντσες, ωστόσο οι Γουίλιαν και Χούλκ δεν κατάφεραν να σκοράρουν από την άσπρη βούλα, όχι όμως και ο Νεϊμάρ ο οποίος ευστόχησε στο 5ο και τελευταίο πέναλτι σε αντίθεση με τον Χάρα ο οποίος αστόχησε, επιτρέποντας στους Βραζιλιάνους να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Τα πέναλτι: Νταβίντ Λουίζ 1-0, Πινίγια άστοχο, Γουίλιαν άστοχο, Σάντσες άστοχο, Μαρσέλο 2-0, Αρανγκίς 2-1, Χούλκ άστοχο, Ντίας 2-2, Νειμάρ 3-2, Χάρα άστοχο.

Τα αποτελέσματα στους «16» (εδώ αναλυτικά)


Σάββατο (28/06)

Βραζιλία - Χιλή 1-1 (18' Νταβίντ Λουίζ - 32' Σάντσες) (3-2 στα πέναλτι)
Κολομβία - Ουρουγουάη (23:00)

Κυριακή (29/06)

Ολλανδία - Μεξικό (19:00)
Κόστα Ρίκα - Ελλάδα (23:00)

Δευτέρα (30/06)

Γαλλία - Νιγηρία (19:00)
Γερμανία - Αλγερία (23:00)

Τρίτη (01/07)

Αργεντινή - Ελβετία (19:00)
Βέλγιο - ΗΠΑ (23:00)

Τα ζευγάρια στους «8»:


Βραζιλία – Ουρουγουάη/Κολομβία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.