Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Μεγάλη νίκη με σούπερ Κάμπελ για Κόστα Ρίκα (video)

Μουντιάλ 2014: Μεγάλη νίκη με σούπερ Κάμπελ για Κόστα Ρίκα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2014 23:56
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζοελ Κάμπελ (γκολ και ασίστ), η Κόστα Ρίκα έκανε την έκπληξη καθώς κέρδισε με 3-1 την Ουρουγουάη και μάλιστα με ανατροπή, δυσκολεύοντας πολύ το έργο της «σελέστε» για πρόκριση, καθώς στον όμιλο υπάρχουν επίσης Αγγλία και Ιταλία! Κάμπελ (54’), Ντουάρτε (57’) και Ουρένια (84’) τα γκολ, προηγήθηκε με Καβάνι (24’ πεν.) η Ουρουγουάη.

Με πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο μέρος, η Κόστα Ρίκα διέψευσε όλα τα προγνωστικά και πήρε μια μεγάλη νίκη με 3-1 απέναντι στην Ουρουγουάη η οποία χωρίς τον Σουάρες στη σύνθεση της δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζόελ Κάμπελ που τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στον Ολυμπιακό, καθώς ο άσος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της Κόστα Ρίκα, σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης, ενώ έδωσε την ασίστ στο 3ο τέρμα του Ουρένια.

Η Ουρουγουάη κατάφερε να προηγηθεί στο 24΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καβάνι, ωστόσο η Κόστα Ρίκα δεν πτοήθηκε και παραλίγο να ισοφαρίσει, έχοντας καλές στιγμές με σουτ των Κάμπελ (27’) και Γκονζάλες (31’), ενώ στο 43’ μετά από άστοχη έξοδο του Μουσλέρα, ο δεύτερος δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και να σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία.

Μουντιάλ 2014: Μεγάλη νίκη με σούπερ Κάμπελ για Κόστα Ρίκα (video)
Ένα λεπτό μετά η Ουρουγουάη «άγγιξε» το 2-0, καθώς το σουτ του Φορλάν κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό, με την μπάλα να πήρε ύψος και να κατέληγε στα δίχτυα, ωστόσο ο Νάβας με όμορφη απόκρουση κατάφερε να διώξει.

Στην επανάληψη, η Κόστα Ρίκα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κάνει την ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά, αρχικά με δυνατό σουτ του Κάμπελ στο 54’ ενώ στο 57’ ο Ντουάρτε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ «έγραψε» το 2-1, αν και στο τηλεοπτικό ριπλέι χωρίς γραμμή φάνηκε ότι ήταν λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικούς της Ουρουγουάης.

Η «σελέστε» παρότι προσπάθησε δεν κατάφερε να αντιδράσει, καθώς η Κόστα Ρίκα είχε κλείσει τους χώρους και μάλιστα απειλούσε συχνά με αντεπιθέσεις, ώσπου στο 84’ κατάφερε να πετύχει και 3ο γκολ, με τον Κάμπελ να δίνει ωραία ασίστ στον νεοεισελθέντα Ουρένια και αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Μάλιστα η Ουρουγουάη τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς ο Περέιρα χτύπησε δυνατά τον Κάμπελ και αποβλήθηκε στο 90+4’.

Με αυτή τη νίκη η Κόστα Ρίκα έβαλε σε περιπέτειες την Ουρουγουάη η οποία σε όμιλο με Ιταλία και Αγγλία, θα χρειαστεί δύο πολύ καλές εμφανίσεις για να περάσει τον όμιλο, την ώρα που η ομάδα του Πίντο πήρε τους τρεις βαθμούς και έβαλε υποψηφιότητα για πρόκριση στους «16» αν και ακόμα είναι νωρίς.

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Γκαργκάνο (60’ Λοδέιρο), Ρίος, Κ. Ροντρίγκες (76’ Ερνάντες), Στουάνι, Φορλάν (60’ Α. Γκονζάλες), Καβάνι.

Κόστα Ρίκα : Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόργκες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (89’ Μπαράντες), Ρουίς (83’ Ουρένια), Ντίας, Καμπόα, Τεγέντα (74’ Κουμπέρο), Κάμπελ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.